Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Datel opět propaguje hazard | foto: instagram.com

Nasypaná dýně s exekucemi na krku. Datel dráždí sledující svým chováním na internetu

Datel přidal na Instagram podivnou sérii videí, ve kterých plní různé výzvy. Jedna z nich ho očividně stála nemalé peníze. Datel ale neustále tvrdí, že žádné nemá. Je ale možné, že videa byla jen další způsob propagace sázkového poradenství. Influencerka, která s Datlem výzvy plnila, se totiž zabývá sázením a jeden úkol se právě sázení týkal.
  12:57

Kontroverzní youtuber Marek „Datel“ Valášek se už dlouho potýká se svými dluhy. I když peníze dluží už opravdu dlouho, dokud ho k tomu nedonutí soud, Valášek očividně nemá potřebu nic řešit. Stále tvrdí, že pobírá minimální mzdu a nemá peníze. Na sociálních sítích se ale chová úplně jinak. Nyní se rozhodl plnit výzvy, které si natáčel a přidával na Instagram a za některé musel zaplatit. Není to poprvé, co Datel na sítě přidává příspěvky, ve kterých se v podstatě přiznává k tomu, co už je většině stejně jasné, tedy že peníze má a soudu tvrdí pravý opak. Je ale možné, že se pouze jedná o další spolupráci a lidé se Valáškovi i nadále kvůli jeho dluhům smějí.

Poprvé se o Valáškových dluzích lidé dozvěděli při vysílání první řady reality show Like House. „Kdo dluží v insolvenci přes milion korun? Jak vidíte, Marek není dokonalý,“ zaznělo v jednom dílu, kdy byly soutěžícím pokládané různé otázky. Valášek se tehdy urazil a chtěl odejít pryč. Od té doby se všichni ptají, jak youtuber pokročil ve splácení a jak se ukázalo, Valášek dluhy naprosto ignoroval. Když ho ale soud poprvé klepl přes prsty, youtuber tvrdil, že žádné peníze nemá, pobírá pouze minimální mzdu, ale podle sociálních sítí je tomu jinak. Tam totiž neustále propaguje různé společnosti a nyní se rozhodl pro velmi podivnou věc.

Spolu s jednou influencerkou se totiž vesele pustil do plnění různých výzev, které pro sebe navzájem vymýšleli. Asi by na tom nebylo nic špatného, kdyby hned první výzva nebyla pro Valáška finančně nákladná. Influencerka, která si říká Sev, Valáška vyzvala, aby skočil s padákem z letadla. Youtuber nadšeně souhlasil ale poté zjistil, že už naneštěstí skončila sezona a musel proto přijít s nějakým alternativním řešením. Rozhodl se proto, že vyzkouší plachtění ve větrném tunelu. Cena za takovou zábavu ale rozhodně není nízká. Za pouhých devět minut totiž zájemce zaplatí 4 900 korun.

Valášek ale nijak neváhal a opravdu se do tunelu vydal. Video z něj poté přidal na Instagram a těšil se na další výzvy. Ty už ale nebyly finančně tolik nákladné, jedna z nich se týkala toho, že se měl obléct do dámského oblečení a poslední úkol, který Valášek splnil, se týkal obarvení vlasů na modro. Vypadá to, že se výzvy Valášek a Sev rozhodli splnit naprosto spontánně. Valáškův poslední úkol pro Sev byl ale velmi podivný. „Ten úkol zní, ať najdeš nějakého sázkaře, který je v mínusu, protože vím, že se zabýváš sázením a pomůžeš mu se dostat do plusu,“ řekl Valášek, který své sledující neustále odkazoval na profil influencerky.

Ta si opravdu vyhlédla jednoho sázkaře a ve videu mu řekla, aby jí napsal na Instagramu. Později tvrdila, že jí chlapec napsal a děkoval, protože mu vyšly tikety, které mu Sev doporučila. Je tedy možné, že se celou dobu jednalo pouze o další propagaci sázkového poradenství, což není na instagramovém profilu Valáška nic nového. Pokud je to pravda, způsob, jaký pro to Valášek i Sev zvolili, byl velmi podivný. Valášek za takovou propagaci navíc nejspíš obdržel nějaké peníze, protože je jen velmi nepravděpodobné, že by něco propagoval zadarmo.

Valášek ale svým ignorováním dluhů naštval soud, který mu zrušil insolvenci. Youtuber se sice odvolal, ale pokud nezačne některé věci dělat jinak, nebo se alespoň na sítích prezentovat jinak, může na to velmi tvrdě doplatí. Dříve byl jeho instagramový účet soukromý, ale nyní je veřejně dostupný komukoliv a lidem, kteří se zabývají Valáškovým případem, tak stačí sledovat jeho sociální sítě a hned je jim jasné, že Valášek u soudu nejspíš neříká úplnou pravdu.

Z dluhů, které youtuber má, si ale mnoho lidí na sociálních sítích dělá legraci. „Divím se, že se směješ, když jsi dost ve sra*kách. Nasypaná dýně s exekucemi na krku. Idiot v insolvenci a vyhazuje prachy za takovéhle zbytečnosti. Bude miminko také splácet? Exekutory jste nepozvali,“ smějí se Valáškovi uživatelé Instagramu pod jeho příspěvky. Všem je jasné, že situace, do které se Valášek dostal, je velmi vážná, ale youtuber se i nadále tváří, že je vše v naprostém pořádku.