Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Marek „Datel“ Valášek přichází do budovy soudu | foto:  Zpravodajové Expres.cz, Expres.cz

Datel poslal soudu soupis darů. Cenu zubů nezná, dárky si nepamatuje, hobby horse patří Báře

Kolem Marka Valáška alias Datla bylo v poslední době rušno hlavně kvůli tomu, že bude brzy otec a kvůli jeho další účasti v Clash of the Stars. Teď se však vrací i téma jeho finančních problémů a insolvence. Datel poslal soudu soupis darů, které od loňského února prý dostal. Údajně si nepamatuje, co dostal k narozeninám, hobby horse a luxusní brýle mu jeho partnerka prý zapůjčila pouze do doby, dokud spolu dvojice bude tvořit pár.
  19:15

Marek Valášek alias Datel nyní zažívá bezpochyby nejlepší období v životě, s partnerkou Bárou Stříteskou totiž čekají dítě. Jenže problémy a povinnosti se neptají a je třeba je plnit i v jinak radostném období. A problém Datel má už delší dobu, je v insolvenci. Soud mu dokonce hrozil tím, že mu proces oddlužení zruší, což by znamenalo s největší pravděpodobností exekuci. Datel by tak měl splnit vše, co mu soud při posledním jednání uložil. Například musí zpětně doložit všechny dary, které od začátku insolvence dostal.

To právě udělal. Výsledek? Skoro to až působí, že si Datel ze soudu utahuje. Neví totiž například, co dostal k narozeninám. A hobby horse? Toho mu prý na základě ústní dohody zapůjčila jeho skutečná majitelka, jeho partnerka Bára.

„Omlouvám se, že to dokládám s menším zpožděním, ale od posledního soudu jsem se nezastavil,“ píše Datel v úvodu sdělení, které se objevilo v detailu jeho insolvenčního řízení, což je informace volně dostupná na internetu. Že se nezastavil, je z jeho Instagramu zřejmé, jezdí na dovolené, trénuje na další Clash of the Stars a hrotí se na sítích s Jaroslavem Kotlárem. Podle sdělení pro soud si ale prý i dělá rekvalifikační kurz, aby mohl v práci povýšit a brát vyšší mzdu, než tu minimální, jak do teď tvrdí.

Vyjmenování a vyčíslení dárků, které od února 2022 dostal, vzal Datel doopravdy poctivě, vše prý dohledával podle fotek v telefonu. Datel vyčísluje nejrůznější dovolené – do Amsterdamu, na hory, do Karlových Varů. Na pouti, která pár údajně vyšla na patnáct stovek, Datel vystřelil Báře růži, jak sdělil soudu.

Na loňské narozeniny toho Datel pak prý mnoho nedostal. „Byly to chudší narozeniny, rodina předělávala kuchyňskou linku, tudíž šly peníze jinam,“ píše Datel s tím, že asi dostal nějaké boty.

Následují další dovolené a pak jedna z věcí, která byla na sítích hojně diskutovaná – nové zuby. Tam však přichází i zádrhel. Datel prý absolutně netuší, kolik mohly stát. „Vůbec nevím, kolik takové zuby stojí, v případě potřeby do zjistím. Jsou tam veliké cenové rozdíly, takže ani podle Google jsem to nedokázal ohodnotit,“ píše doslova Datel.

Ústní dohoda s Bárou

Diskutovaný hobby horse a brýle Louis Vuitton (ty ovšem Datel označuje jakožto Luis Vuitton, pozn. red.), tedy dvě věci, které Datel svého času poměrně sdílel na svých profilech na sociálních sítích, má na základě velmi zajímavé dohody. „Luis Vuitton brýle od Barči k narozeninám, ale pouze mi je půjčila na dobu neurčitou, respektive dala, dokud spolu budeme, na základě ústní dohody, cenu jsem nezkoumal,“ píše Datel s tím, že to tedy není jeho majetek. Stejně to má být i s oním hobby horsem, kterého Bára prý velice výhodně zakoupila na internetovém bazaru.

Následují další drobnosti a finálně i dovolená v Chorvatsku, kde Datel a partnerka oznámili, že čekají miminko. Ta vyšla prý na patnáct tisíc.

„Takto zpětně to hledat je doopravdy fuška,“ dodává na závěr Datel, že odteď už si bude soupis darů dělat poctivěji.

Co bude s Datlovou insolvencí dál se uvidí v následujícím měsíci. Do 15. října má jeho insolvenční správce předložit soudu zprávu o tom, jak Datel plní všechny věci, které mu soud u posledního stání nařídil.