Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

Marek „Datel“ Valášek s přítelkyní Bárou Stříteskou oznámili, že čekají miminko | foto: instagram.com/datel_marek

Datel s Bárou oznámili, že čekají miminko. Kdo bude platit pleny, ptají se sledující

Marek „Datel“ Valášek a Bára Stříteská na dovolené oznámili, že čekají miminko. Těhotenství prý bylo plánované a moc se na dítě těší. Sledující se však ptají, kdo bude platit za pleny. Valášek je totiž v insolvenci a tvrdí, že mu všechno platí partnerka, na což mnozí upozorňují.
  11:31

Na Vánoce dal influencer Marek Valášek, známý spíše pod přezdívkou Datel, partnerce Báře Stříteské poukázku na miminko platnou do konce roku 2024. Už je to více než devět měsíců a zdálo se, že zůstane nevyužitá. Teď však pár překvapil nečekanou novinou. Brzy se z nich stanou rodiče.

„Chtěli bychom Vám s radostí oznámit, že čekáme miminko,“ píše Valášek společně se Stříteskou na Instagramu. „Jak víte, tak jsme se Barčou začali začátkem tohoto roku snažit o miminko a nakonec se nám to povedlo a my máme obrovskou radost, protože je to plánované,“ dodávají. Prý si na odhalení pohlaví dítěte budou muset ještě chvíli počkat, chystají totiž oslavu, na které se dozví, jestli se jim narodí syn nebo dcera. Na pohlaví jim ale nezáleží, dítě budou milovat tak či tak. Zároveň vyzvali sledující, aby tipovali pohlaví dítěte a také jim prý mohou pomoct s výběrem jména.

Pod příspěvkem se začaly objevovat okamžitě nadšené reakce jak od sledujících, tak od kolegů influencerů. Gratulace vyjádřili například Sugar Denny, Marie Rosecká, Anna Šulcová nebo Vladimír Kadlec alias Vláďa Videos.

Někteří komentující však upozorňují především na finanční situaci Valáška. Dluhy ho totiž dohnaly až do insolvence a věřitelé se přihlásili celkem o více než 2,3 milionu korun. Zároveň se však netají tím, že jí v drahých restauracích nebo že jezdí často na dovolené. Dává o nich sice vědět na Instagramu, insolvenční správce o nich neví.

V červnu stanul Valášek před soudem, který rozhodoval o tom, zda Valášek zůstane v insolvenci nebo ne. Musel mimo jiné vysvětlit, z čeho všechny dovolené financuje. Všechno mu prý platí partnerka a tak jednoduše dary nenahlásil. Například ho údajně vzala na letiště a neřekla mu, že zájezd koupila.

V insolvenci nakonec zůstal, ale jen za určitých podmínek. Například musel zpětně nahlásit všechny dary, které dostal, včetně dovolených a splatit je. Nutno dodat, že těhotenství s partnerkou oznámili také z jedné z dovolených, na které v létě vyrazil. Jestli ji insolvenčnímu správci nahlásil, tak jak měl, zatím není jasné. Do 15. října však má správce zpracovat zprávu o tom, zda plní to, o čem soud rozhodl.

„Moc vám to přeju, ale myslím, že není rozumné si pořizovat dítě v takové situaci,“ píše jedna z komentujících a ptá se, zda za dítě bude platit jen Stříteská. Jiní se ptají, kdo bude kupovat pleny a jiné věci potřebné pro novorozence, když Valášek tvrdí, že má minimální mzdu. Jednoduše upozorňují, že Valášek se rozhodně neprezentuje životním stylem, který by měl vést člověk v insolvenci.