Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

Datel promluvil o užívání steroidů | foto: instagram.com

Datel promluvil o údajném užívání steroidů. Nikdy je prý nebral a svým sledujícím radí totéž

Marek „Datel“ Valášek byl dlouho v podezření, že užívá anabolické steroidy. Velmi rychle mu totiž začaly růst svaly, Valášek ale tvrdí, že je nikdy nebral. Za jeho rychlý růst svalů prý může svalová paměť. Lidé si z něj na sociálních sítích utahují a to i včetně Tomáše „Dynama“ Križana, který Valáška porazil v zápasu v Clash of the Stars.
  18:00

Youtuber Marek „Datel“ Valášek se svými sledujícími na sociálních sítích často sdílí zkušenosti se cvičením. Rád také zveřejňuje svůj pokrok v nárůstu svalové hmoty, který je poslední dobou překvapivě rychlý. Spousta lidí je však toho názoru, že Valášek užívá anabolické steroidy, díky kterým je jeho svalový růst daleko větší, než při přirozené cestě. Valášek tvrdí, že steroidy nikdy neužíval, množství lidí, kteří si myslí pravý opak, je však opravdu hodně. Kvůli neustálým komentářům, ve kterých se lidé Valáška ptají, zda užívá steroidy, se youtuber rozhodl k celé věci vyjádřit na svém Instagramu.

Valášek se cvičení věnuje už velmi dlouho. Posilovat začal v patnácti letech a až do svých devatenácti let poctivě dřel. Za pouhé čtyři roky se dá v podstatě z ničeho vybudovat velmi slušná svalová hmota a to i naturální cestou, tedy neužíváním žádných dopingových látek, které by podporovaly svalový růst jinak, než přírodními látkami, které jsou obsaženi v běžné stravě. Valášek tvrdí, že v té době ani netušil, že nějaké steroidy existují, i když se cvičení věnoval naplno.

I když Valášek poctivě cvičil čtyři roky v kuse, později zpomalil a nebyl už do cvičení tolik zapálený. Občas si sice zacvičil, už ale rozhodně ne tolik intenzivně, jako tomu bývalo kdysi. Když se ale znovu odhodlal cvičit skoro každý den, jeho svalová hmota se formovala překvapivě rychle a dost lidí na to upozornilo. A právě v tu dobu se začalo objevovat množství komentářů, ve kterých lidé psali, že Valašek nejspíš užívá anabolické steroidy.

Lidé si z Valáška dělali legraci a příliš tomu také nepomáhalo zjištění, že je youtuber v insolvenci. Valášek se v stal terčem posměchu a skoro pod každým příspěvkem, ve kterém cvičil, se objevily komentáře, kde ho lidé osočovali z toho, že určitě bere steroidy. Legraci si z Valáška dělal dokonce i Tomáš „Dynamo Križan, který s Valáškem zápasil na pátém galavečeru organizace Clash of the Stars. Ve videích, které organizace natáčela před galavečerem, si ze svého soupeře dělal kvůli podezření z užívání steroidů legraci.

Jeden z Križanových kamarádu se mu například na oko snažil aplikovat steroidy. „Však to mám od Datla. Uvidíš, že budeš nadměrný a zahřáty,“ říká ve videu Križanův kamarád. Kvůli neustávající kritice se nyní Valášek rozhodl o celé situaci promluvit. „Když jste v minulosti cvičili, jako třeba já, tak existuje něco, jako svalová paměť, která vám pomůže k tomu, že když začnete po dlouhé době znovu cvičit, tak jste schopni dostat se k výsledkům o dost rychleji než člověk, který nikdy necvičil,“ okomentoval svůj rychlý nárůst svalů Valášek.

Valášek také prozradil, že mu spousta lidí píše do zpráv a ptá se ho na různé otázky ohledně steroidů nejspíš proto, že mají dojem, že je Valášek také užívá. Youtuber však takové tvrzení odmítá a pro své sledující má jasný vzkaz. „Každý na tom vidí ty benefity, že jim narostou svaly, ale má to plno fatálních mínusů. U někoho to může skončit úplně špatně a nechci, abyste to brali na lehkou váhu,“ apeloval na své sledující Valášek.

Podle youtubera se má každý, kdo chce mít velké svaly, vykašlat na zjednodušení cesty pomocí steroidů a místo toho má podstoupit tvrdou dřinu. Zároveň prý ale užívání steroidů neodsuzuje ve všech případech. Pokud jsou totiž třeba kulturisté, kteří jsou na vrcholové úrovni a chtějí se posunout ještě dál, užívání steroidů je pro ně většinou jasná varianta. Bohužel se ale často jedná o lidi, kteří se tím živí a jsou ochotni vyměnit své zdraví za peníze.

Podle Valáška by tedy mladí lidé, kteří chtějí svalovou hmotu, rozhodně neměli steroidy užívat. Valášek zároveň také klade důraz na to, že když už se někdo rozhodne vydat se touto cestou, má si vždy pořádně ověřit, jakou věc do těla dostává. Mnohdy se totiž může jednat o velmi nebezpečnou látku, která může způsobit závažné zdravotní komplikace.