Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Datel promluvil o užívání steroidů | foto: instagram.com

Datel o kritice jeho formy. Zastával se hubených lidí, sám přitom nedávno jednoho urážel

Datel reagoval na neustálou kritiku jeho formy a srovnávání s ostatními, kteří mají více svalů. Podle něj je to naprostý nesmysl a lidé by měli podporovat ty, kteří se rozhodnou začít cvičit. Zároveň by se prý nikdo neměl vysmívat hubeným lidem. On sám přitom pouze pár dní zpátky udělal to samé. Po dlouhé době se ale Datel dočkal pozitivních reakcí na svůj názor.
  7:19

Kolem youtubera Marka „Datla“ Valáška se poslední dobou nejvíce řeší dvě témata: dluhy a cvičení. A právě cvičení se Valášek rozhodl rozebrat v jednom videu. Opakovaně se mu prý stává, že ho lidé srovnávají s jinými muži, kteří mají o mnoho více svalů a youtuberovu postavu kritizují. Tentokrát se ale Valášek nerozpovídal o tom, že ho už unavují dotazy ohledně užívání anabolických steroidů. Vadí mu prý neustálé odsuzování jeho formy a především srovnávaní s ostatními lidmi, kteří cvičí a také urážení těch, kteří s cvičením teprve začínají a jsou hubení. On sám se přitom nedávno v komentářích navážel do hubeného chlapce.

Valášek udělal za jeden rok neuvěřitelný posun, co se týče nabírání svalové hmoty a upoutal tak na sebe velkou pozornost, o kterou v některých případech nejspíš ani sám nestojí. Poslední dobou se nejvíc řeší, zda užívá nebo neužívá anabolické steroidy, protože jeho tělo se zvětšilo opravdu neuvěřitelným způsobem. Valášek tvrdí, že steroidy neužívá a má pouze dobrou svalovou paměť. Nyní se ale potýká nejen s kritikou ohledně podezření z užívání steroidů, ale také s neustálým srovnáváním s jinými lidmi, kteří nějakou dobu cvičí. Vše odstartoval komentář, kdy jeden uživatel na TikToku youtuberovi napsal, že ho ve cvičení překonal teprve sedmnáctiletý kluk.

„Tohle urážení lidí, kteří cvičí a chodí do fitka, čtu poslední dobou pod mými fotkami a videy a obecně u hodně videí na TikToku, když mladí kluci dají něco z fitka a lidé se jim tam za to smějí. Píšou jim tam, že támhle ten je větší a támhle ten zvedne víc. Víte, jak my v gymu říkáme lidem, kteří se smějí ostatním za jejich progres a nebo za jejich techniku? M*dky, protože jsou to m*dky,“ řekl Valášek v úvodu svého videa. Youtuber prý velmi oceňuje, když někdo, kdo je hubený, na sobě začne makat a chodit do fitka, aby byl mohutnější. Naprosto prý ale odsuzuje všechny, kteří se vysmívají začátečníkům a hubeným lidem.

To ale není úplně pravda. Valášek se totiž nedávno na Instagramu opřel do chlapce, který hraje fotbal a je hubený. Podíval se na chlapcovy příspěvky a poté mu nepěkným způsobem reagoval na komentář, který se, jak jinak, týkal užívání anabolických steroidů. Chlapec si nakonec pro jistotu svůj instagramový profil změnil na soukromý. Valášek si tedy tímto tvrzením protiřečí. Srovnávání s ostatními lidmi, kteří jsou na tom lépe než Valášek, youtubera opravdu vytáčí. Často mu prý píšou lidé, kteří podle něj v životě nebyli ve fitku a Valášek má pro ně jasný vzkaz. „P*čo, drž h*bu a začni radši makat a něco dělej, mě tohle fakt vytáčí,“ řekl Valášek ve videu.

Youtuber by prý byl radši, kdyby se lidé zbavili nenávisti a začali nováčky v jejich rozhodnutí podporovat. On sám prý nepatří mezi lidi, kteří by zvedali extrémně těžké váhy, ale soustředí se na různé cviky. Nejde mu prý pouze o to, aby zvedl co největší váhu, ale aby měl dobrou kondici. Chce se prý také soustředit i na jiné sporty, proto chodí třeba běhat, boxuje do pytle a dělá spoustu jiných věcí. Je podle něj proto naprosto normální, že někteří mladí kluci, kteří se soustředí pouze na jedinou věc, dokážou zvednout daleko těžší závaží než on. Valáškovi lidé často píší negativní komentáře ohledně jeho názorů na různé věci, tentokrát tomu tak ale nebylo.

@datel_mark Odpovědět uživateli @tým_faxxy Váš názor? #gym #fy ♬ původní zvuk - Datel_Mark

„Poprvé, co jsi řekl něco normálního. Sice tě nemám rád, ale alespoň v tomhle máš pravdu. Po dlouhé době s ním souhlasím. Vidím, že alespoň v něčem se shodneme, řekl jsi to hezky. Melte o dluhu, ale s tímhle má rozhodně pravdu,“ reagují na Valáškovo video uživatelé na TikToku. Valášek svými výroky sice často pobuřuje mnoho lidí, ale tentokrát byl jeho názor opravdu na místě. Jediný problém je, že se sám nedávno zachoval stejně, když na Instagramu konfrontoval hubeného kluka. Opravdu po dlouhé době se ale Valášek dočkal od lidí chvály a má jistě radost, že jeho slova dokážou ocenit také lidé, kterým se jinak příčí.