Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Vojtěcha Hlaváčka, kamaráda Marka „Datla“ Valáška, nechtěli pustit do jednací síně. Neměl totiž vstupenku | foto:  Zpravodajové Expres.cz, Expres.cz

Lidem se nelíbí, jak Datel přistupuje k insolvenci. Snižuje to důvěru v justiční systém ČR, píšou soudu

Existuje asi jen málo lidí, kteří sledují dění mezi českými influencery, a nezaznamenali finanční problémy Marka Valáška alias Datla, které ho dohnaly až do insolvence. A zároveň existuje jen málo těch, kteří by mu věřili, že skutečně nemá peníze, vše platí jeho přítelkyně Bára a Datel pracuje za minimální mzdu. To i kvůli tomu, že jeho Instagram reflektuje úplně jiný život. Na to teď veřejnost dokonce začíná oficiální cestou upozorňovat soud.
  8:47

Že má Marek Valášek své dluhy a insolvenční řízení tak nějak na háku si uvědomuje velká část české internetové veřejnosti, která jeho finanční trampoty sleduje. Jezdí na dovolené, žije si poměrně na vysoké noze, propaguje na svých profilech na sociálních sítích co se dá a do toho bude brzy otec, což je také poměrně finančně náročná životní událost. Často tak na internetu zaznívá názor, že Datel zkrátka nejspíš před soudem skutečnou finanční situaci tají a na to, že nemá peníze, si pouze hraje v soudní síni.

Svou nespokojenost s Datlovým přístupem a tím, jak se jeho insolvenční řízení vyvíjí, se teď oficiální cestou rozhodl vyjádřit jeden muž. V Datlově insolvenčním řízení se totiž v insolvenčním rejstříku, který je veřejně dostupný, objevilo sdělení od jistého Martina Vojáčka. Ten popisuje pár faktů, které díky sledování celé kauzy popisují pravidelně média. Zmiňuje soupis darů, který označuje za „velký vtip“, Datlovy dovolené i jeho tvrzení, že si údajně dělá rekvalifikační kurz.

„Tato vleklá kauza, která na veřejnost působí, že si Valášek z insolvenčního řízení žádnou hlavu nedělá v mých očích snížila nejen důvěru v justiční systém ČR, ale i ve spravedlnost v ČR obecně,“ píše.

Dodává pak, že případ se ho dotýká i osobně. Jelikož jde o osobní údaj nesouvisející s případem Marka Valáška, je z veřejné verze dokumentu vyjmut. Celé sdělení však dokazuje, že o Datlovu insolvenci je mezi veřejností velký zájem. Primárně i kvůli jeho přístupu.

Propagace sázek a tréninky

„V insolvenci máte víc influencerů, Max Greena, dokonce i Mike Je Pán je v insolvenci. Jenže ti aspoň nelžou a nemlží,“ myslí si jeden z diskutujících na Instagramu.

Právě Instagram je platformou, kde je Datel hojně aktivní. A bez povědomí o celé kauze se doopravdy může zdát, že se má skvěle a žádná insolvence ho netrápí. Za posledních čtyřiadvacet hodin v době psaní článku sdílel propagaci na sázkový servis AIBET, trénink na svůj nadcházející zápas s v Clash of the Stars s Jaroslavem Kotlárem, tiskovku zmíněné bojové organizace a na závěr večeři s partnerkou Bárou Stříteskou. Tu, pokud ji uvede do soupisu darů, určitě platila právě ona.

Co bude s Datlem dál se uvidí. Tento víkend ho čeká souboj v Clash of the Stars, vyhlídkově ho pak nejspíš čeká i druhé kolo zápasu před soudem.