Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Marek Valášek alias Datel musel soudu vysvětlovat, jak se to má s jeho příjmy, dovolenými a splácením dluhů. | foto:  Zpravodajové Expres.cz, Expres.cz

Exkluzivně od soudu: Datel je dál v insolvenci. Musí ale splatit i hodnotu dovolených, které dostal

Před pár dny se Marek Valášek alias Datel pral v kleci Clash of the Stars s Dynamem, teď ho v Praze čeká další souboj. Jenomže ne v ringu, ale před soudem na Praze 5. Ten bude rozhodovat, zda známý influencer i nadále zůstane v insolvenci, nebo mu ji soud zruší. Padne stejně, jako padl s Dynamem, nebo se mu podaří soud přesvědčit? Uvidíme, redakce Antiyoutuber.cz je na místě a vše pro vás online sleduje.
  11:18,  aktualizováno  14:55

Dluhy Marka Valáška alias Datla jsou jedním z nejprobíranějších témat na české influencerské scéně. Influencery, ale i sledující internetového bizáru totiž zajímalo, jak to celé dopadne.

Celé soudní jednání sledovala redakce Antiyoutuber.cz na místě. Závěr stání je, že zrušení oddlužení se zatím nekoná a Datel má ještě čas napravit vše, co po něm soudkyně Naděžda Křivánková chce. Třeba i to, že si musí se svým zaměstnavatelem vyjasnit výši mzdy tak, aby byla v mezích zákona. Bohužel pro něj to znamená i to, že bude muset zaplatit i za věci, které údajně dostal. Třeba dovolené, které dle jeho oficiálních vyjádření měla financovat jeho přátelkyně Bára. Protože i tak insolvence funguje – dary by si neměl nechávat, nýbrž je postupovat insolvenčnímu správci.

ONLINE

14:45 - Soud skončil, Datlovo oddlužení zatím ne. Závěr ale je pro influencera poměrně drsný. Měl by totiž zaplatit i za to, co dostal darem, tedy i hodnotu dovolených, které dle jeho vyjádření financovala jeho přítelkyně Bára.

14:37 - Datel má být méně arogantní. On se omluvil a osočil bulvár.

14:36 - K zrušení oddlužení asi zatím nedojde. Datel ale musí napravit vše, co mu bylo už dřív vytýkáno. Přiznat opravdové příjmy a hlavně se soudem komunikovat. Datel souhlasí a kaje se.

14:35 - Problém s dovolenou a jejím financováním je tu. I když dovolené údajně platila Datlova partnerka, vše musí vědět insolvenční správce. To se nestalo.

14:31 - Padl dotaz proč Datel s Dynamem prohrál. Prý nemohl moc trénovat kvůli práci. A nebo trénoval přes den a pracoval v noci. Na sítích nám však práci moc neukazuje. A to Datla v redakci sledujeme bedlivě.

14:30 - Řeší se doopravdy vše - sázkové poradenství, reklama na sociálních sítích, smazaný účet na TikToku či to, kde Datel bydlí. Sebevědomý influencer moc sebevědomě nepůsobí.

14:25 - Mluví Datel a klepe se mu hlas. Stále tvrdí to, co už soudu psal. Za Clash a všechny tři zápasy dostane prý pouze 90 tisíc. Kdybychom měli soudit pouze laicky, soudkyně nevypadá, že by mu věřila, když tvrdí, že 90 tisíc je odpovídající částka za tři souboje v tak exponované organizaci.

14:20 - Zatím mluvila pouze soudkyně a insolvenční správce. Řeší se, proč bere Datel tak nízkou mzdu. Všechny peníze z Clash of the Stars prý pošle věřitelům.

13:55 - Datel dorazil, má na sobě zajímavý outfit k soudu: kraťasy, tenisky a vysoké ponožky. Když dorazil k jednací místnosti, stoupl si tak, že ke všem čekajícím stojí zády. Jak komentují někteří z přítomných, jeho chování se od toho na sítích a v Clash of the Stars poměrně liší.

13:50 - Justiční stráž už rozdala vstupenky na jednání, míst pro veřejnost je pouze deset. Bát se však nemusíte, redakce místa získala. Na Datla stále čekáme.

13:21 - Sice do začátku jednání zbývá téměř hodina, lidí je tu ale hodně. A protože tu zatím stále není Datel a ani žádná jiná zábava, tak čekající začínají spekulovat, jak to dnes celé dopadne. Tak, jako v Clash of the Stars většina diváků fandila Datlovu soupeři Dynamovi, zde to vypadá, že většina fandí soudu, spravedlnosti a tomu, aby bylo Datlovi oddlužení zrušeno.

13:05 - Jsme na místě, Datel zatím ne. Místa pro veřejnost a média se už ale rychle plní. O to, jak jednání s kontroverzním influencerem dopadne, je podle všeho zájem nejenom mezi novináři, ale i mezi mladými lidmi a jak na chodbě zaznělo i mezi „fanoušky práva“.

Jednání s Datlem začíná ve 14:15.