Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Fotka se lvy jako vhodný příspěvek na sítích? Ta zvířata jsou zdrogovaná, kritizují lidé Roseckou

Marie Rosecká, influencerka, která se nejvíce proslavila účastí v reality show Like House, na Instagram přidala fotku se lvem. Spolu s ní je na fotce youtuberka Markéta Vašířová alias SweetieMarket a obě jsou kvůli fotce kritizované. Podle lidí jsou totiž lvi týraní a pod vlivem drog pouze proto, aby si s nimi mohli lidé udělat fotku. Podobnou kritiku si kdysi vyslechli také Vémolovi.
  9:00

Influencerka Marie Rosecká si opět vyslechla kritiku na sociálních sítích. Tentokrát lidé kritizovali fotku, na které je spolu se svou kamarádkou youtuberkou Markétou Vašířovou alias Sweetie Market. Obě se totiž na dovolené v Egyptě vyfotily s malým lvem, který na fotce nevypadal ani trochu nebezpečně. Podle lidí se ale jednalo o další případ týrání zvířat a Rosecké i Vašířové kvůli fotce nadávají.

Rosecká na sociální sítě často přidává příspěvky, ve kterých se se svými sledujícími dělí o různé zážitky z cestování. Tentokrát zamířila do Egypta, kam vyrazila spolu s Vašířovou. Rosecká na svůj Instagram přidala fotku, na které se spolu s Vašířovou mazlí s malým lvem. Influencerka do komentářů napsala, že jí dovolenou zařídil její kamarád a všem svým sledujícím jeho služby doporučuje, protože je má ráda. Lidi ale více zajímala samotná fotka než něčí služby. Někteří si totiž všimli, že lev na fotce vypadá podezřele spokojeně a nijak mu nevadí přítomnost dvou influencerek. „Kolika léky musel být narvanej, abyste se mohly nechat vyfotit? Lidé, co na takové výlety jezdí a nechávají se fotit s takovými zvířaty , často vůbec netuší, že jsou zdrogovaná, týraná a často mají vytrhané drápy a zuby. To je super, pro hezkou fotku na Instagramu podpořit týrání zvířat,“ kritizují Roseckou a Vašířovou lidé na Instagramu.

Roseckou ale taková kritika a to, že většina lidí má ve svém tvrzení pravdu, očividně vůbec netrápí. Naopak, ona sama situaci zlehčuje. „Markéta mu dala pár Xanaxů ze své lékárničky,“ reagovala na kritické komentáře Rosecká. Takovým komentářem ale pochopitelně mnoho lidí pobouřila ještě víc a to do takové míry, že jí někteří píšou, že by se měla léky předávkovat a zemřít. Rosecká ale tvrdí, že malý lev byl v naprostém pořádku. Prý mu nic nebylo a hrál si, takže se kritici vůbec nemusí bát, že by byl jakkoliv týraný, nebo dokonce pod vlivem nějakých omamných látek. Lidé ale diskutují o tom, že si nejspíš hrál právě proto, že byl pod vlivem látek, díky kterým mu nevadila přítomnost cizích lidí a nezaútočil na ně. To ale pochopitelně zpětně nikdo nemůže dokázat, ale komentář, kterým se Rosecká snažila týrání zvířat zlehčit, podle lidí zkrátka nebyla dobrá volba.

Není to ale poprvé, co se veřejně známá osoba ocitla pod palbou kritiky kvůli tomu, že se vyfotila se zvířetem, které je za normálních podmínek nebezpečné. Podobnou, možná ještě daleko horší kritiku si před časem vyslechla také Lela Vémola a její partner, slavný český MMA zápasník Karel Vémola. Jejich láska ke zvířatům není nic nového, takže nikoho nepřekvapilo, když si pár při svatební cestě udělal zastávku na ostrově Mauricius, kde obdivoval krásu přírody. Vémolovi se ale vyfotili s urostlým lvem a fotkou se pyšnili na Instagramu. Podobně, jako v případě Rosecké, se ale za takovou fotku dočkali neuvěřitelné kritiky. „A teď jsi jako hrdina? Vyfotit se se zvířetem, které museli sjet, abyste měli jakože super fotku? Dost smutné. Ty, že jsi milovník zvířat? Zfetované zvíře kvůli fotce je totální ubohost. Že vám to není trapné vyfotit se s týraným lvem,“ kritizovali lidé Vémolovi na Instagramu.

Kvůli extrémnímu počtu kritických komentářů se Vémola rozhodl omezit možnost okomentovat fotku, příspěvek ale z Instagramu neodstranil. Partnerka Vémoly fotku ze svého instagramového profilu také neodstranila a ani nezabránila lidem, aby jí pod příspěvek mohli psát kritické komentáře. Vémolovi si navíc vyslechli také kritiku za to, že jsou oba rodiče malých dětí a fotit se s dospělým urostlým lvem, je proto naprosto hloupé. I když byl lev pravděpodobně opravdu pod vlivem omamných látek, jedná se i tak o nebezpečné a nevyzpytatelné zvíře, které se může kdykoliv ohnat tlapou a vážně zranit nebo dokonce zabít i tak statného muže, jakým je Vémola, na což mnoho lidí v komentářích poukázalo. Focení se šelmami je ale očividně na sociálních sítích trendy a lidé, kteří si takové fotky vytvářejí, nejspíš nijak neřeší, zda je se zvířaty zacházeno správně.

Témata: Marie Rosecká