Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Kaluba nakonec zápasit bude | foto: instagram.com

Konec Kaluby v Clash of the Stars? Zápas s Galem má být jeho poslední, chce se věnovat zpěvu

Influencer Matouš Kaluba všechny překvapil, když se po přerušení zpěvu na tiskové konferenci organizace Clash of the Stars rozhodl, že nebude zápasit. Nakonec se ale přiznal k tomu, že ho pouze ovládly emoce. Zároveň se má ale jednat o jeho poslední zápas. Vyjádřil nesouhlas k několika lidem v organizaci.
  20:59

Kontroverzní postava českého internetu Matouš Kaluba, který veřejnost baví svým energickým vystupováním, se na poslední tiskové konferenci Clash of the Stars dostal do potyčky s tiktokerem Simonem Valentou a oznámil, že kvůli tomu nenastoupí do zápasu se svým soupeře Ladislavem Galem. Poté odešel z pódia a od té doby o něm nikdo neslyšel. Následně si svůj instagramový profil nastavil jako soukromý a s nikým nekomunikoval. Vzhledem k tomu, že byl nedávno hospitalizovaný v psychiatrické léčebně, se mnozí domnívali, že se jedná pouze o záminku, jak vyváznout ze zápasu,aby mohl pokračovat v léčení.

Už jenom vystupování Kaluby bylo zcela odlišné od toho, na které mohou být diváci zvyklí. Místo obvyklých energických výstupů Kaluba seděl a mluvil naprosto v klidu a působil dost unaveně. Samotný konflikt s tiktokerem Valentou byl navíc velmi podivný. Valenta totiž přišel, vrátil Kalubovi autogram, který od něj dostal, poté si roztrhl tričko a začal s ním Kalubu, který v tu chvíli zpíval, mlátit. Zvláštní na celé situaci bylo hned několik věcí. Už jen fakt, že se Valenta, který není příliš známý, dostal až na pódium ke Kalubovi, aniž by ho zastavila ochranka, byl velice diskutabilní.

K tomu se samozřejmě přidala další věc, že ochranka zakročila až ve chvíli, kdy Valenta několikrát Kalubu švihl tričkem. Kaluba se navíc nijak nebránil, jako by na tento moment čekal. Jeho reakce na Valentův útok byla nevídaně klidná. „To, že ten člověk byl asi domluvený pravděpodobně s někým na mojí osobě, že sem vlítne, tak mu poděkujte přátelé, protože já do žádného zápasu nejdu,“ oznámil Kaluba s ledovým klidem a poté odešel pryč. Valentovo napadení přitom nemělo s jeho zápasem vůbec nic společného, Kaluba se však tvářil, jako že zrušení zápasu je naprosto adekvátní reakce.

Kaluba ale později na svém Instagramu oznámil, že zápas s Galem se nakonec uskuteční. „Zápas se bude realizovat, protože to lidem nemůžu udělat. Nemůžu jim to udělat, protože lidi o to hodně prosili, podpora z jejich strany byla stále velká a já si toho moc vážím. Zápas jsem chtěl zrušit spíše kvůli emočnímu rozrušení v tu chvíli, protože mi Sajmonos skočil do písničky,“ vysvětlil Kaluba pro redakci Antiyoutuber.cz. Zároveň ale oznámil, že se v dohledné době jedná o jeho poslední zápas v Clash of the Stars. I když má prý podepsanou smlouvu ještě na další dva zápasy, po souboji s Galem se už tento rok v kleci neobjeví.

„Radši se budu věnovat tomu co vím, že skutečně umím a že mě baví. Myslím si, že jsem tisíckrát lepší zpěvák, než zápasník,“ vysvětlil Kaluba důvod své plánované pauzy v Clash of the Stars. Také vyjádřil svůj nesouhlas k několika lidem v organizaci, kteří podle něj mohou za to, že byl přerušený při zpívání na tiskové konferenci, jmenovat je ale nechtěl. Kalubu to však velmi vytočilo a jenom ho to upevnilo v tom, že je na čase dát si od zápasení pauzu.

Co se týče jeho zápasu s Galem, je prý připravený předvést to nejlepší, co v něm je. Podle něj má sice Gal velkou šanci ho porazit, Kaluba si ale zase věří po technické stránce a proto doufá, že zápas dopadne v jeho prospěch. Kaluba se také vyjádřil k jeho hospitalizaci v psychiatrické léčebně. Jeho převoz měl být velmi dramatický a dokonce mělo dojít i k agresivnímu chování ze strany záchranářů a policie. Kaluba ale nechce nikoho jmenovat, protože by to bylo tvrzení proti tvrzení a pro nedostatek důkazů se chce zbytečným problémům vyhnout.

Svůj pobyt v psychiatrické léčebně si už ale nikdy zopakovat nechce. Údajně se k němu totiž nechovali profesionálně a dokonce ani nerespektovali jeho lidskou stránku. V případě, že by měl být znovu hospitalizován, chce si zajistit osobní převoz a navíc na úplně jiné místo, než v jakém byl naposledy. Nyní se ale cítí dobře a z pohodlí domova se připravuje na blížící se zápas v Clash of the Stars.

Témata: Jakub Šorm