Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Mia Khalifa | foto: Instagram

Bývalá pornoherečka Mia Khalifa obhajovala útok na Izrael. Playboy s ní následně ukončil spolupráci

Bývalá hvězda filmů pro dospělé Mia Khalifa čelí velké vlně kritiky. Na sociálních sítích v posledních dnech sdílela názory, ve kterých obhajovala útok Palestiny na Izrael. Později i vybízela, aby natáčeli videa z útoků horizontálně. Spolupráci s ní ukončil magazín Playboy, pro šíření násilí mají nulovou toleranci.
  18:09

K útoku na Izrael se vyjádřilo mnoho celebrit a influencerů. Většina z nich útok odsuzuje a doufá, že s brzy situace vyřeší. Bývalá libanonská herečka z filmů pro dospělé a současná hvězda platformy OnlyFans Mia Khalifa se však postavila na stranu Palestiny. K situaci se vyjádřila na sociální sítí X, někdejším Twitteru. Později však příspěvek smazala.

„Pokud se dokážete podívat na situaci v Palestině a nestát na straně Palestinců, pak jste na špatné straně apartheidu a historie to časem ukáže,“ napsala v sobotu Khalifa. V jiném příspěvku nazvala fotku teroristů Hamásu renesančním obrazem. Později je také vyzvala, aby útoky na Izrael natáčeli horizontálně. „Můžete někdo, prosím, říct bojovníkům za svobodu v Palestině, ať si obrátí telefony,“ napsala.

Khalifa začala později kritizovat Kylie Jenner, která se postavila na stranu Izraele. „Pokud existuje opravdová žurnalistika, další člověk, který bude mluvit s Kylie Jenner, se jí zeptá na její názor na napětí na Blízkém východě a nepřeruší oční kontakt, dokud nedokáže dát dohromady jednu souvislou větu, když chce tak moc předat názor 400 milionům sledujícím,“ napsala. Později sdílela názor, že takhle přesně vypadá boj utlačovaných proti těm, co je utlačují.

Khalifu téměř okamžitě začali uživatelé kritizovat. Ke kritice se také přidal magazín pro dospělé Playboy, který s ní okamžitě ukončil spolupráci. „V posledních několika dnech Mia zveřejnila nechutné a odsouzeníhodné komentáře oslavující útoky Hamásu na Izrael a vraždění nevinných mužů, žen a dětí,“ uvádí magazín v prohlášení. Pro podporování jakéhokoli násilí mají údajně nulovou toleranci.

Khalifa se později snažila své názory obhájit. Údajně nepodporuje násilí, jen se snažila osvětlit, že Palestinci bojují za svobodu. I přes to však stále čelí velké kritice.