Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Nicki Minaj | foto: Profimedia.cz

Nicki Minaj zatkli za údajné držení drog. Zrušila koncert a fanoušci už s ní ztrácí trpělivost

Nicki Minaj je jednou z nejvýraznějších postav americké hudební scény a dlouhodobě je považována za rapovou královnu. Ani ta se ale skandálům nevyhýbá a jeden takový se jí stal o víkendu v Amsterdamu na letišti. Zpěvačku tam zatkla policie za držení lehkých drog. Minaj zvládla celý proces zatýkání zdokumentovat v rámci živého instagramového vysílání. Fanoušky však rozčílilo spíše než zatčení to, že zrušila sobotní koncert v britském Manchesteru. Není to totiž poprvé, co její tour provází nepříjemnosti a zdá se, že podporovatelům Minaj už začíná docházet trpělivost.
  14:53

Nicki Minaj je momentálně na turné k jejímu nejnovějšímu albu, které zveřejnila ke konci minulého roku. Její turné sice nese název Pink Friday 2 World Tour, zdá se ale, že průběh nebude tak růžový, jako název. Minimálně ne pro více než dvacet tisíc lidí, kteří měli lístek na koncert Minaj v Manchesteru. Tam se totiž zpěvačka vůbec nedostala, a to z poměrně zajímavého důvodu. Zatkla ji nizozemská policie za držení marihuany, což je na území Nizozemska považováno za nelegální čin. Nicki si navíc stihla celý incident, a dokonce i proces zatýkání, natočit. Na videu, které streamovala, je slyšet policista, který na popularitu zatýkané Nicki nebere žádný ohled. Policista Minaj jasně oznámil, že je zatčena a podezřelá z držení lehkých drog.

We did it, Barbz
The first US leg of the #PinkFriday2 #GAGCITY TOUR was SO SUCCESSFUL, I was offered a 2nd leg beginning in SEPTEMBER Pre-Sale link in my bio. Sign up now & tkts will go on sale in a few more days. Wow. Wow. Wow. Wow. God is good. Don’t you ever give up. You got this. let’s go!!!!!!!

24. května 2024 v 19:40, příspěvek archivován: 28. května 2024 v 13:54

U rapperky měla být při kontrole, s kterou ona nesouhlasila, nalezena marihuana. Minaj se dále nechala slyšet, že zavazadla jí příslušníci policie odebrali bez jejího svolení. I přes to, že byla Nicki ještě ten večer propuštěna na svobodu, na koncert v Manchesteru, kam se snažila přemístit ze zmiňovaného Amsterdamu se již dopravit nestihla. Zpěvačka navíc musela zaplatit pokutu tři sta padesát euro, což je v přepočtu necelých devět tisíc korun českých.

Více než devět tisíc korun ji však rozhodně trápí jak zrušený koncert, tak rozzuření fanoušci. Ti měli totiž dle všeho v manchesterské hale čekat téměř tři hodiny a až po tom jim bylo oznámeno, že se koncert ruší a přesouvá na alternativní datum. Zdá se, že tato slova útěchy zástupu rozzlobených fanoušků nestačila. Plno z nich se na sociálních sítích podělilo o svůj vztek, ale i o nepříjemnosti, které jim tento incident způsobil a hlavně ještě způsobí.

Minaj a její tým oznámili náhradní datum na 30. května. Plno fanoušků nicméně cestovalo z jiných měst, ale i dokonce zemí a nemohou se tak znovu do Manchesteru vrátit o pár dnů později. O svůj příběh se podělila i jedna z polských obdivovatelek rapperky. Ta dostala lístky na koncert od svého přítele jako dárek k Valentýnu a cestovala až ze své domoviny. To znamená, že přišla nejen o peníze za lístky, ale i o peníze za letenky, hotel, jídlo a další náklady spojené s cestou do Británie. Není jedinou z fanynek, kterou situace rozhořčila. „Lidé si rezervovali dny volna, koupili si lístky, jen aby byl koncert zrušen. Tato záležitost mohla být řešena dříve,“ postěžovala si další.

Zdá se tak, že lidem nevadí tolik to, že se koncert zrušil, ale to, že organizátoři nedali nic vědět až téměř do deseti do večera. Koncert měl přitom začít už v sedm hodin večer. Je ale pravděpodobné, že tato skutečnost nepřišla návštěvníkům nikterak zvláštní. Nicki se totiž v průběhu prakticky celé tour potýká s kritikou za to, že na své koncerty chodí často o několik hodin později. Například na show v kanadském Montrealu se ráčila dostavit až o dlouhé tři hodiny později.

K dalším incidentům patří nepříjemná situace z koncertu v Las Vegas. Tam zpěvačka dle všeho zapomněla text ke své vlastní písničce a tak ve snaze situaci zachránit podala mikrofon jedné z fanynek v předních řadách. Slečna však nezvládla pod vlivem stresu a kamer, které na ni mířily písničku zazpívat a rozzlobená Nicki jí mikrofon prakticky vytrhla z ruky se slovy „Ne, ne, dej mi ten mikrofon. Dej mi ten mikrofon.“ Video, které tuto komickou scénu a rozzuřenou Minaj zachycuje se stalo virálním na sociálních sítích.