Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

autorky podcastu Opravdové zločiny | foto: instagram.com/opravdovezlociny

Do O2 areny už se asi dostane každý. Po Kozubovi tam míří milované a kritizované Opravdové zločiny

Autorky podcastu Opravdové zločiny chystají živé vystoupení v O2 areně. Bude se konat v listopadu příští rok a pozvánku pro ně natočil herec Hynek Čermák. Některé jejich posluchače však poměrně nevšední krok překvapil. Už se prý dostane do O2 areny opravdu každý.
  20:00

Popularita žánru true crime v poslední době raketově stoupá společně s formátem podcastů. Především díky tomu se těší velké oblibě především podcast Opravdové zločiny, ve kterém autorky Lucie Bechynková a Barbora Krčmová rekonstruují různé kriminální činy jak z minulosti, tak ze současnosti. Společně s popularitou zároveň však roste i jejich kritika. Teď se chystají vyprodat O2 arenu.

„Dovolte mi, abych vám představil zločinožrouty. Jsou to diváci, fanoušci a hlavně tak trochu blázni do podcastu od holek Lucie a Báry,“ zní z úst oblíbeného herce Hynka Čermáka. Následně povídá o tom, že díky celé komunitě se Opravdové zločiny dostaly jak do soutěže Podcast roku, tak do Křišťálové lupy. Jestli jste také zločinožrouti, tak vás zve do O2 areny 24. listopadu příštího roku. Bude tam totiž živé vystoupení Opravdových zločinů. Prý jedinečná show, která nemá obdoby.

Čermák v poněkud bizarní pozvánce také vyzdvihuje fakt, že oni zločinožrouti poslouchají každý týden nejen příběhy, ale také „blbé kecy dvou holek,“ což je jeden z důvodů, proč jsou v poslední době tolik kritizované. Mnoho posluchačů jim totiž vyčítá například nadměrnou sexualizaci vrahů a jiných kriminálníků. Zmiňují také žebříček nejhezčích vrahů a nebo případné komentáře, že by násilný čin, který vrah udělal, omluvily jen kvůli tomu, jak vypadá. Sice obě autorky upozorňují, že mají černý humor, podle mnohých jsou však některé poznámky nepřípustné.

Nejposlouchanější český true crime podcast Opravdové zločiny v jedinečném formátu podcastové show v pražské O2 areně! Lucie Bechynková a Bára Krčmová představí svým fanouškům unikátní show “Jsme Zločinožrouti” plnou zločinu, černého humoru a nečekaných hostů.

„Zůstaňte naživu, zůstaňte na svobodě.“

Zločinožrouti, věrná komunita fanoušků podcastu, vyprodávají živá vystoupení po celé České republice a hlavně pravidelně, každý týden, poslouchají a sledují vyprávění o zločinu i blbý kecy dvou holek. A právě jejich síly se spojí při jedinečné show v největší české aréně.

24/11/2024

20:00

O2 ARENA PRAHA

17. září 2023 v 21:33, příspěvek archivován: 18. září 2023 v 15:55

Mnozí autorkám také vyčítají zpracování jednotlivých dílů. Prý jenom předčítají texty z jiných webů a následně je vydávají za své. Někteří vtipkují, že jediné, co dělají, je čtení z Wikipedie. V březnu se ozval také autor českého webu serialkillers.cz, který tvrdil, že v jednom ze starších dílů podcastu autorky jen přečetly jeden z jeho článků.

Ač autorky pořádají živá vystoupení už několik let, i přes to nejednoho posluchače překvapilo, že se chystají do O2 areny. Někteří nejdříve čekali například menší O2 Universum. „Teď už se tam dostane fakt každý. To nechápu, nejdřív Kozub, teď tohle,“ píše jeden z nich. Na konci prosince minulého roku se totiž konaly dvě stand-up show českého kontroverzního a mnohdy kritizovaného komika Štěpána Kozuba, která se sice jmenovala Bez Urážky, i přes to jeho výroky a vtipy některé urazily.