Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Vémola a Matavao | foto: instagram.com

Vémola se po skoro roční pauze vrací do Oktagonu. Jeho soupeř je naprostý outsider

Karlos Vémola se v pátek 15. dubna utká s Američanem Al Matavaem. Vémola je pro většinu, nejen podle kurzů, jasným favoritem. Matavaa ovšem nepodceňuje a pro svou přípravu si vybral zápasnický kemp v Thajsku. Matavao si ovšem na Vémolu věří a spoléhá na své silné údery. Fanoušci zápas kritizují.
  13:12

MMA zápasník Karlos „Terminátor“ Vémola se vrací do Oktagonu po osmi měsících od svého posledního zápasu. Po zranění, které ho málem stálo život, je před ním výzva, kterou většina lidí velmi kritizuje. Vémola se má totiž v květnu utkat o titul šampiona střední váhy s Patrikem Kinclem.

Ještě předtím se chce ale „rozehřát“ a tak se domluvil s vedením Oktagonu, že se v 15. dubna utká s Al Matavaem. Osmadvacetiletý americký zápasník bude totiž podle většiny pro Vémolu lehkým soustem. Vémola si je ale dobře vědom toho, že Matavao umí rozdat velmi tvrdé rány. To také dokázal v zápasu proti slovenskému zápasníkovi Markovi Mazuchovi, kdy se mu podařilo Mazucha knockoutovat po dvou minutách v prvním kole.

Je Thajsko tajný recept na KO v prvním kole?

ZAŽIJ TO na vlastní oči! Vstupenky na 20. 5. koupíš na www.OKTAGONMMA.cz

Click below for translation↙️

6. dubna 2023 v 16:26, příspěvek archivován: 11. dubna 2023 v 14:51

Vémola Matavaa ani trochu nepodceňuje, i když je pro něj podle všeho opravdu jednoduchým soupeřem. „Matavao dělá skvělý zápasy, on má fakt ránu v té ruce a to je přesně to, co potřebuju. Já ho rozhodně nepodceňuju, každý zápas je pro mě risk. Já jsem měl x vítězství, který mi sebral Atilla Végh a teď mám x vítězství a chci se probojovat k té odvetě a chci si ji zasloužit. Pokud nejsem schopnej porazit lidi jako je Matavao a Patrik Kincl, tak jak můžu mít tu drzost a tu troufalost vyzývat takhle skvělého šampiona jako je Atilla Végh,“ vysvětlil Vémola v propagačním videu organizace Oktagon.

Podle fanoušků Oktagonu však Matavao nemá žádnou šanci Vémolu porazit a pro některé je to velké pochybení organizace. Matavao je o deset centimetrů nižší, o devět let mladší a co se týče zápasů, má o hodně méně zkušeností. Vémola totiž ze devětatřicet zápasů prohrál pouze šestkrát, zatímco Matavao má za sebou pouze deset zápasů a z nich pět prohrál. Vémola má navíc oproti Matavaovi daleko větší muskulaturu, což se mu vzhledem k jeho stylu zápasení může extrémně hodit. Vémola totiž dominuje v zápasení na zemi. Pro Vémolu je to sice jenom zápas na rozehřátí, pro diváky Oktagonu je to však Matavaova sebevražda. „Lehčího soupeře jste mu dát nemohli. Co by Novotný pro Vémolu neudělal. Tohle je úlet, strašnej,“ psali sledující Oktagonu pod příspěvek, ve kterém byl oznámený zápas Vémola vs. Matavao.

O výsledku má tedy spousta diváků předem jasno. Někteří ale pevně věří, že Matavao dokáže svými tvrdými ranami Vémolu porazit a někteří se také nechali slyšet, že si Vémola, za své hloupé vystupování na veřejnosti a urážení ostatních zápasníků, porážku zaslouží. Vémola ovšem nic neponechal náhodě a do přípravy se po zranění vrátil stoprocentně odhodlaný vyhrát. Dokonce se vydal trénoval do Thajska, ačkoliv sám kritizoval zápasníky, kteří se vydali na podobný kemp právě tam. Fanoušci mu to také neustále předhazovali v komentářích. „Atilla jel do Thajska, já jsem se tomu sice smál, ale on mě potom knockoutoval. Tak jsem se nad tím zamyslel, že to možná tak špatný nebude, tak jsem to vyzkoušel taky,“ obhajoval své rozhodnutí Vémola.

“TO CO TU BUDUJU, MU K*RVA NEDÁM”

Zvládne se TERMINATOR vrátit s výhrou v kapse?

Co předcházelo zápasu v LIBERCI 15/04 ️ si pusť TEĎ na YouTube v novém dokumentu “V KŮŽI BOJOVNÍKA’.

ZAŽIJ OKTAGON! Vstupenky koupíš na www.OKTAGONMMA.cz

Click below for translation↙️

9. dubna 2023 v 14:32, příspěvek archivován: 11. dubna 2023 v 14:47

Navzdory tomu, že je Matavao outsiderem, je on sám přesvědčený o tom, že dokáže Vémolu porazit. Je si totiž vědom síly svých úderů a bere to jako dostatečně silnou zbraň, kterou by Vémolu mohl porazit. Rozhodl se proto, že pošle jasný vzkaz Vémolovi a řekne mu, s čím může jeho soupeř počítat. „Hádám, že mě většina z vás podceňujete proti Karlosovi. Kámo já vypínám jednoho za druhým a to mě dostalo do Contender Series. Ten mladík Mazuch je jedinej v Oktagonu kdo vypnul Apolla. Tak toho jsem ukončil během prvního kola. Věřte mi, když já střelím každej padne. A 15. dubna počítejte s tím, že znovu udeřím,“ oznámil Matavao ve svém vzkazu.

Easter Sunday Fun!!

10. dubna 2023 v 0:57, příspěvek archivován: 11. dubna 2023 v 14:48

Jeho sebevědomý vzkaz však pro většinu lidí nic neznamená, stejně tak, jako pro sázkové společnosti. Tipsport vypsal kurzy na zápas a na Vémolovo vítězství byl vypsán kurz 1,02, zatímco na výhru Matavaa je vypsaný kurz 9,93. Na to, že Vémola vyhraje zápas díky „submisi“, je ovšem vypsaný kurz 1,51. Vémola se pravděpodobně právě o submisi pokusí, ovšem je také možné, že dokáže Matavaa knouckoutovat. Jedná se však o ten nejméně pravděpodobný scénář, protože Vémola nerad zápasí v postoji, což jsme také mohli vidět v otřesném zápasu s rapperem Marpem, kdy Vémolův box připomínal spíše plavecký styl.

Zápas se bude konat 15.dubna v Liberci, nebude to však hlavní zápas celého večera. O ten se totiž postará dánský zápasník Jonas Magard v titulové bitvě s Američanem Gustavem Lopezem. V pátek se tedy ukáže, zda je Vémola pořád ještě schopný udržet se na vítězné vlně a pokračovat dál k tolik očekávaným odvetám s Kinclem a Véghem, nebo by měl spíš pomalu přemýšlet nad ukončením své velkolepé zápasnické kariéry.