Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Oktagon se tentokrát podívá do Ostravy. Zápasnickou kartu lidé považují za nejlepší, jiní ji kritizují

V Ostravě se bude 2. března konat turnaj organizace Oktagon, která oznámila zápasnickou kartu. Někteří lidé ji považují za nejlepší kartu v historii organizace, ale jiní jsou z ní naopak velmi zklamaní. Vadí jim, že je na kartě málo Čechů. PR manažer organizace Jakub Schröder vysvětlil, jak vytvořili zápasnickou kartu.
  16:35

Bojová organizace Oktagon oznámila zápasnickou kartou nadcházejícího turnaje, který se bude konat 2. března v Ostravě. Na Instagramu ale vyvolala velikou diskuzi a fanoušci Oktagonu se rozdělili na dva tábory. Podle některých lidí je totiž zápasnická karta jednou z nejlepších, kterou kdy organizace fanouškům bojových sportů nabídla a jiní lidé naopak zastávají názor, že se vedení organizace nijak zvlášť nepředvedlo. Na kartě se ale objevila některá velmi atraktivní jména, která zaručují kvalitní zápasy.

O hlavní zápas, který bude zároveň titulový, se postará Patrik Kincl, kterého se pokusí porazit polský zápasník Piotr Wawrzyniak. Ten dlouhé čtyři roky neprohrál a jistě si nebude chtít své skóre pokazit. Kincl zase drží titul šampiona střední váhy, který si rozhodně bude chtít ponechat. Právě tento zápas tak nejspíš bude velmi napínavý. I tak se ale najde mnoho lidí, kteří jsou z karty velmi zklamaní. „Tři Češi na kartě a z toho dva nikoho nezajímají. To se Novotný překonal. Do roka bude KSW u nás před nimi. Novotný domácími fanoušky bohužel pohrdá dost okatě. Už to není ono,“ reagují na oznámenou zápasnickou kartu lidé na Instagramu. Někteří lidé také opět srovnávají zájem o blížící se turnaj v Ostravě s popularitou organizace Clash of the Stars. Ta ale nenabízí profesionální zápasy a mnoho lidí v komentářích se nechalo slyšet, že Oktagon si velmi potrpí na profesionalitu.

Ačkoliv někteří lidé zápasnickou kartu kritizují, jiní jsou z ní naopak nadšení a dokonce ji spousta lidí považuje za jednu z nejlepších vůbec. Galavečer totiž oživí také přítomnost slovenského bijce Ronalda Paradeisera, který svými výkony pokaždé nadchne spoustu lidí. Kartu navíc doplňují také další zápasníci, kteří se stali součástí pyramidy Tipsport Gamechanger, ve které se bojuje o milion eur. „Asi nejlepší karta v historii Oktagonu, ale průměrný fanoušek to samozřejmě nedocení, protože vidí málo Čechů. Karta, která nemá konkurenci. Tahle karta je střela, už se nemůžu dočkat. Tohle neocení jen totální neznalec,“ reagují na oznámenou kartu fanoušci bojových sportů. Správci sociálních sítí organizace přidali na Instagram příspěvek, ve kterém se lidí ptali, zda souhlasí, že se jedná o jednu z nejlepších karet roku. Spousta lidí pod příspěvkem sice souhlasila, ale našlo se také několik lidí, kteří byli zarytě proti.

K zápasnické kartě se vyjádřil také PR manažer Oktagonu Jakub Schröder, který popsal, jak ostravskou kartu vedení organizace složilo. „Tato zápasnická karta byla sestavená hlavně na první kolo Tipsport Gamechangeru, takže je na ní nejvíce zápasu právě odtud. Tenhle projekt je evropská liga MMA mistrů, takže se nedá počítat s tím, že tam budeme mít deset českých zápasníků, ale máme šampiony jednotlivých zemí,“ řekl Schröder pro redakci Antiyoutuber.cz. To tedy vysvětluje, proč zápasnickou kartu tentokrát tvoří výrazně méně Čechů než jindy. Schröder také potvrdil, že je mladý talentovaný zápasník Matěj Peňáz vedený jako náhradník titulového zápasu. Dostaví se prý do Ostravy, kde podstoupí vážení a v případě, že by se Kincl nebo Wawrzyniak nějakým způsobem nemohli titulového zápasu zúčastnit, tak titul zkusí vybojovat právě Peňáz a titulový zápas by tak rozhodně neztratil atraktivitu.

Také Schröder prý zaznamenal, jak si mnoho lidí vychvaluje zápasnickou kartu k blížícímu se turnaji. Někteří lidé se nechali slyšet že bude těžké ji překonat. Podle nich by ji mohla překonat karta, na které se objeví jména Attila Végh a Karel Vémola, kteří se proti sobě utkají v Odvetě století. „My se neustále snažíme ty karty posouvat a vylepšovat je. Podepisujeme spoustu skvělých zápasníků napříč celou Evropou. Snažíme se, aby každá karta byla lepší než ta předchozí,“ řekl Schröder. Tipsport Gamechanger rozhodně zaručuje, že fanoušci MMA se budou mít na co dívat, protože v pyramidě jsou opravdu elitní zápasníci. Sice je v ní méně Čechů, ale zároveň i zahraniční zápasníci dokážou předvést velmi atraktivní zápasy a někteří z nich se dokonce stali miláčky publika.