Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Inked Dory a Karin Pedro | foto: Instagram

Kradené fotky z OnlyFans: Řeším to s právníkem, říká Inked Dory. Jiné v tom vidí reklamu

Jedna fotka za druhou unikají z OnlyFans ven a tvůrkyně si nad tím očividně moc nelámou hlavu. Není to však zřejmě něco, co by je zatěžovalo, mnoho z nich se nechalo slyšet, že si problému jsou vědomy, ale neřeší to. Ne však všechny. Jiné povolaly do akce své právníky a zlodějům hrozí postih, varují.
  12:30,  aktualizováno  12:47

Z OnlyFans unikají fotky ve velkém a vyvstává otázka, co v takové situaci dělat. Jelikož se na fotky vztahují autorská práva a platforma vyloženě zakazuje jakkoliv stahovat a zveřejňovat obsah tvůrkyň, jedná se v případě porušení těchto pravidel o krádež.

Ačkoliv mají tvůrkyně z OnlyFans několik možností, jak se k situaci postavit, mnoho z nich to neřeší, zřejmě se jim nevyplatí dlouhé právní řešení situace jen kvůli vcelku minimální finanční újmě. Některé však oslovily své právníky a rozhodly se, že případ řešit budou.

Jde o problém, který je tu dle tvůrkyně Valerie Holákové alias Xholakys delší dobu. „Tohle tady funguje už úplně od začátku,“ řekla pro Antiyoutuber.cz úspěšná OnlyFans tvůrkyně. Stačí, aby měl uživatel přístup k účtu tvůrkyně, stáhl si její obsah a ten následně zveřejnil na jiné platformy, nejvíce je uživatelé zveřejňují na Reddit a Discord, které povolují téměř veškerý obsah, i ten explicitní, a tak na nich kradené fotky zůstávají dlouho. Ačkoliv se správci sítě snaží nevhodný obsah odstranit, nejsou ve své práci zrovna nejúspěšnější a fotky na síti zůstávají několik dnů i déle.

Ne všechny jsou z takového úniku fotek rozhořčené, právě naopak, některé to berou i jako reklamu. „Nijak mě to nepoškozuje a naopak je to super reklama,“ řekla pro Antiyotuber.cz influencerka a OnlyFans tvůrkyně Satnady. Nejen že si z toho neláme hlavu, ale je za takový únik zřejmě i ráda. „Vím o tom a myslím si, že je zbytečné proti tomu bojovat. Člověk musí počítat s tím, že se něco takového stane, když se věnuje zrovna OnlyFans,“ doplňuje Satnady.

Není však jediná, podobně se k problému staví i Xholakys.

Sice úplně nemůžu říct, že jsem šťastná, ale mám úžasného křečka, cecky, kámoše a svíčkovou co na mě čeká v lednici

11. března 2023 v 13:04, příspěvek archivován: 11. dubna 2023 v 11:29

Některé tvůrkyně dokonce využívají těchto platforem pro vlastní propagaci, své polonahé fotky sdílí přímo do skupin určených k zveřejňování kradených fotek z OnlyFans. Většinou se jedná o začínající tvůrkyně snažící se najít více fanoušků, protože kde jinde by je tedy mohly hledat než v takových skupinách. Nabízí i speciální služby ve formě sexuálního chatu, či zaslání erotických fotek za obdrženou finanční částku. Některé z těchto tvůrkyň se snaží zaujmout zřejmě falešnou informací ohledně jejich úspěchu na OnlyFans. Tvrdí například, že jsou v top pěti procentech nejvýdělečnějších tvůrkyň na celé platformě, přitom mají však pouze minimální počet zveřejněných fotek a na platformě jsou jen chvíli.

Existují však i tvůrkyně, kterým takový únik fotek vadí a hodlají to řešit i právní cestou. Jednou z nich je například Inked Dory, tvůrkyně známá převážně z posledního galavečera zápasnické organizace Clash of the Stars. Obsah z jejího OnlyFans se na Redditu šíří vskutku ve velkém, kdy téměř každý den přibude něco nového. „Jsem si toho vědoma. Co se týče Redditu, to řeším formou nahlášení, že jde o kradený obsah,“ řekla pro Antiyoutuber.cz Inked Dory.

#tbt to that one time I actually seemed intelligent

5. ledna 2023 v 19:39, příspěvek archivován: 11. dubna 2023 v 11:29

Kradený obsah se tedy snaží nahlašovat a rozhodla se také, že se obrátí i na svého právníka.

„Co se týká kradeného obsahu, který koluje ve skupinách a ještě k tomu i za peníze, ten budu řešit s právníkem,“ říká Inked Dory. Upozorňuje také na to, že jsou takoví zlodějíčkové dle ní většinou pouze děti, co nehledí na následky. „V pravidlech se uvádí i to, že se stahovat nesmějí, tím pádem je to opravdu nelegální, stejně jako porušení copyrightu. Lidé (většinou děti) si to jen neuvědomují a nehledí na následky,“ doplňuje.

Témata: Xholakys