Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

OnlyFans tvůrkyně a matka Anne | foto: Instagram.com

Tvůrkyně radí, jak začít podnikat na OnlyFans. Začátečníkům může pomoct platforma Reddit

Platforma OnlyFans se mnohým může zdát jako rychlá cesta k penězům. Zas tak jednoduché to ale není. Konkurence je obrovská a pokud tvůrkyně ničím nevyčnívá, bude pro ni těžké získat sledující. To je příběh i matky Anne, která si ze začátku vydělávala pouze pár dolarů za měsíc. Poté, co přišla na jistý trik, peníze a fanoušci začali přicházet ve velkým.
  13:00

Jak začít podnikat na OnlyFans? K této otázce hledá odpověď zřejmě mnoho tvůrkyň, které si chtějí přivydělat prodejem jejich erotických fotek. OnlyFans, či jiné platformy soustředěné převážně na prodej nahých fotek, jsou v poslední době fenomén. Fanouškům tvůrkyně nabízí mnoho pikantního obsahu v průměru klidně jen za zhruba dvě stě padesát korun měsíčně a někdy i dokonce méně. Jak ale fanoušky získat? Není to zas tak jednoduché, jak se může zdát. Platforma sčítá obrovské množství různorodých tvůrkyň, což těm začínajícím vcelku ztěžuje přesvědčit uživatele, aby odebírali právě jejich obsah.

Důležitá je reklama. Pokud si tvůrkyně založí profil na OnlyFans bez toho, aniž by ho jakkoli propagovala, žádní fanoušci jí nepřijdou. Kde si však účet zpropagovat? Možností je více. Sdílet odkaz na své sociální sítě a poprosit kamarády o to stejné. Pokud však tvůrkyně nemá moc sledujících, vidina toho, že tím získá mnoho fanoušků je mizivá. Existují tedy způsoby, jak si zdarma zpropagovat svůj účet a získat mnoho sledujících?

Jeden efektivní a úspěšný způsob sdělila tvůrkyně Anne. Ta začala na platformě podnikat už v roce 2021, přičemž si však vydělávala pouze pár desítek dolarů za měsíc. Ačkoliv byla na platformě velmi aktivní, po určité době s tím kvůli minimálním příjmům přestala. Později však přišla na způsob, jak získat více fanoušků a v roce 2022 se na platformu opět vrátila. Tentokrát si začala svůj účet propagovat skrz nechvalně známou platformu Reddit.

Anne tak začala sdílet své erotické fotky na Reddit a fanoušci začali zničehonic přicházet. „Vždy jsem slýchala, že je Reddit velmi přátelský k lidem ze sexuální branže a že tam můžete zveřejňovat co chcete, aniž byste dostali ban,“ říká Anne. Nyní se nechala slyšet, že si ze svého účtu vydělala za pár měsíců od opětovného připojení téměř půl milionu korun. „Sto procent všech mých fanoušků přišlo z Redditu,“ doplňuje Anne.

Anne rozhodně není jediná modelka, která díky Redditu získala většinu svých sledujících. Stejně tak začala i tvůrkyně říkající si Farrah, která si za pouhé dva roky vydělala přes jednadvacet milionů korun. Momentálně má více než tři tisíce pět set odběratelů, přičemž tvrdí, že klíčem k takovému úspěchu je právě Reddit. Nechala se slyšet, že téměř každé ráno sdílí své fotky až do desíti různých skupin na platformě. Její úspěch je zajímavý také v tom, že na fotkách neukazuje obličej. Snaží se prezentovat jako sexy matka a učitelka, za jejíž obličej si musí fanoušci připlatit ve zprávách v podobě pay per view.

Na Redditu existuje mnoho skupin zaměřujících se na uniklé fotky tvůrkyň a jiných celebrit. Většina příspěvků je však právě od samotných modelek snažících se zpropagovat si svůj OnlyFans. Zřejmě to tedy funguje. Mezi ty nejvíce lajkované příspěvky spadají právě tyto propagační. Nejen, že samotné tvůrkyně používají Reddit jako reklamu. Pomáhají jim k tomu i fanoušci. Ne však úmyslně. Kradou fotky z OnlyFans účtů tvůrkyň a ty následně sdílí do skupin na Redditu. Některé tvůrkyně takové úniky berou jako reklamu. Mnohé zřejmě překvapí, že nejsou naštvané, protože někdo doslova porušil pravidla komunity OnlyFans a ukradl jim něco, za co si jiní platí.

Za reklamu tento únik fotek bere například známá influencerka Satnady, která se momentálně připravuje na její první zápas v bojové organizaci Clash of the Stars. „Nijak mě to nepoškozuje a naopak je to super reklama,“ řekla pro Antiyotuber.cz Satnady. „Vím o tom a myslím si, že je zbytečné proti tomu bojovat. Člověk musí počítat s tím, že se něco takového stane, když se věnuje zrovna OnlyFans,“ doplňuje Satnady. Bere to tedy jako reklamu a není jediná. Podobný pohled na věc má i známá tvůrkyně Valerie Holáková alias Xholakys.

Důležitá je tedy propagace. Tvůrkyně tak svůj profil propagují skrz všechny různé platformy jako je dokonce i TikTok, či Instagram. Tam však nemohou kvůli pravidlům platforem sdílet erotické až pornografické fotografie. Ideální se pak pro propagaci stává Reddit, či Twitter.

Témata: Xholakys