Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

autorky podcastu Opravdové zločiny | foto: instagram.com/opravdovezlociny

Sugar Denny se pustila do autorek Opravdových zločinů. Prý jsou irelevantní

Sugar Denny se nelíbí podcast Opravdové zločiny. Tvrdí, že jsou moderátorky irelevantní a smějí se probíraným tématům. Není však jediná, kdo autorky kritizuje. Posluchačům vadí, že používají příliš mnoho výplňkových slov, a sexualizují vrahy. Někteří tvrdí, že si autorky ocenění v soutěži Podcast roku nezasloužily.
  13:00

V poslední době popularita žánru true crime stále roste a mezi jeho fanoušky jsou oblíbené především podcasty, které rekonstruují různé kriminální činy. Velké vlně kritiky už delší dobu čelí autorky podcastu Opravdové zločiny Lucie Bechynková a Barbora Krčmová. Teď se do nich pustila i influencerka Sugar Denny, vlastním jménem Denisa Kouřílková.

Kouřílková přidala na Instagram krátké vyjádření, ve kterém píše, že nechápe, jak její kamarádka může před spaním poslouchat jeden z dílů Opravdových zločinů. Nejen kvůli tomu, že je to podcast primárně o vraždách, ale i protože je podle ní irelevantní.

Někteří se však jejímu prohlášení divili. „Teď mě napadají lidi, že nechápou, jak jsem mohla říct, že jsou Opravdové zločiny irelevantní,“ povídá Kouřílková. Prý jí sledující píšou, že jsou Opravdové zločiny jedním z nejposlouchanějších podcastů v Česku a zároveň tvůrkyně vyhrály ocenění Podcast roku v kategorii True crime. Současně se staly absolutními vítězkami, protože získaly nejvyšší počet hlasů od fanoušků ze všech tvůrců.

Kouřílková však tvrdí, že se relevance nedá měřit oceněním nebo počtem fanoušků. „Anička Šulcová je nejsledovanější holka v Česku a vyhrála Czech Social Awards a stejně je to irelevantní kus ho*na,“ popisuje.

„Já jsem se teď probudila a jdu si udělat kávu, takže to teď řešit nebudu,“ popisuje Kouřílková a místo vysvětlení zveřejnila několik tweetů, ve kterých jejich autoři Opravdové zločiny komentují. Těm vadí, že se moderátorky neustále smějí, nazývají vraha „kulihráškem“ a nebo si zkrátka myslí, že existují i lépe zpracované podcasty ve stejném žánru. Kouřílková tvrdí, že s tweety souhlasí a svůj názor by nevyjádřila lépe, než jejich autoři.

Na Twitteru se však podobné názory objevují už delší dobu a názory, které sdílela Kouřílková, nejsou ojedinělé. Mnohým uživatelům se nelíbí především výhra Opravdových zločinů v soutěži Podcast roku. „Nerozumím tomu, jak tyhle dvě ženy mohly něco vyhrát. Neumí se vyjadřovat, nemluví o obětech s úctou a všemu se smějí,“ píše jeden z nich.

Autorky podle mnohých používají až příliš mnoho takzvaných výplňkových slov a proto je jejich projev přinejmenším nepříjemný. Často totiž používají například slova jako nebo jakoby, což posluchače může rušit. Někteří z nich se smějí, že by autorky měly vyhrát cenu za Podcast s největším počtem výplňkových slov.

Nejvíce kritických reakcí však autorky dlouhodobě dostávají za sexualizování vrahů. Zmiňují například žebříček nejhezčích masových vrahů nebo komentáře, že by násilný čin vrahovi autorky odpustily, protože je pohledný. Mnohým také vadí komentáře autorek, že jsou někteří vrazi „šu*atelní“ a podobně.

Nedávno také čelily kritice za to, že by měly kopírovat jiné weby, které se zabývají podobnou tématikou. „Jediné co dělají je to, že přečtou to, co už dřív někdo napsal. Někdy předčítají i Wikipedii,“ píše jeden z posluhačů. Další s ním souhlasí a myslí si, že za kopírování jiných webů by rozhodně žádnou cenu autorky dostat neměly.

Autorky podcastu redakce Antiyoutuber.cz kontaktovala s dotazy, zda negativní komentáře posluchačů a Kouřílkové zaznamenaly a jak na ně případně reagují. Do doby zveřejnění článku však na otázky neodpověděly.

Témata: Sugar Denny