Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Orenthal James Simpson | foto: Reuters

Záhadný život zesnulého O.J. Simpsona. Měl velký vliv na rodinu Kardashianových, inspiroval mnoho rapperů

Zprávy o úmrtí O.J. Simpsona jsou všude. Ne každý ale ví, jaké věci jsou s jeho životem spojené. Diskutuje se o tom, zda Simpson není otcem Khloé Kardashian a zda neměl milostný poměr s její matkou Kris Jenner. Simpson byl také velkou inspirací pro mnoho černošských rapperů, mnoho lidí ho považuje za oběť rasismu v USA.
  12:49

Ve věku 76 let zemřela hvězda amerického fotbalu Orenthal James „O.J.“ Simpson. Jeho život výrazně zkomplikovalo obvinění z vraždy jeho bývalé manželky a jejího přítele. I když byl Simpson zproštěn viny, mnoho lidí tvrdí, že pár zavraždil on. Simpsonův případ se stal celosvětově známý, ale jeho život byl plný tajemství. Objevilo se také mnoho spekulací o tom, že je otcem Khloé Kardashian.

Simpson se přátelil s advokátem Robertem Kardashianem, který mu výrazně pomohl v jeho soudním procesu. Ten si vzal za ženu Kris Jenner, se kterou byl třináct let. V roce 2011 Jenner vydala knihu Kris Jenner and All Things Kardashian, ve které přiznala, že Kardashianovi v manželství zahýbala. Když se spolu manželé rozvedli, Kardashian se oženil s Jan Ashley. V roce 2003, tedy ve stejném roce, kdy Simpsona obhajoval, Kardashian zemřel. Ashley poté tvrdila, že jí Kardashian řekl, že Khloé Kardashian není jeho biologická dcera. Protože byl Simpson opravdu blízkým přítelem rodiny Kardashianových, okamžitě se začalo spekulovat o tom, že je právě on otcem Khloé. Simspon i Khloé tyto spekulace neustále popírali, ale lidem to i přes jejich tvrzení neustále vrtalo hlavou. Tato spekulace byla dokonce rozebíraná v jedné epizodě pořadu Keeping Up with the Kardashians.

Jenner se v epizodě snažila přesvědčit Khloé k tomu, aby postoupila test DNA. „Vím, že všechny ty fámy jsou naprosto směšné. Ale vím, že tohle je něco, co potřebuje, aby se cítila kompletní,“ řekla tehdy Jenner v epizodě s názvem „Kdo je tvůj otec?“. Kris přesvědčila své tři další děti, Kim, Kourtney a Roba, aby test DNA podstoupily, ale Khloé se zkrátka rozhodla, že nic takového dělat nechce. Nepotřebuje prý vědět, kdo je její pravý otec. Za svého otce prý považuje Kardashiana a tak to i zůstane. Také Simpson celou dobu tvrdil, že je to naprostá hloupost. On sám prý Kardashiana považoval za blízkého přítele a rozhodně by si s Jenner nikdy nic nezačal. Podle lidí je ale dost možné, že Simpson ani Jenner poměr zkrátka nechtěli přiznat, protože by to bylo opravdu veliké ponížení.

Simpson se ale stal populární také kvůli jiným věcem, než pouze kvůli napojení na rodinu Kardashianových. V roce 1985 byl zařazen do síně slávy profesionálního fotbalu. V roce 2008 byl ale odsouzený k 33 letům ve vězení, protože organizoval loupež v Los Angeles, kdy se spolu s přáteli pokusil ukrást sportovní pamětihodnosti. Simpson se ale neustále hájil tím, že se nejednalo o zločin, protože mu prý kradené věci právem patřily. Protože ale v jeho životě bylo více trestné činnosti, jako například únos a napadení, nakonec byl odsouzený.

Podle spousty lidí se jednalo o naprosto nesmyslný verdikt. Mnoho lidí to považovalo za jasný projev rasismu a dovolávali se toho, aby byl Simspon očištěný. Jeho příběh dokonce inspiroval v tvorbě mnoho černošských rapperů. Nejznámější je skladba The Story of OJ, kterou vydal rapper Jay-Z. Skladba se týkala rasismu v USA a také bezpráví černochů ve 20. století. Podle spousty lidí se právě příběh Simpsona dá uvést jako ukázkový příklad diskriminace a odsuzování černochů. Na YouTube má skladba přes 150 milionů zhlédnutí.

Simpson byl v roce 2017 propuštěný po devíti letech z vězení za dobré chování. Svobodu si ale příliš dlouho neužil, protože jeho život začaly doprovázet zdravotní komplikace. Simpson totiž onemocněl rakovinou, která ho v jeho sedmašedesáti letech nakonec porazila. I když by i dodnes někteří lidé přísahali, že Simpson v mládí skutečně zavraždil svou bývalou manželku a jejího přítele, jiní i nadále tvrdí, že to tak zkrátka nebylo. Simpsonův proces se ale stal velmi sledovaným a přezdívá se mu „Proces století“.