Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác

Pohádal se s Barracudou a nyní se pokouší o comeback | foto: instagram.com

Pohádal se s Barracudou, nyní se pokouší o comeback. Rapper Pastor tvoří hudbu na novém kanálu

Rapper František Patka alias Pastor se rozloučil s kanálem AzuritTV a spojil síly s jiným v podstatě neznámým rapperem. Poslechovost jeho skladeb je ale velmi nízká. Patka se i tak rozhodl, že vydá nové album. I po letech velmi nízké aktivity mu ale někteří fanoušci zůstávají věrní a snaží se ho podpořit.
  12:59

Rapper Pastor, vlastním jménem František Patka, se zuby nehty snaží udržet na české rapové scéně. Po nedávném odchodu z YouTube kanálu AzuritTV se Patka objevuje na jiném kanále, který ale není příliš úspěšný. Patka vydal několik skladeb, které nemají nijak zvlášť velký úspěch. Spojil se proto s jinými rappery a snaží se zvýšit svou produktivitu. Navíc se prý brzy pochlubí novým albem, ale není jisté, jestli se mu podaří obnovit upadající slávu.

Patka se totiž po sporu s rapperem Erikem Peterem alias Sergeiem Barracudou musel rozhodnout, zda se pokusí uspět v rapovém světě sám, nebo se vydá zcela jiným směrem. Podle všeho si ale Patka i nadále věří a snaží se vytvářet další hudbu. Už ale rozhodně nemá takovou sledovanost, jakou měl v dobách působení na kanálu AzuritTV. Tento kanál se navíc rozhodl opustit před necelým půl rokem, což nejspíš nebylo příliš dobré rozhodnutí. I když už na kanále působil sám, stále ho odebíralo přes 160 tisíc lidí a měl tak zajištěnou alespoň nějakou sledovanost. Patka se ale s odběrateli kanálu rozloučil a zároveň je odkázal na nový kanál, na který se přesunul. „YouTube kanál AzuritTV je tímto uzavřen. Všechna publikovaná videa zůstávají. Děkujeme za společný čas. Teď je čas na novou kapitolu,“ stojí v posledním videu, které se objevilo na kanálu AzuritTV.

Patka nově působí na kanálu 4722, který ale odebírá pouze něco málo přes tisíc lidí. Spolu s ním vystupuje také neznámý rapper, který si říká JDR a který se pokouší rozjet raperskou kariéru. Je jasné, že Patka kanálu alespoň trochu pomohl. Přeci jen má za sebou poměrně slušnou kariéru a i když se k němu mnoho lidí otočilo zády, stále má tisíce věrných fanoušků. Skladby od JDR neměly nikdy mnoho zhlédnutí. Když se ale spojil s Patkou, sledovanost se mu alespoň trochu zvedla. Lidé si ale většinou na kanál 4722 chodí poslechnou skladby Patky a ostatní tvůrci je očividně nezajímají. Patka má na své nejsledovanější nové skladbě 54 tisíc zhlédnutí, ale jinak se ani on nedočkal takového úspěchu, jaký měl při tvorbě s Barracudou. Rapper se ale očividně nevzdává a chce tvořit dál, protože nedávno na svém Instagramu oznámil, že se chystá vydat nové album.

Někteří lidé Patku podporují a jiní se mu naopak smějí kvůli tomu, jak nízkou sledovanost má od doby, kdy se pohádal s Barracudou. Objevilo se také několik komentářů, kde si z Patky lidé utahují pomocí skladby, kterou o něm Barracuda vytvořil. Ten totiž ve své skladbě Patkovi vzkázal „A teď jsi beze mě v p*či až do důchodu“, čímž poukazoval na to, že to byl právě on, kdo táhl jejich skupinu. Protože se ale oba neshodli na některých věcech, které se týkaly jejich společných projektů, Peter se rozhodl od Patky odtrhnout. V roce 2020 oba nahráli skladbu, ve které se vzájemně uráželi a spousta lidí byla zvědavá, jak celý spor dopadne. Patka dokonce vyzval Petera na zápas. „Kámo, já mám malé čave, kteří ti budou valit do té šišaté hlavy každý den jenom za to, aby si se mnou mohli zahrát PlayStation. Víš, že se neumím bít,“ reagoval se smíchem na Patkovu výzvu Barracuda.

Patka se od té doby ještě pokoušel využít sledovanosti, kterou díky sporu s Barracudou měl, ale ta mu nakonec začala výrazně klesat. Barracuda se o proti němu dokázal z nuly opět vypracovat na jednoho z nejúspěšnějších rapperů a ničeho prý nelituje. Mnoho lidí se ale i po letech staví na stranu Patky. „Doufám, že už nikdo nevěří tvrzení Sergeie. Pořád jenom lže. Je dobře, že se se Sergeiem rozdělili, Pastrovi to hodně pomohlo. Za mě teda daleko lepší než Sergei teď,“ reagují na Patkovu novou tvorbu posluchači na YouTube. Otázkou ale je, jak dlouho Patkovi nadšení pro tvorbu hudby vydrží. Zatím totiž není na takové úrovni, aby si mohl dovolit pořádat koncerty, které mu vydělají peníze. Musí tedy doufat, že se mu podaří prorazit a také obnovit upadající slávu.