Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Patrik Kincl bude zápasit s Matějem Peňázem | foto: instagram.com

Nejlepší karta Oktagonu vůbec? Kincl proti Peňázovi, vítěze tipuje jen málokdo

Patrik Kincl se utká v titulovém zápasu s Matějem Peňázem. Lidé jsou ze zápasu nadšení, ale jen málokdo si tipuje vítěze. Mnoho lidí také tvrdí, že Peňáz nemá šanci Kincla porazit. Ten ho ale bere jako rovnocenného soupeře. Oba se utkají na červnovém galavečeru organizace Oktagon a podle spousty lidí se jedná o nejlepší zápasnickou kartu vůbec.
  8:04

Zápasnická organizace Oktagon pro fanoušky MMA připravila velmi atraktivní zápas. O titulový pás šampiona ve střední váze se spolu totiž utkají Patrik Kincl a Matěj Peňáz. Lidé jsou z tohoto zápasu opravdu nadšení, ale mnoho lidí si myslí, že Peňáz nemá šanci. Ten má ale za sebou opravdu skvělou zápasnickou kariéru a dokonce zápasil o smlouvu v organizaci UFC.

Kincl a Peňáz se spolu utkají na červnovém galavečeru, na kterém se o titul šampiona v odvetném utkají zápasu také Attila Végh a Karel Vémola. Kinclovi, který už třikrát obhájil titul šampiona ve střední váze, se tentokrát postaví Peňáz. Ten většinu svých zápasů v Oktagonu vyhrál knockoutem a je proto pro všechny zápasníky opravdu velmi nebezpečný. Zároveň ale v MMA nemá tolik zkušeností jako Kincl, který má za sebou daleko více zápasů, z nichž většinu vyhrál. Peňáz je ale rozhodně pro Kincla plnohodnotný soupeř, protože se dokonce probojoval až k zápasu o kontrakt s největší bojovou organizací na světě UFC. Lidé se na Instagramu dohadují o tom, kdo zápas vyhraje. „Matěj je skvělý postojář a když trefí, tak je hotovo. Na zemi nemá tolik zkušeností a Patrik je skvělý komplexní zápasník. Tak tady si tedy rozhodně vítěze netipnu. Tohle bude řežba. Pokud vyhraje Kincl, tak na submission,“ píšou lidé na Instagramu.

Peňáz je ale rozhodně zápasníkem, který má na to Kincla porazit. Sám Kincl už dříve o zápas s Peňázem stál. „Matěj Peňáz byl logickou volbou, už v březnu. Byl titulovým náhradníkem a i Patrik se v nějakém rozhovoru/na tiskové konferenci vyjadřoval, že Matěje bere jako příštího legitimního vyzyvatele,“ řekl pro redakci Antiyoutuber.cz PR manažer organizace Oktagon Jakub Schröder. Lidé jsou opravdu zvědaví, jak tento zápas dopadne, ale kurzy jsou zatím na straně Kincla. Tomu byl totiž přidělený kurz 1,45, zatímco Peňázovi kurz 2,51. I tak je ale mnoho lidí na straně Peňáze. „Matěj vyhraje. Kincl se to bude snažit vzít na zem, ale pokud se mu to nepovede, Peňáz ho sestřelí v postoji. Na tohle se fakt těším. Mám rád oba, ale víc to přeji Peňázovi,“ píšou lidé na Instagramu.

Lidé jsou z oznámeného zápasu nadšení také proto, že doplní už tak skvěle vytvořenou zápasnickou kartu. Na té se totiž objeví nejen Végh a Vémola, ale také David Kozma, Apollo Silva nebo Marek Mazuch. Podle spousty lidí se jedná o nejlepší zápasnickou kartu, jakou kdy vedení organizace Oktagon sestavilo. Vrcholem večera bude odveta Végha a Vémoly, ale také ostatní zápasy budou velmi kvalitní. Osmapadesátý galavečer Oktagonu, se navíc jako první z galavečerů poprvé v historii odehraje pod otevřeným nebem na fotbalovém stadionu. Zápasníci se totiž poperou na stadionu Eden v Praze. „Světová karta! Pokud se někdo nezraní, tak to bude masakr. Lepší kartu jste dát nemohli, super! Chybí tomu snad už jenom nějaký ženský zápas. Nejlepší karta v historii,“ chválí organizaci lidé na Instagramu.

Někteří lidé si ale všimli, že zápasnickou kartu tvoří pouze devět zápasů, což je výrazně méně, než obvykle. Někteří jsou proto zklamaní, že jim organizace nabízí o něco méně zápasu než je zvykem. Je ale možné, že si vedení organizace některé zápasy chce ještě nechat pro sebe a postupně je odtajňovat. Navíc je také velmi nepravděpodobné, že by se vedení organizace rozhodlo ubrat některé zápasy, když se jedná o historicky první galavečer pod otevřeným nebem, který je pro všechny tolik důležitý. I tak si ale většina lidí devět dosud oznámených zápasů chválí a někteří se nechali slyšet, že si rozhodně nenechají galavečer ujít.