Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Pavol Neruda se svým parťákem Ondřejem Novotným | foto: Instagram

Turnaj Oktagon 43 zlomil rekordy. Organizace se také stala největším streamerem v Čechách

Organizace Oktagon má za sebou třiačtyřicátý turnaj, díky kterému získala další prvenství. Organizace se totiž stala největším českým i slovenským streamerem. Pozápasovou tiskovou konferenci totiž sledovalo přes 45 tisíc diváků a to dokonce ve 2 hodiny ráno. Velkou sledovanost mělo také vážení zápasníků.
  19:00

Turnaj Oktagon 43, na kterém se spolu v odvetě utkali Karel Vémola a Patrik Kincl, na sebe upoutal obrovskou pozornost a to dokonce i po jeho skončení. Asi největší zásluhu na tom má právě zápas Vémoly a Kincla, protože jejich souboj byl osobní a v minulosti jsme ho už mohli vidět. Jejich odveta se navíc už několikrát odložila, proto je naprosto pochopitelné, že když konečně všechno nasvědčovalo tomu, že jejich zápas už nic neohrozí, všichni ho chtěli vidět. Turnaj se ale zapsal do historie nejen samotného Oktagonu, ale také celého českého internetu. Organizaci se totiž podařilo dosáhnout hned několika prvenství.

Jednou z věcí, kterou se organizaci Oktagon podařilo získat, byl počet diváků, kteří sledovali živá vysílání na jejich kanálu na YouTube. Vážení bojovníků, které se konalo den před zahájením celého turnaje, totiž v jednu chvíli sledovalo přes 20 tisíc diváků, což je na poměry českého YouTube opravdu chvályhodné číslo. Podle analýzy se totiž největší čeští i slovenští youtubeři a streameři pohybují mezi 10 až 25 tisíci diváků na všemožných platformách. Oktagon se tak právem zařadil mezi ně. To ovšem není jediná zajímavost, kterou živé vysílání vážení bojovníků přineslo. Zajímavá je také doba živého vysílání. Celý stream se totiž konal v pátek v 9 hodin ráno. To je doba, ve kterou jsou lidi v práci nebo ve škole, i tak si ovšem našli čas zapnout si živé vysílání.

Zdaleka největším překvapením ale byla pozápasová tisková konference. Ta se sice konala v půl druhé ráno, dokázala však zbořit hranice českého internetu. Chvíli před tím, než odbyla druhá hodina ráno, totiž živé vysílání sledovalo přesně 45 440 diváků, což je číslo, které z organizace Oktagon udělalo největšího českého i slovenského streamera. Největší sledovanost mělo živé vysílání ve chvíli, kdy se na pozápasové tiskové konferenci objevil Kincl, který porazil Vémolu. Všechny totiž zajímalo, jaké jsou Kinclovy první pocity a také jaký je zdravotní stav Vémoly, který na tiskovou konferenci nedorazil. Diváci ale Vémolovu nepřítomnost předem věděli, protože ho cestou pryč z O2 areny doprovázel dav fotografů a novinářů. I tak se ale rozhodli zapnout si živé vysílání po vyvrcholení celého galavečera.

Nejdůležitější roli v tom mají, kromě výborné propagace celého turnaje, především Vémola a Kincl. Kvůli všemožným sporům, které se kolikrát týkaly jejich osobního života, chtěli mnozí diváci vidět ukončení celé kauzy. Vémola, který po zápase Kinclovi ani nepodal ruku a rovnou opustil klec, sice nepodal v zápasu výkon, který si představoval, ale může se alespoň těšit z toho, že je člověkem, který sám o sobě dokáže neuvěřitelně dobře propagovat jakýkoliv zápas.

Někteří si také pouze kvůli tomu zakoupí PPV, aby nepřišli o možnost vidět Vémolu prohrát v živém vysílání. Podle některých byl navíc Kincl právě tím, kdo po Véghovi dokáže Vémolu porazit. Možná právě proto turnaj zlomit další rekord a to v prodeji PPV, který byj největší za celou dobu existence organizace. Na turnaji Oktagon 43 se ale také diváci velmi těšili na zápas Davida Kozmy a Alexe Lohorého, kteří se utkali v rámci pyramidy Oktagon Tipsport Gamechanger. Lohoré totiž patří mezi velmi nebezpečné zápasníky a dokonce také vydržel všech 5 kol v titulové bitvě s Vémolou. Kincl naopak zhruba před půl rokem přišel o svůj pás šampiona, který už několik let obhajoval. Kozma je navíc zápasník, který snese neuvěřitelný výprask a i přes to se dokáže udržet na nohou. Všechny tedy zajímal výsledek střetu těchto dvou velmi viditelných zápasníků.

Ještě v letošním roce nás ovšem čeká jedna odveta a sice mezi Vémolou a Véghem. Podle některých je to sice teď po Vémolově prohraném zápasu zbytečné, ale pravděpodobně bude mít odveta opět neuvěřitelnou sledovanost. Kincl sice dokázal Vémolu porazit na body, ale Véghovi se podařilo Vémolu knockoutovat. Proto všechny zajímá, jestli se mu to podaří znovu nebo ho tentokrát Vémola dokáže porazit svou klasickou taktikou. I když tuto odvetu možná nebude sledovat tolik lidí, i tak tu nadále zůstává fakt, že se organizace Oktagon, díky zápasu Vémoly a Kincla, stala největším streamerem na české i slovenské internetové scéně.