Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Ve dvanácti letech vydělává miliony. Pixie Curtis prý může odejít v patnácti do předčasného důchodu

Pixie Curtis, dvanáctiletá influencerka z Austrálie, vydělává miliony. Může za to především její matka, která dohlíží na její tvorbu a pomáhá jí s marketingem. Spolu s Pixie založila firmu, která vyrábí barevné hračky pro děti. Rodina žije ve vile za 107 milionů korun a matka svým dětem koupila luxusní auto.
  10:00

Mladá influencerka Pixie Curtis si vydělává miliony dolarů. Ve svých dvanácti letech má totiž rozjetý byznys, se kterým jí pomáhá její matka. Ta ale zároveň dohlíží na to, aby její dcera měla alespoň nějaké vzdělání a mladá influencerka proto i nadále chodí do školy. Její matka se stará o finance a našla si velmi zvláštní vysvětlení pro koupi nového luxusního auta.

Dvanáctiletá Pixie Curtis, která pochází z Austrálie, se ocitla v influencerském světě díky své matce. Ta totiž už od útlého dětství své dcery založila Instagram, který spravuje a na kterém zaznamenává, jak její dcera roste. Protože byl o její instagramový profil zájem, matka Pixie se rozhodla vydělávat díky sociálním sítím pro dceru peníze. Rozhodla se rozjet byznys, který začal velmi rychle skvěle vydělávat. Pixie spolu se svou matkou začala vyrábět hračky pro děti, o které byl enormní zájem a právě díky tomu si Curtisovi přišli k prvním pořádným penězům. Pixie byla pochopitelně nadšená, že je o její výrobky zájem a začala společně s matkou přemýšlet, co dalšího by mohla uvést na trh.

Na řadu přišly vlastní vlasové produkty, různé hračky a oblečení. Na vše pochopitelně dohlíží matka Pixie, která se také stará o PR a marketing a kontroluje veškeré finance. Penězi ale rodina Curtisových vůbec nešetří. Žije totiž v luxusní vile za 107 milionů korun a matka Pixie má velmi zvláštní vysvětlení pro koupě drahých věcí. „Je pro mě opravdu důležité, aby Pixie a její bratr Hunter cestovali po silnicích bezpečně, když jedou do školy a ze školy. Takže jsem pro ně koupila auto. Pochopitelně ho neřídí, ale pouze se vozí,“ řekla pro deník Daily Mirror matka Pixie Roxy Curtisová, která před časem koupila luxusní auto Mercedes-Benz. Tvrdí ale, že auto dostaly její děti, nikoliv ona.

Pixie sleduje na Instagramu 176 tisíc lidí a její matku dokonce 270 tisíc lidí. Instagramový profil má dokonce i nejmladší člen rodiny Hunter, jehož profil také spravuje jeho matka. Díky tomu, že se matka opravdu vyzná v marketingu, dokáže profily spravovat tak, aby přilákaly pozornost spousty lidí. A právě proto má také mladá Pixie nabídky od různých firem na placené propagace a reklamy, díky čemu má další peníze. Rodina Curtisových založila vlastní firmu Pixie’s Fidget, která nabízí plno barevných variant těch nejrůznějších hraček. Hračky navíc mají pomáhat dětem, které se neumí soustředit, aby věnovaly pozornost jedné věci a zároveň také cítily pozitivní energii. Úplně první produkt, který Curtisovi ve své firmě nabízeli, byl kdysi populární fidget spinner, který byl oblíbený dětmi po celém světě.

Samotná tvorba Pixie se nijak výrazně neliší od té, kterou můžeme vidět u dalších populárních influencerek. Propaguje produkty, přidává fotky a videa z dovolených a zaznamenává si své zážitky. I tak ale její tvorba funguje a Pixie si za jeden měsíc vydělala přes 3 miliony korun. Právě z toho důvodu její matka zastává názor, že by Pixie mohla ve svých patnácti letech do předčasného důchodu, protože málokdo v jejím věku dokáže vydělat tolik peněz jako ona. Rodina si díky popularitě Pixie dokázala přijít k opravdu slušným penězům. Na druhou stranu, mladou influencerku prý podnikání baví, podle její matky v sobě má podnikatelského ducha a je možné, že v budoucnu přijde ještě s nějakým dalším nápadem, který jí vydělá další miliony. Zatím se ale navzdory penězům Pixie pořád soustředí na studium, protože její matka vyžaduje, aby měla vzdělanou dceru.