Středa 15. května 2024, svátek má Žofie

Lidé zesměšňují trágedii ztracené pnorky | foto: TikTok.com

Potopená ponorka u Titaniku: Vtipy a konspirační teorie. Předpověděli tragédii Simpsonovi?

Mezitím, co se záchranáři pokoušeli lokalizovat a najít ztracenou ponorku, která se s pěticí mužů vydala k vraku Titaniku, lidé si z tragédie dělali na sociálních sítích legraci a vytvářeli humorná videa. Nevlastní syn miliardáře, který byl na palubě ponorky, si mezitím užíval koncertu kapely Blink-182 a snažil se svést OnlyFans tvůrkyni. Stal se terčem kritiky dokonce i slavné rapperky Cardi B.
  9:20

Celý svět se na chvíli zastavil, aby sledoval tragickou událost, která se stala v hlubinách Atlantiku. Ponorka, která měla posádku dopravit k vraku Titaniku, totiž přestala po hodině a půl komunikovat se základnou. A tak započala záchranná operace, která měla za cíl lokalizovat ponorku a zachránit členy posádky ještě před tím, než na palubě dojdou zásoby kyslíku. Ačkoliv spousta lidí doufala, že se posádka vrátí ve zdraví zpět, na sociálních sítích lidé využili několik faktů události k tomu, aby si z ní dělali legraci.

@_thegrimcreeper Aaaaaaand she gone #titanic #titanicsubmarine #submarine #sub #ghosts #jackandrose #titanicsub #oceangate #darkhumour ♬ original sound - Vanessa Sirias

Lidé si například dělají legraci z toho, že ponorka byla řízena ovladačem od společnosti Logitech. Jedná se v podstatě o herní ovladač, který se používá také při hraní her na PlayStationu. V důsledku toho vznikají videa, především na TikToku, kde jeho uživatelé zesměšňují situaci, která se mohla odehrávat v hlubinách oceánu.

Někteří se třeba natáčí u toho, jak se válejí v křesle a zběsile mačkají všechna tlačítka. K tomu přidají popisek „Pilot ztracené ponorky před tím, než se ponorka zasekne“. Videí s ovladačem od PlayStationu je opravdu hodně a sledovanost podobných videí je neuvěřitelná.

Někteří si zase dělají legraci z toho, že se celá tragédie odehrává pod vodou. Přidávají proto videa, která jsou natočena pod vodou a která mají vtipný koncept. K videím ale jejich autoři přidávají popisky, které si z neštěstí dělají legraci. Velmi často jsou to věci ohledně nedostatku kyslíku na palubě posádky.

Dokonce se šíří výstřižek z jednoho dílu seriálu Simpsonovi, ve kterém se jedna z hlavních postav, Homer Simpson, zasekne v ponorce poté, co se vydal na dno moře, aby prozkoumal vrak lodi. I Homer má problém s nedostatkem kyslíku a lidé píšou, že Simpsonovi opět předpověděli budoucnost.

Když objevily informace o tom, že zvukové radary zachytily podivné zvuky, které připomínají klepání na okno a na kovový trup ponorky, tak i toho internetoví vtipálci využili. Na palubě byli totiž i miliardáři, kteří si samozřejmě rádi užívají život.

Právě proto se objevují videa, ve kterých je záběr ponorky pod vodou, u toho je popisek, že byly zachyceny podivné zvuky, které by mohla vydávat ponorka a poté začne hrát disco hudba. Komentáře k podobným rádoby vtipným videím jsou převážně pochvalné. Lidé se totiž baví humorem, který doprovází tragickou událost.

Najdou se ale i tací, kterým podobný humor přijde naprosto přes čáru a dávají to v komentářích velmi nekompromisně najevo. „Styďte se! Styďte se vy všichni! Neumíte si ani představit, co ti lidé v ponorce musí prožívat, když bojují o život. Tak mají peníze, no a co? Každý, kdo si dělá z takového neštěstí legraci, je totální odpad,“ zlobí se v komentářích jeden uživatel TikToku. Je pravda, že by se o podobných tragédiích vtipkovat rozhodně nemělo. Drtivá část lidí si ale očividně nemůže pomoct.

@sammemes36 #CapCut #memes #submarine #titanic #breakingbad #meme #sammemes36 ♬ The Perfect Girl - slowed + reverb - :Dharma

Velmi podivné ale bylo zjištění, že se nevlastní syn britského miliardáře Hamishe Hardinga, který byl členem posádky ztracené ponorky, místo truchlení vydal na koncert kapely Blink-182. To bylo pro všechny překvapivé rozhodnutí, protože mezitím, co jeho otčím teoreticky bojoval o život na dně Atlantského oceánu, on si užívá koncertu své oblíbené kapely. „Možná je to nevhodné, ale moje rodina by chtěla, abych tady byl! Blink-182 je moje nejoblíbenější kapela a muzika mi pomáhá v těžkých časech,“ vysvětlil své rozhodnutí Hardingův nevlastní syn Brian Szasz.

To, že mu hudba pomáhá v těžkých chvílích, by se ještě dalo pochopit. Co je ale naprosto neuvěřitelné, je zjištění, že Szasz má ještě náladu na okouzlování OnlyFans tvůrkyň. Szasz totiž reagoval na příspěvek jedné OnlyFans tvůrkyně, která se ptala, jestli si může někomu sednout na obličej. „Ano, prosím,“ odpověděl na její příspěvek Szasz a to pouze pár minut poté, co prosil o modlitby za svého otčíma. Okamžitě se ocitl pod palbou kritiky, která na něj přicházela ze všech stran.

@tubbyteuke #CapCut #joke #titanic #ocean #oceangate #thetitanic #submarine #darkhumour #dumbanddumber #jimcarrey #shipwreck #deepsea #titan ♬ original sound - teukkake

Na mušku si ho také vzala světoznámá rapperka Cardi B, která vydala ostré vyjádření na svůj Instagram a ani trochu se nedržela zpátky. „Je smutné, že jsi miliardář a nikoho nezajímáš. Ztratil si se a ten s*áč si mezitím klepe p*rem na koncertě. Měl by si být doma, čekat u telefonu na zprávy, brečet a být podporou pro svoji mámu,“ opřela se do Szasza Cardi B. Szasz se poté opět obhajoval na svém Instagramu a jeho účet dokonce na chvíli zmizel. Nyní je ale opět zpět a znovu obhajuje, proč udělal to, co udělal.

K tomu se šíří i řada konspiračních teorií o tom, že to celé může být jinak. než tvrdí média. Někteří uživatelé rozvíjí myšlenky o tom, že se pětice mužů potřebovala schovat a jejich smrt v ponorce na dně oceánu je pouze záminka. Jiní pak tvrdí, že muži zmizeli proto, že se jich někdo chtěl zbavit.