Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Redakce AntiYoutuber první testovala nový burger Přemka Forejta pro McDonald. Hodně sýru a šťávy!

Přemek Forejt se opět angažoval v tvorbě vlastních burgerů v McDonald’s. Tentokrát mají jeho burgery další vylepšení a Forejt je prý vymýšlel, když byl hladový. Zavzpomínal i na to, jak mu chutnalo ve školních jídelnách a prozradil, jaké poslední jídlo vytvořil doma. Podle něj se dá v McDonald’s najíst zdravě.
  12:30

Spolupráce šéfkuchaře Přemka Forejta a fastfoodového řetězce McDonald’s sice v minulosti nadzvedla lidem obočí, pokračuje ale dál. I proto, že k známé síti rychlého občerstvení má populární kuchař vztah. „Miluji double cheesburger. Hodně sýru mám opravdu rád. V Mekáči si taky dávám snídani,“ řekl Forejt pro Antiyoutuber.cz.

Teď přichází s vlastním burgerem. „Rozhodl jsem se, že udělám nové burgery podle toho, co mi v McDonald’s nejvíc chutná. Vymýšlel jsem to, když jsem byl hladový,“ řekl Forejt. Do nových burgerů limitované nabídky Maestro přidal sušená rajčata, čtyři okurky, více masa a dva druhy omáček. Vrchní houska je jemně pálivá a dokonce je i možné přidat si do burgeru pálivé papričky. I když mnoho lidí nemá rádo kyselé okurky, podle Forejta je to něco, co zkrátka v burgerech nesmí chybět.

Forejt vytvořil dvě varianty, s kuřecím a hovězím masem. Soudě podle reakcí lidí na představovací akci v pražském Karlíně jim více chutnal hovězí burger, ale nad kuřecí variantou rozhodně neohrnovali nos. Forejt poté obešel všechny hosty a ptal se, jak jim jeho nové výtvory chutnaly a zda by na nich něco vylepšili. Většina lidí ale Forejta chválila, protože obsah burgeru byl opravdu poctivý. „Když je burger správně udělaný, měla by vám téct šťáva po bradě, protože mají být šťavnaté. Já osobně nesnáším ty suché burgery,“ řekl Forejt.

I když se Forejt věnuje vaření pro spoustu lidí, zároveň prý také rád využívá své kuchařské dovednosti doma „Poslední jídlo, které jsem doma udělal, byl domácí chleba,“ řekl Forejt. On sám si prý rád dopřává nezdravá jídla, když na ně dostane chuť. Zároveň je ale prokládá zdravými jídly, ale nikdy nepatřil mezi lidi, kteří si počítají kalorie. Podle něj se dá v řetězci McDonald’s také jíst zdravě, ale lidé většinou nevyhledávají fast foody proto, že by se chtěli zdravě najíst.

Forejt také promluvil o tom, co si myslí o školních jídelnách. Podle něj jídlu kuchaři příliš nedávají a rozhodně by se s tím mělo něco dělat. On sám prý ale vzpomíná na to, že si ve svých dětských letech ve školních jídelnách nejradši dával sladká jídla, která kuchaři uměly připravit opravdu dobře.

Forejtova limitovaná edice burgerů Maestro bude v nabídce řetězce McDonalds od pondělí 11. března a potrvá šest týdnů. Lidé tak budou moci ochutnat Deluxe Beef a Deluxe Chicken burgery, které jsou odlišné od první dvojice burgerů, které Forejt před rokem představil. Cena nových burgerů je ale zatím neznámá.