Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Profimann si nakoupil 160 tisíc falešných sledujících | foto: instgram.com/profimann

Profimann si zaplatil tisíce falešných sledujících. Jeho tvorba už naprosto postrádá smysl

Tiktoker a youtuber Profimann, který je známý pro své žebrání o dárky na TikToku, si zaplatil za falešné sledující. Ve skutečnosti ho totiž sleduje pouze 6 tisíc pravých uživatelů, zbylých 160 tisíc je jenom podvod. Profimann má navíc nejspíš zákaz živě vysílat na TikToku. Se svou dcerou Denisou navíc točí videa, která pozbyla veškerý smysl.
  8:30

Nechvalně známý tiktoker Profimann, vlastním jménem Lubomír Řídký, se neustále snaží vydělat na TikToku co možná nejvíce peněz. Streamuje v podstatě každý den a spolu se svou dcerou Denisou se oba chovají velmi podivně. Navíc je často vidět, že Denisa vůbec nechce v živém vysílání být. Profimannovu tvorbu moc lidí nikdy nechápalo, přesto má na svém Instagramu velký počet sledujících. Jeho příspěvky ale zároveň nemají v podstatě žádný dosah. Nyní se ale ukázalo proč. Profimann si totiž zřejmě zaplatil za falešné sledující. Jeho tvorba je navíc poslední dobou ještě více bizarnější, než tomu bylo dříve.

Padesátiletý tiktoker má na Instagramu 165 tisíc sledujících. Podobný počet sledujících má mnoho dalších českých tiktokerů. Profimann ale na rozdíl od nich nemá na svých příspěvcích tisíce lajků. Může za to naprosto jednoduchá věc. Profimann si totiž většinu svých sledujících koupil. Jak ukazují weby o pravosti sledujících, tiktokera ve skutečnosti sleduje pouze 6 tisíc skutečných uživatelů. Zbylých 160 tisíc si tak pravděpodobně zaplatil a to nejspíš proto, aby jeho účet vypadal profesionálně.

Zároveň ale nedomyslel, že zakoupení falešných sledujících mu nezajistí větší dosahy jeho příspěvků a jeho profil tak bude i nadále vypadat neprofesionálně. Některé jeho příspěvky nemají ani dvacet lajků. Profimann se však i nadále tváří jako by byl naprostá jednička. „Profimann, to jsem já. Je nejlepší ze všech na světě. Je to nejlepší tiktoker a on tady bude stále s vámi,“ říká Profimann v jednom ze svých videí na TikToku.

Princip Profimannova působení na sociálních sítích je v podstatě jednoduchý. Vydělat si co nejvíce peněz nehledě na to, jak moc se před ostatními znemožní. Někteří uživatelé TikToku ho kdysi podporovali a posílali mu opravdu drahé dárky. Nyní ale Profimannova popularita začala klesat a na TikToku se mu už tolik nedaří. Pravděpodobně má také na svém hlavním účtu zákaz streamování a nejspíš má i zablokované ostatní účty. Nehledě na to je obsah, který na TikTok přidává, velmi netradiční.

Na svůj profil nahrál desítky videí z koncertu zpěváka The Weekenda, která mají pochopitelně velmi nízkou sledovanost. Navíc už ani nepřidává tvorbu, která by mohla jeho sledující zajímat. V minulosti přitom měla některá z jeho videí statisíce zhlédnutí. Profimann si teď ale radši natočí svého křečka nebo nějaké jídlo. I když neustále tvrdí, že mu kritika a nenávistné komentáře nevadí, u svých videí má vypnutou možnost přidat komentář.

Profimann také své fanoušky, kteří mu posílají na TikToku dárky, očividně podvedl. Pokaždé jim totiž slibuje, že pokud mu pošlou při živém vysílání dárky, začne je na oplátku sledovat. Dárků na streamu vždy dostal nespočet, ale na svém profilu přitom sleduje pouze 40 lidí. Jednalo se tedy nejspíš pouze o přesvědčení diváků k tomu, aby mu poslali dárky s příslibem zvýšení počtu sledujících. Několikrát sice dárce chválil a ostatním divákům řekl, aby dárce začali sledovat, kromě toho ale nic víc neudělal.

Profimann se zároveň snaží získat sledovanost na svém YouTube kanálu. Jde na to ale velmi zvláštním způsobem. V posledním videu, které natáčela jeho dcera Denisa, si lehl do vany, přikryl se peřinou a předstíral spánek. Denisa přišla do koupeny, snažila se působit překvapeně a svého otce naoko probudila. „Ty vogo já jsem to říkal včera, moc ginu. A objevil jsem se tady, co to je? Já jsem v hrobce,“ předstíral své vyděšení Profimann. Bylo ale vidět, že neví, co víc říct a nakonec se rozhodl z vany vylézt.

Podobných videí se na jeho kanále najde hned několik a otázkou je, jak dlouho bude tento prazvláštní styl humoru tiktokerovy fanoušky ještě bavit. Některá jeho videa totiž absolutně postrádají pointu a na lidi, které Profimanna neznají, může tiktoker působit jako blázen. Počet zhlédnutí, které má na svém YouTube kanálu je navíc stejně žalostný, jako na jeho TikToku.

Profimann ale očividně svou kariéru na sociálních sítích nechce vzdát a i nadále se snaží proslavit. Bohužel na to jde naprosto opačným způsobem než jakým by měl. Do tvorby navíc často nutí také svou dceru, která se netváří příliš nadšeně. Jednou se dokonce stalo, že ji Profimann nutil streamovat bez ohledu na to, že Denisa byla očividně naprosto zarmoucená z nedávného úmrtí své babičky. Profimann ale tuto situaci využil k tomu, aby si na TikToku vydělal ještě více peněz.

Témata: Profimann