Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Tadeáš Kuběnka | foto: Instagram.com

Prostřeno s influencery: Nemocnou Kim Ly zavřeli rodiče do sklepa, Kuběnka zavolal na pomoc maminku

V týdnu od 15. ledna se v pořadu Prostřeno objevili influenceři. První soutěžní večer vařila Kim Ly Tranová a představila tradiční vietnamské pokrmy. Podělila se mimo jiné o historku, kdy jí rodiče zavřeli do sklepa, aby je nenakazila nemocí covid-19. V úterý své kuchařské umění předvede Tadeáš Kuběnka. Na pomoc si zavolal maminku.
  12:45

Pořad Prostřeno je fenoménem českých televizních obrazovek už od roku 2010. Každý týden se sejde pět amatérských kuchařů a každý z nich se snaží předvést co nejlepší výkon, aby vyhrál finanční odměnu. V současné době účastníci soutěží o šedesát tisíc korun. Ne vždy však vaří jen neznámí účastníci, Prostřeno má i speciální VIP verzi pořadu. A v týdnu od 15. ledna své kuchařské umění předvedou influenceři.

O účasti influencerů v Prostřenu se spekulovalo už několik měsíců. Uživatelé sociálních sítí tak nějak tušili, že se díl s influencery chystá, spekulace se však potvrdily teprve v minulém týdnu. FTV Prima totiž jako součást nové série odhalila pětici influencerů, kteří budou soutěžit o výhru. Soutěžní pokrmy fanouškům představí influenceři Tadeáš Kuběnka, Simona Tvardek, Kim Ly Tranová, hudebník Šimon Opp a sportovec Ondřej Mánek, kterého v několika dílech zastoupila Lucie Neumannová.

Jako první soutěžní večer hostila účastníky Kim Ly Tranová, která si připravila tradiční vietnamská jídla. Jako předkrm naplánovala nesmažené letní závitky, které si museli ostatní sami zabalit, což ne každý přivítal, špenátový vývar, karamelizovaný bůček s rýží a smažený banán. Rozhodla se také, že naučí hosty používat k jídlu hůlky, což příliš nepotěšilo Tadeáše Kuběnku. Přiznal se totiž, že hůlkami jíst neumí a už přes tři roky se asijským restauracím vyhýbá. Hůlky nepoužívá ani na sushi.

Na jedné straně stolu seděli Kuběnka a Tvardek, kteří jsou velmi otevření, explicitní a dá se říct, že i kontroverzní, na druhé Opp a Mánek, kteří působili spíše introvertnějším dojmem a nesourodé strany se snažila vyvážit Tranová. I přes to bylo z celého dílu patrné, že se všech pět účastníků vzájemně relativně dobře zná, čemuž odpovídala i energie mezi nimi.

Tento týden se u stolu v Prostřenu sejdou influenceři Co si připravili za menu? ruličky do ručky ✨

15. ledna 2024 v 18:07, příspěvek archivován: 16. ledna 2024 v 12:27

Nejvíce účastníky zaujal sklep u Tranové doma. Svěřila se jim totiž, že když měla poprvé covid-19, její rodiče ji do něj zavřeli, prý kvůli tomu, aby je nenakazila. „Já jsem už pár sklepů viděl, žádný ale takovýhle,“ smál se Mánek. Je v něm totiž sauna, vířivka, televize, alkohol a všechny věci, které by podle účastníků mohl člověk v karanténě potřebovat.

Hodnocení výkonu Tranové bylo poměrně různorodé, ostatní soutěžící ji bodovali mezi pěti a deseti body. Nakonec se jí povedlo získat třicet bodů.

Druhý soutěžní večer své kuchařské umění předvede Kuběnka, který slíbil, že se diváci v týdnu mohou těšit na drama. Při vaření si na pomoc zavolal i maminku a zdá se, že slibované drama začne už v úterý v podvečer. V ukázkce na úterní díl se totiž poměrně ostře špičkují a v některých účastnících hádka vyvolala i rozpaky.