Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Ochutnali jsme pro vás nové pivo od Prazdroje. Proud? Na léto podle nás ideální

Nový ležák Proud, který připravil Plzeňský Prazdroj, si oblíbilo také mnoho známých osobností. Na ochutnávkové akci se objevil zpěvák a bývalý youtuber Petr Lexa, který prý opilý s kamarádem spadl do řeky. Také Ornella Koktová se rozpovídala o tom, jaké má zkušenosti s alkoholem.
  12:59

Pivovar Plzeňský Prazdroj představil nový ležák Proud. Společnost se rozhodla uspořádat představovací akci, na které se objevilo také mnoho známých osobností. Nové pivo, které má nižší obsah alkoholu, ochutnala i redakce Antiyoutuber.cz.

Při vstupu do holešovické elektrárny hosty čekal zajímavý zážitek. Měli totiž možnost projít si některé části budovy a zastavit se na místech, kde najatí herci sehrávali krátké scénky. Každý host obdržel při vstupu lahev s pivem Proud a vlastní otvírák. Nové pivo bylo po celý večer dostupné úplně všude a obsluha svědomitě hlídala, aby nikdo z hostů nebyl na suchu. Pivo Proud se svou chutí hodí spíše na letní popíjení. Také nijak zvlášť nezatěžuje žaludek, takže se ho dá vypít poměrně dost za krátkou dobu. Dokáže být ale velmi zrádné, protože i když se snadno pije, pořád obsahuje alkohol, takže lidé musí i tak odhadnout míru. Chuť Proudu je ale opravdu skvělá a hořká chuť piva je obohacená také lehkým nádechem ovoce.

V prostoru hrála relaxační hudba a klidné atmosféře také velmi napomáhala různá světla, která rozzářila i ty nejtemnější kouty elektrárny. Celým večerem prováděla influencerka Kateřina Klinderová alias Kundosaki. Ta na pódiu odstartovala slavnostní ochutnávku nového ležáku a poté se vydala povídat si s pozvanými hosty. Redakce Antiyoutuber.cz se rozhodla Klinderové položit několik otázek nejen ohledně piva Proud, ale také o jejích zkušenostech s alkoholem. „Já Proud miluji, není to vlastně vůbec nadnesené. Tohle je pro mě nějaká varianta piva, které můžu pít s lehkostí a které pro mě do letá pasuje,“ chválila nové pivo Klinderová. Je prý schopná za večer vypít několik piv, ale často se po nich cítí nafoukle.

Klinderová má prý také bohaté zkušenosti s kocovinou. „Kocoviny jsou s přibývajícím věkem horší a delší. Pamatuji si doby, kdy jsem mohla jít druhý den chlastat a bylo mi skvěle. Teď trpím dva tři dny a prokládám to vývarem a řízkem s bramborovým salátem,“ řekla Klinderová. V minulosti prý občas pod vlivem alkoholu vyvolávala strkanice s jinými slečnami a dokonce se občas svlékla do spodního prádla. Nyní se už prý podobné věci nedějí. Klinderová se poté vydala za svojí kamarádkou Ornellou Koktovou, která se, stejně jako Klinderová, objevila v reality show Survivor.

Také Koktová byla velmi spokojená s chutí nového piva, které jí prý velmi připomínalo mexické pivo Coronu. Koktová má prý také bohatou zkušenost s alkoholem. „Jsem schopná vypít třeba třetinu flašky vodky a jsem venku třeba do jedenácti do dopoledne. Jednou jsem se bohužel pozvracela v taxíku a to nejsem zvracící typ,“ prozradila Koktová. I když už od slavnostního zahájení uplynula nějaká doba, neustále se objevovali další velmi zajímaví hosté. Téměř každý měl v ruce pivní novinku a zdálo se, že jsou všichni s chutí piva opravdu spokojení. Také dva zástupci redakce Antiyoutuber.cz ochutnali nové pivo a s jeho chutí byli velmi spokojení.

Svou historku přidal i zpěvák kapely Slza a bývalý youtuber Petr Lexa. „Jednou jsem jel opilý na kole domů podél řeky a vezl jsem kamaráda. No a z nějakého důvodu jsme skončili v řece. Tahali jsme kolo, tahali jsme sebe a pak jsem se probudil ráno úplně mokrý,“ vzpomínal na své zážitky s alkoholem Lexa.