Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Pstruh se pustil do FattyPillowa | foto: Antiyoutuber.cz

Pstruh se opřel do FattyPillowa. Začni chodit do práce a nebudeš mít deprese, radí mu Pstruh

Youtuber Pstruh se ve videu navážel do FattyPillowa. Podle něj by měl začít chodit do práce a nastavit si režim, protože se díky tomu prý zbaví depresí, kterými trpí. S Pstruhem souhlasí dokonce také někteří fanoušci FattyPilowa, kteří zároveň zdůrazňují že ho i nadále mají rádi. Fattyho psychické problémy výrazně změnily a ovlivnily také jeho tvorbu.
  11:39

Nedávno se na českou YouTube scénu vrátil reakční youtuber Petr Jelínek alias Pstruh. Svým návratem potěšil mnoho lidí a všichni se těšili, s čím jejich oblíbenec pod dlouhé pauze přijde. Jelínek se pustil do kritizování influencerů, OnlyFans tvůrkyní a dokonce i do youtuberů. Na mušku si vzal také youtubera Karla Siváka, který je spíše známý jako FattyPillow. Sivák se přiznal, že trpí depresemi a úzkostmi, ale podle Jelínka si za to může sám. Rozhodl se proto podělit o svůj názor a s ním se překvapivě ztotožňují také někteří Sivákovi fanoušci.

Svůj velkolepý návrat Jelínek zahájil videem, ve kterém vysvětlil, proč si dal pauzu od tvorby na YouTube a proč se po dlouhé době rozhodl zase vrátit. Devětadvacetiletý youtuber se také rozhodl reagovat na aktuální dění na sociálních sítích, kdy zkritizoval hned několik velmi sledovaných tvůrců. Kritice se nevyhnul ani youtuber Sibiřan, který podobně jako Jelínek tvoří reakce na různé influencery. Jelínek se ale překvapivě velmi zostra obul také do youtubera Karla Siváka alias FattyPillowa, který má na YouTube přes 830 tisíc odběratelů. Ten se totiž už před časem svěřil, že trpí depresemi a úzkostmi.

Jelínek je ale toho názoru, že si za tyto problémy může Sivák sám. „Já si myslím, že Fatty by měl začít chodit do práce, aby se mu srovnala hlava. Viděl jsem nějaké výblitky, co občas hodí skrze deprese. Nezpochybňuji, že by měl deprese, ale ve finále, jaký vedeš život, vo*e. Když nemáš v životě režim, tak tvoje hlava také nebude mít režim a dost často potom vymýšlí nesmysly,“ reagoval na Sivákovy psychické problémy Jelínek. Mnoho lidí s youtuberem souhlasí a v komentářích pod videem ho chválí za to, že se nebál říct nahlas svůj názor.

S Jelínkovým názorem se ale překvapivě ztotožňují také někteří Sivákovi fanoušci, kteří ho sledují už velmi dlouho. „Nechci zpochybňovat Fattyho, protože ho mám rád, ale na tomhle rozhodně něco bude. Život bez režimu rozhodně má vliv na psychiku. Fatty má snad všechno a furt brečí s depresemi v jeho novém autě,“ okomentovali Jelínkovo video uživatelé na TikToku. Někteří lidé si nejspíš myslí, že mít peníze a slávu lidem přináší štěstí a není pro ně logické, že se místo toho někdo trápí. Sivák je ale jedním z mnoha populárních lidí, kteří bojují s psychickými problémy.

Ne všichni jsou ale ochotní svěřit se veřejně na sociálních sítích s tím, že nejsou v pořádku. Pro Siváka to bylo očividně velmi složité období plné strachu. „Byl jsem naprosto ztracený sám v sobě. Myslel jsem si, že nejsem normální, ale díky terapii, rodině a příběhům ostatních lidí jsem pochopil, že nejsem blázen. Pořád jsem otrokem své mysli, ale vím, jak s tím pracovat,“ promluvil o svých problémech Sivák v jednom ze svých videí na YouTube. Nekončící deprese a úzkosti udělaly z veselého mladíka, který byl pro každou legraci, velmi klidného a plachého youtubera, který také výrazně změnil svou tvorbu.

Siváka začaly psychické problémy omezovat a k úzkostem a depresím se přidala také obsedantně kompulzivní porucha a youtuber se proto rozhodl vyhledat odbornou pomoc. Později se svým fanouškům přiznal, že bere antidepresiva, aby se dokázal se všemi problémy lépe vypořádat. Jeho stavy byly občas natolik závažné, že nebyl schopný ani živě vysílat, protože by prý na své fanoušky mohl přenést špatnou náladu. To, že se svým fanouškům rozhodl otevřeně svěřit, mu ale nejspíš velmi pomohlo.

Ti mu totiž vyjádřili nesmírnou podporu a Sivák proto začal na streamech více mluvit o tématu psychické problémy. Někteří jsou ale i nadále přesvědčení o tom, že se Sivák nudí a už pouze neví, co udělat s penězi. Naprosto nedokážou pochopit, že některé věci zkrátka bohatství nevyřeší. „Týpek má skoro všechno a pořád jenom brečí na Instagramu,“ okomentoval Sivákovo chování jeden uživatel na TikToku. Sivák by si ale možná ve skutečnosti radši přál být chudý a zbavit se svých psychických problémů, které ho už několik let velmi trápí.

Témata: Sibiřan