Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl

Radek Banga | foto: Tilen Vajt, Pavel Dvořák

Radek Banga: modrý superúplněk je masakr, můžete cítit vnitřní nejistotu a pokles sebevědomí

Jak vás ovlivňuje modrý superúplněk? Zpěvák skupiny Gipsy.cz Radek Banga tvrdí, že vám může rapidně klesnout sebevědomí a případně můžete pocítit i vnitřní nejistotu. Zároveň prý superúplněk pomůže splnit přání. Někteří tvrdí, že účinky modrého měsíce cítili už tři dny předem.
  3:00

V noci na čtvrtek lidé mohli na obloze zhlédnout unikátní podívanou. Rozzářil ji totiž takzvaný modrý superúplněk. Označení modrý nemá nic společného se zbarvením, znamená to, že se jednoduše v jednom měsíci nastaly dva úplňky. Superúplněk znamená, že se Měsíc musí vyskytovat blíže než 360 tisíc kilometrů. Podobnou událost budou moct lidé pozorovat na obleze až v roce 2037 a proto se stala nejen pro astronomy senzací. Zároveň je celý jev spojovaný nejen s astronomií, ale i s astrologií a případně ezoterikou.

Modrý měsíc plní sociální sítě už více než týden. Na TikToku je populární sice hodně věcí, mnohdy se však na ně brzy zapomene. To neplatí pro astrologii. Obsah s ní spojený vídá denně téměř každý uživatel a i ti, co nevěří horoskopům, znamením ani ničemu podobnému, na chvíli nejedné kartářce či kartáři z TikToku uvěří.

Mezi takové patří i pravděpodobně zpěvák hudební skupiny Gipsy.cz Radek Banga, kterého modrý superúplněk a jeho vliv zaujal také. „Opět to bude masakr. Máte v posledních dnech pocit, že vám výrazně kleslo sebevědomí? Pociťujete takovou vnitřní nejistotu? Tak za to může zcela jistě superúplněk,“ vysvětluje na TikToku. Úplněk je ve znamení ryb a to je podle něj přecitlivělé znamení zvěrokruhu.

@radekbangaofficial

MODRÝ SUPERÚPLNĚK JE TU!!!! 🌝

♬ Cinematic orchestra emotional and thick - AtagoSounds

Banga tvrdí, že kvůli úplňku v současné době mohou lidé zažívat pocity, že nic nestíhají nebo že se na ně takzvaně všechno sype. Upozorňuje, že má modrý měsíc i pozitivní stránku a ne jen tu negativní. Tím, že jsou lidé přecitlivělí si začali všímat věcí, které dříve přehlíželi. Závěrem Banga dodává, že mají být lidé opatrní, co si při modrém superúplňku jeho sledující přejí. Mohlo by se jim to prý jednoduše splnit.

O den později zveřejnil na TikToku video, ve kterém ukazuje, jak modrý měsíc vypadá. Přeje sledujícím, aby si něco přáli a následně také na měsíc vyje. Videa Bangy uživatelé milují. „Tohle je můj oblíbený ezo influencer,“ píše jedna z uživatelek z nadsázkou.

Banga není rozhodně jediným, kdo na účinky superúplňku upozorňuje. Mnoho dalších uživatelů na TikToku potvrzuje, že se jim už tři dny před ním špatně spalo. Prý byli po probuzení unavení, i když spali osm hodin a zdály se jim divoké sny. Vliv superúplňku prý bude možné pocítit ještě tři dny po něm.