Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Red Face přidalo zápas dvou Ukrajinců proti dvěma Romům | foto: youtube.com

Novinky z Red Face: Kariéra policisty v ohrožení a přidaný zápas Ukrajinci vs. Romové

Předzápasové rozhovory zápasnické organizace Red Face přinesly zajímavé novinky. Policista Pastyřík se přiznal, že je jeho policejní kariéra v ohrožení. Jeho soupeř, hokejový chuligán, už byl prý několikrát zatčený. Organizace také oznámila nový zápas. Utkají se spolu dva Ukrajinci a dva Romové. Zápas prý reaguje na nedávnou tragédii, kdy potyčka právě Ukrajinců a Romů skončila smrtí mladíka.
  20:14,  aktualizováno  25. srpna 13:20

Kritizovaná organizace Red Face nově představila koncept předzápasových rozhovorů podobně, jako konkurenční organizace Clash of the Stars. Rozhovory vede rapper Rakys, který je zároveň spolumajitelem organizace. V nejnovějším rozhovoru se o svém osobním životě rozpovídali dva zápasníci, kteří se utkají v zápasu „Dobro vs. zlo“. Policista Petr Pastyřík a brněnský hokejový chuligán, který si říká „Ultrak*nda“, se rozpovídali o svých zkušenostech s bojovými sporty. Organizace také představila nový zápas, ve kterém se spolu utkají dva Ukrajinci a dva Romové.

Rakys se při zpovědi zápasníků snažil působit profesionálně a nestranně, což se mu ve finále opravdu povedlo. S čím si ale nedokázal poradit, byl velmi špatný zvuk z mikrofonů. Několikrát se totiž stalo, že diváci vůbec neslyšeli celá slova v momentech, kdy to bylo nejvíce potřeba. Navzdory tomu se ale oba zápasníci pokusili nastínit svůj životní příběh, který nejspíš nebyl vždy jednoduchý.

Pastyřík se přiznal, že byl v dětství obézní. Jeho matka mu prý neustále dávala jídlo a také připravovala chutné svačiny do školy. Ve škole si z něj ale někteří spolužáci udělali fackovacího panáka a tehdy se rozhodl, že to tak nenechá. „Nezbývalo mi nic jiného než být ten lev v přírodě, bojovat a postarat se sám o sebe, takže proto bojové sporty,“ odůvodnil své zápasnické začátky Pastyřík s tím, že si nikdy nechtěl chodit stěžovat svým rodičům.

Hokejový chuligán se naopak ve škole se svými spolužáky rval spíše z legrace. Po ukončení studia se rozhodl pracovat jako člen ochranky jednoho z obchodních domů v Brně. Začal chodit sledovat hokej a tehdy se poznal s ostatními chuligány, kteří ho ochotně přijali mezi sebe. K tomu, jak fungují jejich rvačky s fanoušky soupeřova týmu, se ale nijak vyjadřovat nechtěl. „Byl jsem několikrát zatčený. Většinou kvůli hokeji, a nebo kvůli pouličním bitkám. Vždycky mě ale hned pustili,“ prozradil fanoušek hokejové Komety Brno.

I když byl rozhovor po celou dobu poklidný, hokejový chuligán si do svého soupeře jednou bolestivě rýpl. Neznámý člověk mu totiž poslal zprávu, ve které tvrdil, že Pastyřík už prý není členem policejního sboru, kvůli špatnému chování a dokonce čelil několika trestním oznámením. „Také u policie jsou zlí lidi. Byla snaha o to, abych u policie nebyl. Pro mě je to nepříjemné téma, hlavně co se týče mé rodiny. Stále jsem ale příslušníkem Policie České republiky,“ objasnil spekulace Pastyřík. Při závěrečném staredownu si mezi sebou oba vyměnili spoustu slov, bohužel ale nebylo slyšet, o čem se baví. Rakys následně vyhlásil desetiminutovou přestávku, po které se měl odhalit další zápas.

Nově oznámený zápas je velmi překvapivý. Mezi sebou se utkají dva Ukrajinci a dva Romové. Tyto dvě menšiny totiž mezi sebou mají spory a často se napadají. Nedávno navíc došlo k tragédii, kdy jeden Ukrajinec pobodal Roma, který nakonec následkům svých zranění podlehl.

Podle Rakyse by se nic takového nemělo dít a jejich zápas má být ukázkou toho, že jsou obě menšiny rovnocenné. „Je smutné, že se všichni hážou do jednoho pytle,“ okomentoval zápas Rakys. Dva zástupci obou menšin se nechali slyšet, že necítí žádný odpor k druhé straně a že nikdo neví, co se tehdy mezi Ukrajinci a Romy přesně stalo.

„Naším plánem je spojit Ukrajince, kteří tě přijdou podpořit a Romy, kteří přijdou podpořit tebe. Setkáme se tam všichni společně a nebudeme se muset bát, že se něco stane. Navíc se to napětí pořád stupňuje,“ řekl Rakys a zápasníci mu dali za pravdu. Celý zápas má prý dokázat vzájemný respekt obou menšin, které velmi znejistila nedávná tragédie, ke které došlo v ulicích Brna.

Oba dva zápasníci se ve skutečnosti věnují bojovým sportům dlouhou dobu. Zároveň oba vyzkoušeli hned několik odvětví zápasení a dokázali se dobře umístit. Zápas v Red Face je pro ně dobrá příležitost ukázat své dovednosti a zároveň projevit respekt a úctu k druhé menšině.