Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Rvačka dvou zápasníků Red Face | foto: instagram.com

Ostuda bojových sportů, kritizují lidé incident zápasníků Red Face. Turnaj možná doplní Boráros

Dva zápasníci z organizace Red Face se do sebe pustili na ulici a skončilo to rvačkou na zemi. K incidentu došlo před kavárnou a vyděšení hosté křičeli, ať je někdo zastaví. Kvůli tomu se na organizaci opět valí další vlna kritiky a podle některých lidí se jedná o naprostou urážku bojových sportů. MMA zápasník Gábor Boráros oslovil organizaci a možná se objeví na druhém galavečeru.
  15:43

Druhý galavečer organizace Red Face se blíží a vedení doufá, že se tentokrát setká s větším úspěchem než při prvním turnaji. Neustálá kritika, která organizaci doprovází už od jejích počátků, ale stále nemizí a celou situaci velmi komplikují také některé výstupy zápasníků, kteří zkrátka nedokážou ovládat své emoce. I proto se dostávají do ostrých potyček. Kdyby se drama odehrávalo pouze v prostorech, které jsou veřejnosti skryté, nikdo by nejspíš organizaci za podobné potyčky nekritizoval. Někteří zápasníci si ale vyřizují své spory na veřejných místech a to už je pro mnoho lidi nepřípustné.

Zápasnická karta druhého galavečeru Red Face sice vypadá lépe než při prvním turnaji, i tentokrát se ale uskuteční několik bizarních zápasů. Jedním z nich má být zápas „David a Goliáš“, kdy se proti sobě postaví dva zápasníci s váhou 55 kilogramů a 197 kilogramů. Oba se do sebe ale pustili už při rozhovoru v živém vysílání, které organizace vysílala na YouTube. Podobné strkanice jsou však časté i ve světových zápasnických organizacích, takže tento incident nikoho příliš nepřekvapil.

Co už ale bylo podle spousty lidí za hranou byla chvíle, kdy zápasník Tomáš Cina, který váží neuvěřitelných 197 kilo, poskytoval rozhovor přítomným novinářům. Z ničeho nic se k němu totiž přiblížil jeho soupeř Leonardo Vandame a napadl ho. Cina si to ale nenechal líbit a začal Vandama před zraky všech zasypávat údery a nadávat mu. Napadnout svého soupeře při poskytování rozhovoru je podle spousty lidí naprosto ubohé, Vandame si ale takovou věc nejspíš vůbec neuvědomil. Z důvodu přílišného násilí bylo nakonec živé vysílání z YouTube odstraněné a rozhovor si proto není možné přehrát.

Co je ale pro mnohé daleko horší, než napadení soupeře před novináři, je incident, který se stal po rozhovoru mezi mladými zápasníky Michalem Frolíkem a Filipem Markem. Mezi oběma to vřelo už při rozhovoru a korunu tomu nasadilo Markovo nehezké vyjadřování ohledně Frolíkovy matky. Jejich hádka vyústila v strkanici, kterou museli vyřešit přítomní členové organizace. Celá potyčka měla ale ještě nepříjemnou dohru, kterou mohli vidět dokonce i náhodní kolemjdoucí na ulici.

Oba se do sebe totiž pustili venku před kavárnou a ani jeden se nedržel zpátky. Marek Frolíka složil na zem a zasypával ho údery loktem. „No zastavte je někdo! Rychle,“ křičeli lidé, kteří celý incident sledovali z bezprostřední blízkosti. Kolemjdoucí se zastavovali a nechápavě sledovali, jak se přítomný boxer David Karbaš snaží mladíky od sebe odtrhnout. Reakce na tento incident jsou pochopitelně negativní. „Ostuda bojových sportu. Pak si lidé nemají myslet to, co si myslí. Vracíte to zpátky do garáže. Je to ostuda a stydím se za ně,“ komentují video uživatelé na Instagramu.

Někteří lidé si myslí, že je celý incident pouze předem domluvený a jedná se o stejně špatné promo, jaké měl i první galavečer Red Face, kdy se do sebe na oko pustili Kryštof Novák a Adam Raiter. I kdyby se ale jednalo o pouhé divadélko, spousta lidí takovou věc vůbec nemusí pochopit a na bojové sporty to opravdu nevrhá dobré světlo.

Pokud chce navíc organizace působit profesionálně a zbavit se alespoň z části kritiky, která je opravdu veliká, měla by své zápasníky instruovat, aby k podobným incidentům vůbec nedocházelo. V důsledku podobných incidentů by se totiž klidně mohlo stát, že s organizací nebudou chtít být spojeni profesionální zápasníci, kteří kývli na nabídku zápasu od Red Face.

Když už je řeč o profesionálních zápasnících, vedení organizace se přemýšlí, že přijme nabídku od zápasníka, kterého asi není nutno fanouškům bojových sportů nijak zvlášť představovat. Gábor Borároš prý organizaci oslovil po zjištění, že se zranil zápasník Dan Vinni, který se měl postavit Patrikovi Jevickému. Oba zápasili v organizaci Oktagon a Boráros by tak mohl být vhodnou náhradou za Vinniho, který kvůli zranění nastoupit nemůže.

„Co se týče rozhodnutí, tak jsme si dali nějaký čas na rozmyšlenou. Chceme vidět, jak se k tomu vyjádří naši sledující. V tuto chvíli hlasovalo asi 4 tisíce lidí. Lidé se mohou podívat sami, ale zatím je to vyrovnané. Faktorů při rozhodování bude asi více. Nechme se tedy překvapit.“ prozradil promotér organizace Red Face Petr Diviš pro deník MMA Shorties.

Boráros by byl pro organizaci opravdu skvělou posilou a mohl by také zajistit větší sledovanost. Zápasník je sice ve střetu zájmů kvůli podezření z prodání svého zápasu, jinak ale patří mezi špičkové zápasníky a umí předvést opravdu skvělou podívanou. Pro organizaci je tedy jeho přijetí rozhodně výhodné, protože se potřebuje neustále posunovat dál, pokud se chce pořádně prosadit. Zatím se totiž zdá, že je většině lidí Red Face pouze pro smích.