Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

O Red Face není příliš velký zájem | foto: instagram.com

Galavečer Red Face a jeho dozvuky: Spekuluje se o okopírovaných smlouvách z Clash of the Stars

Organizace Red Face představila svůj první galavečer, který hodně lidí považuje za neúspěšný. Na internetu se také diskutuje o tom, že smlouvy zápasníků v organizaci mohou být okopírované od konkurence Clash of the Stars. Spor Nováka a Raitera byl prý domluvený a organizace má i nadále v plánu pokračovat v dalších galavečerech.
  17:03

První galavečer organizace Red Face už je za námi a ohlasy na něj nejsou příliš pozitivní. Organizaci totiž ještě doprovázela řada problémů a některé se vyskytly dokonce v den turnaje. Jiří „MaxGreen“ Janouch, který měl zápasit s Patrikem „Kolesem“ Pešavou, totiž na zápas vůbec nepřišel. Sportovní hala UNYP aréna, ve které se celý galavečer konal, navíc nebyla ani zdaleka vyprodána. První galavečer Red Face tedy nakonec dopadl přesně tak, jak mnozí očekávali a sice velmi špatně. Navíc se šíří názor, že Red Face nemá platné smlouvy.

Nepřítomnost Janoucha nakonec zachránil Jakub „Freescoot“ Smrek, který se postavil do telefonní budky Pešavovi. Nechal se ale zasypávat ranami a Pešava zvítězil. Bylo jasné, že kdyby Smrek chtěl, doslova by Pešavu převálcoval.

Nebyl proto ale jediný důvod a Pešava si tak mohl připsat druhé vítězství ve své sportovní kariéře. Většina ostatních zápasů v podstatě nebyla nijak zvlášť zajímavá. Jednalo se totiž o klasické zápasy. Z řady trochu vybočoval zápas dva na dva, podobné zápasy jsme však mohli vidět v konkurenční organizaci Clash of the Stars. Diváky také alespoň trochu zaujal zápas dvou OnlyFans tvůrkyní, které se navzájem plácaly přes zadek.

Co bylo ale trochu více očekávané, byl zápas Kryštofa Nováka a Adama Raitera. Ti spolu totiž měli údajně spor a jejich zápas měl být proto vyhrocený. Novákovi se ale po sérii několika úderů a kopů povedlo Raitera knockoutovat už v prvním kole. Zajímavý ale byl jejich proslov po zápase.

Na instagramovém profilu Red Face se totiž objevilo video, ve kterém Novák mluví o jeho sporu s Raiterem. Celý konflikt měl být totiž pouze naoko. „Bylo to divadlo. Chtěli jsme tím poukázat na to, že bojové sporty jsou vážný sport, vůbec to není o tom trashtalku, co ostatní organizace předvádějí, není to o tom vystříkat někde pepřák,“ vysvětlil Novák a Raiter dodal, že jsou kamarádi a půjdou spolu po zápase na pivo. Ve videu je také vidět, že záběr, ve kterém Raiter Nováka napadl, byl skutečně nahraný. Někteří lidé jsou však i nadále toho názoru, že se pouze jednalo o promování organizace na sítích.

Nikdo už tedy neví, čemu má věřit. Věci v Red Face se totiž neustále mění, stejně jako zápasnická karta. Kolem organizace visí spousta otazníků a další přibyl, když se k organizaci vyjádřil youtuber Sibiřan. Ten totiž ve svém videu ukázal zprávu, ve které mu neznámý člověk popisoval smlouvy organizace se zápasníky. „Údajně byly ty smlouvy zkopírované,“ řekl ve svém videu Sibiřan, který kladl důraz na slovo „údajně“. Smlouvy měly být pravděpodobně okopírované a špatně přepsané, protože se na některých místech mělo psát místo organizace Red Face Clash of the Stars.

Takové tvrzení sice nelze nijak dokázat, ale rozhodně to nutí k zamyšlení. Jedním z hlavních tváří organizace je totiž Smrek, který má za sebou dva zápasy právě v Clash of the Stars. Mohl tedy jednoduše poskytnout ke zkopírování vlastní smlouvu a pouze upravit jména, i když nejspíš nedůkladně.

Jedná se ale pouze o tvrzení které není ničím podložené, k zamyšlení to však rozhodně je. Kvůli smlouvám se totiž také v komentářích pod příspěvky organizace Red Face, rozohnili původní zápasníci, kteří si ztěžovali na nedostatečnou komunikaci ze strany vedení organizace.

I na vzdory všem neúspěchům a kritice, chce majitel organizace Petr Diviš i nadále v galavečerech pokračovat. Pravděpodobně se můžeme těšit na další zápas v plácání přes zadek, protože se prý osvědčil nejvíce. Někteří lidé jsou ale toho názoru, že by se organizace Red Face měla kompletně zrušit.