Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Petr Diviš, majitel organizace RedFace | foto: Instagram

Organizace Red Face se snaží udržet na trhu. Podle lidí je to ale dno a vedení nově slibuje změny

Red Face se neustále potýká s kritikou veřejnosti. Spoustě lidem se zkrátka nelíbí to, co se z organizace stalo po změně původního konceptu a také zápasníci, které si vedení organizace vybírá. Mnoho lidí zastává názor, že organizace zkrátka zkrachuje, ale to podle vedení nehrozí. To se prý nyní chystá udělat velké změny, aby vše konečně bylo perfektní.
  15:11

Organizaci Red Face už od jejího počátku doprovázely neustálé komplikace a neuvěřitelné množství kritiky. Vedení organizace původně plánovalo, že se budou jejich zápasníci mezi sebou fackovat, ale tento nápad nakonec nebylo možné uskutečnit. Místo toho se organizace uchýlila k tomu, že její zápasníci budou zápasit pod pravidly MMA a boxu. Jedinou novinku, kterou české scéně organizace představila, bylo plácání žen přes zadek. Kromě toho ale vedení Red Face představilo zápasy, které zkrátka nemohly nijak konkurovat zápasům ostatních organizací.

Podle spousty lidí zkrátka nemá cenu, aby organizace Red Face pořádala další galavečery, organizátoři jsou ale jiného názoru. Opět se však potvrdilo, že vedení organizace ve spoustě věcech zcela tápe a nedokáže se zbavit neustálých problémů. Vše prý ale bude jinak.

Na vůbec první tiskové konferenci organizace Red Face to opravdu žilo. Na akci dorazilo hned několik influencerů a všichni se skvěle bavili. Hlavní zápas měl být mezi hercem Zdeňkem Godlou a starostou pražských Řeporyjí Pavlem Novotným. Vše vypadalo perfektně, ale poté přišlo vedení organizace s nepříjemnou zprávou.

„Fackovaná i přes naše úsilí, nebyla definovaná zákonem č.115/2001 Sb., o podpoře sportu, ve znění pozdějších předpisů, jako sport. Fackovaná se nemůže prezentovat jako show, jelikož bychom tím porušovali zákonná nařízení,“ oznámili organizátoři v tiskové zprávě.

Od té doby to šlo s organizací z kopce. Původně chtěli svůj první galavečer uspořádat v pražské aréně O2 Universum, ale nakonec zvolili levnější variantu, UNYP arénu. Organizátoři také oznámili, že jejich zápasníci budou zápasit podle pravidel MMA a boxu a tím zcela odehnali pozornost těch lidí, kteří měli o organizaci zájem. První galavečer měl navíc žalostně nízkou návštěvnost a lidé doporučovali majiteli, aby organizaci zrušil, protože by mohl zkrachovat. Ten se ale rozhodl, že uspořádá druhý galavečer a všem dokáže, že se pletou.

Druhý galavečer sice vypadal lépe, ale kritika se i nadále valila ze všech stran. Bizarní a pro některé naprosto nezajímaví lidé zkrátka nedokázali v ostatních vyvolat pocit, že by měli Red Face věnovat více pozornosti.

„Jste organizace úplně k h*vnu! Je mi z vás zle. Děláte ostudu bojovým sportům, na tohle se nedá dívat. Taháte si tam pěkný idioty, za tohle bych si v životě nezaplatila. Nikoho nezajímáte, s*rte už na to,“ kritizovali organizaci lidé na sociálních sítích.

Vedení se snažilo propojit bizarní lidi a kvalitní zápasníky, aby měl každý možnost sledovat to, co je mu bližší. Ve výsledku to ale nestačilo a tak se organizace ani po druhém galavečeru nesetkala s úspěchem. Podařilo se sice sehnat dva bývalé zápasníky z organizace Oktagon, kteří všem ukázali, že jsou úplně na jiné úrovni než všichni ostatní, pořád se ale nedařilo přilákat takovou pozornost, aby organizace začala vydělávat pořádné peníze. Mnoho lidí navíc kritizovalo to, co si vedení Red Face zkrátka nedokázalo pohlídat, alespoň nějakou disciplínu svých zápasníků.

Už při prvních tiskových konferencích se totiž nedostavilo hned několik zápasníků. Takhle to bylo prakticky na každé další tiskové konferenci, kterou organizace uskutečnila. Mnoho lidí si také může vzpomenout na to, kdy se jeden z vůbec prvních zápasníků Red Face MaxGreeen rozhodl nenastoupit do zápasu a to dokonce až v den turnaje.

„Já prostě patřím do Clashe,“ odůvodnil tehdy své rozhodnutí MaxGreen. Ten se měl v boxerském ringu utkat s Kolesem, bizarní postavou českého internetu. Koleso nakonec „zápasil“ s youtuberem Jakubem Smrekem alias Freescootem, který nechal Kolesa vyhrát. Pro spoustu lidí bylo i takové počínání ze strany organizace až příliš. Red Face je také velmi speciální v tom, že dokáže na poslední chvíli zcela přeskládat zápasnickou kartu. Mnoho ze slíbených zápasů se tak vůbec neuskutečnilo a tomu se také mnoho lidí vysmívalo.

„Jste naprostí amatéři. Vidím, že máte hotovou kartu. Kolik z nich zase nebude? Absolutní neprofesionalita vedení a taky zápasníků,“ komentovali oznámené zápasy uživatelé Instagramu.

Velký problém byl pro organizaci vysněný „Íránský Hulk“ kterého organizátoři neustále všem prezentovali. Majitel organizace Petr Diviš prozradil, že mu zaplatil přes milion korun, ale Hulk se na druhý galavečer vůbec nedostavil. Tvrdil, že je zraněný a musí proto zůstat v nemocnici. Hulk se měl dostavit také na třetí galavečer, ale opět nedokázal přijet. Vedení se kvůli tomu rozhodlo galavečer zrušit a přesunout ho na rok 2024. Někteří jsou ale toho názoru, že to organizaci skvěle hraje do karet. Ani třetí galavečer, do kterého byla zapojená také bizarní influencerka Shopaholic Adel a její snoubenec Jan Kulas, zkrátka nevyvolal žádný zájem. Vedení Red Face jistě doufá, že se v příštím roce podaří třetí galavečer lidem více prodat a zájem o organizaci se zvýší. Muselo by se toho ale změnit opravdu hodně, což vedení organizace nově slibuje.

„V celé organizaci proběhnou velké změny. Omlouváme se všem, které jsme zklamali, nechceme si už dělat žádné nepřátele a byli by jsme moc rádi, kdyby jste nám dali poslední šanci. Sledujte nás a po Novém roce vám představíme zbrusu nový Red Face. Pokusíme se vás znovu nezklamat,“ objevilo se na instagramovém profilu Red Face.

Takové sliby už ale možná organizaci nepomůžou, protože spousta lidí ji má zafixovanou jako absolutní dno bojových sportů. Je ale možné že vedení organizace všechny překvapí a přijde s nápadem, který vše změní. Vzhledem k tomu, jak organizace fungovala doteď, se tomu ale dá jenom stěží uvěřit.

Témata: Jan Kulas