Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Red Face chystá svůj druhý galavečer | foto: instagram.com

Romský rapper koupil podíl v Red Face. Videem rozezlil příznivce organizace

Pro spoustu lidí je obrovským překvapením, že organizace Red Face chystá druhý galavečer. O první galavečer totiž nebyl velký zájem, vedení chce ale s organizací prorazit. Sestavilo proto zápasnickou kartu, která je neuvěřitelně kritizovaná. Žaneta Skružná se utká s Dagmar Kubinovou a také se znovu objeví Kryštof Novák. Organizaci to ale podle některých nezachrání.
  15:00

Organizace Red Face chystá svůj druhý galavečer. I když se organizaci zvedají čísla i dosahy příspěvků na sociálních sítích, kritika stále nemizí. Velmi za to může také zápasnická karta, která je podle spousty lidí ještě horší, než při prvním galavečeru. Tu totiž tvořilo hned několik známých influencerů, na aktuální kartě jsou však pouze tři více známější lidé. Žaneta Skružná, Kryštof Novák a Dagmar Kubinová jsou nejvýraznější jména ze všech. Kromě nich jsou ale pro sledující Red Face ostatní zápasníci v podstatě neznámí, na což lidé často poukazují v komentářích.

Vedení organizace Red Face se po svém prvním galavečeru muselo rozhodnout, co bude dál. Na akci totiž dorazilo velmi málo lidí a potvrdilo se tak, že organizace nevyvolala takový zájem, jaký by si vedení nejspíš představovalo. Organizace se proto stala terčem posměchu a ve spoustě komentářů se objevily rady od lidí, kteří doporučovali okamžitě organizaci zrušit. I navzdory počátečnímu neúspěchu se ale organizace nevzdala a bude i nadále pokračovat. Největším problémem je nejspíš sehnat zajímavé lidi, kteří by na svůj zápas dokázali přilákat co největší možný počet fanoušků.

Zatím se však zdá, že na sebe zápasy mají přilákat pozornost spíše skrze trashtalk na sociálních sítích. Většina zápasníků, která se objeví na druhém galavečeru, totiž nemá nijak zvlášť velký počet sledujících a kvůli tomu pochopitelně nejsou schopni přilákat na zápas tolik lidí. Asi to nejlepší, co mohou v takové situaci zápasníci dělat, je snažit se svého soupeře urážet ve videích, které následně organizace sdílí. Někteří lidé jsou ale toho názoru, že většina zápasníků mezi sebou ve skutečnosti žádný spor nemá.

Na instagramovém profilu Red Face se objevilo nové video, které je opět hojně kritizované. Ve videu totiž figuruje romský rapper Michael Rakys, který oznámil, že si koupil třetinový podíl celé organizace. „Právě jsem koupil třetinu podílu a víte proč? Aby jsme vám my cigáni ukázali, co je cigánská síla. Takže ořezávátka jako je Jevický a spol, máte se na co těšit, poznáte cigánský bomby. A já vám můžu slíbit, že třetinu obsadí cigáni a že šampioni budou jenom s gipsy power“ oznámil ve videu Rakys.

Lidé jsou Rakysovým vzkazem znechuceni. Někteří se dokonce nechali slyšet, že měli v plánu koupit si PPV na nadcházející galavečer, kvůli tomuto videu si však svůj plán rozmysleli. Jiní to zase považují za naprosté selhání organizace a v komentářích se dokonce rozjela diskuze o rasismu. Podle některých je totiž přesně takové vyjadřování důvodem, proč vzniká nenávist vůči Romům a s bojovými sporty to nemá vůbec nic společného.

Mezitím, co se v Česku zápasníci špičkují a připravují se na zápas, Žaneta Skružná i nadále zůstává v Thajsku, kde se připravuje na svůj vůbec první zápas. Trénuje také s profesionální MMA zápasnicí Lucií Pudilovou, se kterou si očividně velmi rozumí. Skružná přidává videa, ve kterých ukazuje svůj progres v thajském boxu, podle spousty lidí je ale její snaha naprosto zbytečná. Skružné se totiž postaví Dagmar Kubinová, která se proslavila v reality show Farma. Zatímco Skružná začala s bojovými sporty teprve nedávno, Kubinová už nějakou zkušenost má.

Podle videí, která Kubinová přidává na svůj Instagram, je v bojových sportech na úplně jiné úrovni, než je Skružná. Zatímco se v Thajsku Skružná teprve po malých krůčcích učí techniku úderů a kopů, Kubinová už umí všemožné kombinace a má očividně také velmi skvělé reflexy. Skružná je sice velký dříč, podle spousty lidí ale nemá v podstatě žádnou šanci svou soupeřku porazit. Pro Skružnou je to však výzva, kterou v rámci Red Face ochotně podstoupila a i když by nevyhrála, rozhodně tréninky považuje za skvělou zkušenost.

Navzdory tomu, že je zápas Skružné a Kubinové hlavním zápasem celého galavečeru, objeví se zde také několik zápasníků, kteří zaručeně uspokojí milovníky tvrdých zápasů. Vedení organizace se totiž podařilo sehnat Dana Vinniho, který má za sebou úctyhodnou kariéru. Zápasil například v Oktagonu, kde se mu podařilo porazit nebezpečného Daniela Škvora. Chvíli také zápasil v organizaci Bellator, která patří mezi nejúspěšnější organizace na světě. Drží hned několik titulů a nyní zamířil právě do Red Face.

Vinni je známý také tím, že trénuje světoznámého herce Toma Hardyho, kterému zároveň dělá i sparring partnera. Red Face sdílelo jejich společnou fotku, ani to ovšem někteří lidé nedokázali ocenit. Podle nich je to naprosto irelevantní a nezajímavá informace a kvalita organizace se tím nijak nezlepší. „Absolutně zbytečná organizace. Pevně věřím, že další galavečer si zaplatí zase sto lidí a vys*rete se na to,“ vzkazuje organizaci jeden uživatel na Instagramu. Vedení organizace si tedy výběrem zápasníků na druhý galavečer příliš nepomohlo. Konkurence je bohužel opravdu veliká a spousta známých lidí, kteří by mohli přilákat pozornost, nechtějí mít s organizací nic společného. Pro některé je totiž budoucnost v konkurenční organizaci Clash of the Stars.