Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Co má společného Hillary Clinton a Justin Bieber? Oba jsou reptiliáni a snaží se ovládnout svět

Poslední dobou se šíří na TikToku video, ve kterém je údajně reptilián na palubě letadla a zrovna mění lidskou podobu na ještěří. Kdo repiliáni ale vlastně jsou a kde se vzali? Mezi známé ještěry patří například Bill Gates, královna Alžběta nebo Hillary Clinton.
  19:00

Minulý týden na TikToku začalo kolovat video, ve kterém žena vyděšeně křičí a chce opustit letadlo. Podle ní totiž někdo, kdo seděl vzadu, nebyl opravdový. Okamžitě se začaly objevovat konspirační teorie, že mohlo jít o reptiliána. Kdo to ale reptiliáni vlastně jsou?

Reptiliáni by podle konspiračních teoretiků měla být rasa mimozemských humanoidů s ještěřím vzhledem, kteří se živí lidským vzhledem a se snaží ovládnout celý svět. Jedná se o jednu z nejrozšířenějších konspiračních teorií nejen na sociálních sítích. Konspirační teoretici totiž podezřívají téměř každého vlivného člověka na světě, že by mohl být reptilián.

To, že nevypadají jako ještěři, vůbec nevadí, umí totiž na sebe brát i lidskou podobu a libovolně svou vizáž měnit. Podle některých se to dělo právě na palubě zmíněného letadla. Jeden z pasažérů na videu totiž prý mrkal zleva doprava a ne shora dolů, jako lidé. Jedním z hlavním znaků reptiliánů jsou mimo jiné svislé zorničky, a tak podle některých dává teorie naprostý smysl.

Kde se teorie o existenci reptiliánů vlastně vzala? Poprvé se o nich zmínila ruská autorka Helena Blavatsky, která ve svých dílech tvrdila, že dříve existoval kontinent lemurů, na kterém vládli takzvaní dračí lidé. Z ní si mimo jiné vzal inspiraci spisovatel Robert Howard, v jehož knihách takzvaní hadí muži měli lidské tělo a hadí hlavu. Zároveň svou podobu mohli měnit podle libosti, což využívali k ovládnutí lidstva.

Jako zakladatele konspirační teoretici považují Davida Ickeho, který teorii o reptiliánech publikoval na konci minulého tisíciletí. Podle něj totiž stojí za celosvětovým spiknutím proti lidstvu vysocí reptilianští humanoidi. Pijí lidem krev, mění podobu a schovávají se v podzemních základnách. Mimo jiné také tvrdil, že jsou reptiliáni spojeni s Georgem Bushem, královskou rodinou nebo Rotschildy.

Ač není Ickeho teorie nejnovější, dodnes má své příznivce. Podle mnohých z nich je spojení královské rodiny a reptiliánů více než jasné. Královna Alžběta před smrtí totiž podle nich vypadala velmi mladě a především se dožila velmi vysokého věku, za což vděčila lidskému masu, kterým se celý život stravovala.

Reptiliáni chtějí samozřejmě především politickou moc, protože tak nejrychleji ovládnout svět. V době amerických prezidentských voleb, kdy kandidovala Hillary Clinton, se tak začalo spekulovat, že by reptiliánem mohla být i ona. Na sociálních sítích totiž kolovalo video, kde v době jednoho z projevů kašle a pije vodu, což byl podle mnohých jasný důkaz, že klade ještěří vejce do vody. Mezi další známé ještěry patří například George Washington, George Soros, Bill Gates nebo třeba Justin Bieber.

Někteří si také myslí, že konspirační teorie o iluminátech a reptiliánech jsou v podstatě totožné. Všichni se totiž snaží ovládat svět a spojují se s nimi podobné známé osobnosti. Reptiliáni jsou však údajně mnohem častěji politici, ilumináti naopak celebrity.