Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Robin přišel kvůli videím o práci | foto: instagram.com

Na TikToku přiznal závislost na drogách a poté zmizel. Robin je už čtyři měsíce čistý a bojuje dál

Dvaadvacetiletý Robin se před několika měsíci objevil na TikToku, kde se rozhodl promluvit o svém boji se závislosti na kokainu. Poté ale zmizel a nikdo nevěděl, co se s ním stalo. Pro redakci Antiyoutuber.cz nyní řekl, že se stále snaží vydržet bez drog, je už čtyři měsíce čistý a našel si novou práci. Abstinenční příznaky má ale pořád a zároveň bojuje s depresí a úzkostmi.
  18:15

Mladík Robin, který své celé jméno neuvádí, se před časem rozhodl veřejně promluvit na TikToku o své závislosti na drogách. Mnoho lidí ho podporovalo a teprve dvaadvacetiletý mladík, který nejvíce bojoval se závislostí na kokainu, se rozhodl povídat o tom, jak zvládá abstinenci. Svůj profil na TikToku si ale uzamkl a nikdo nevěděl, jak Robinova cesta pokračuje. Redakci Antiyoutuber.cz se podařilo Robina zkontaktovat a mladík se rozpovídal o tom, jak jeho boj pokračuje.

Robin se prý rozhodl svůj profil na TikToku uzamknout proto, že už ho nechtěl používat. V jeho rozhodnutí prý hráli velikou roli také rodiče jeho přítelkyně. „Nikdo z její rodiny nevěděl o těch drogách a ani o psychických problémech. A když to zjistili na TikToku, kde to navíc nebylo podané úplně tou nejvhodnější formou, přijali to, ale zároveň mě poprosili, abych už to dál nenatáčel, kvůli přítelkyni,“ řekl Robin pro redakci Antiyoutuber.cz. Videa ale Robin neodstranil, protože má prý v plánu začít s podobnou tvorbou na YouTube a vytvořená videa se mu ještě můžou hodit. Nová videa mají být o něco delší a Robin chce mluvit více do hloubky. Jeho závislost na drogách totiž doprovází také silné deprese a úzkosti. I tak se ale mladík snaží vrátit do normálního života a od drog se drží dál. Není to prý pro něj ani trochu jednoduché.

„Dostanu se často do situace, že bych si chtěl kokain koupit. Mám prostě takové to nutkání. Zároveň mám i nadále kontakty na lidi, od kterých si to mohu sehnat a v momentě, kdy na to mám peníze, tak mám takovou tendenci to udělat,“ řekl Robin. Zároveň mu prý ale velmi pomáhají jeho kamarádi, kteří mu vždy řeknou, že je to opravdu špatný nápad a Robin sám se k drogám už nikdy nechce vrátit především kvůli své přítelkyni, která ho v jeho boji podporuje. Protože ví, že by ji mohl ztratit, neustále se chová tak, aby tomu zabránil. Díky obrovské podpoře nejbližších lidí je Robin bez drog už přes čtyři měsíce. Často se mu ale stává, že je zcela vyčerpaný a nedokáže ani vylézt z postele, samozřejmě také v důsledku deprese a úzkostí. Jednou byl prý v posteli několik dní a nebyl vůbec schopný normálně fungovat.

Robin kvůli videím, která přidával na TikTok, přišel o práci. Protože jeho videa měla obrovskou sledovanost, dostala se také k jeho nadřízeným a ti se ho rozhodli propustit. Protože si ale chtěl vydělávat, začal se živit jako taxikář. Nová práce mu prý vyhovuje, protože si může sám určit pracovní dobu. Když se proto necítí dobře a musí zůstat doma, zkrátka ten den nepracuje a nehrozí mu proto žádné problémy. Robin se rozhodl vydělané peníze investovat do nového hudebního studia. Mezi jeho koníčky totiž patří hra na bicí. „Bubnování je pro mě také jeden ze způsobů, kterým se alespoň na nějakou dobu zbavím absťáku a negativních myšlenek. Je to takový zvláštní styl relaxace, kdy se člověk na nic jiného nesoustředí a uvolní se“ řekl Robin. Také proto, že peníze vložil do nového studia, už mu nezbylo tolik peněz na utrácení a ví, že za kokain zkrátka platit nemůže. Robin se ale rozhodl ještě k další důležité změně.

„V lednu jsem nastoupil na terapii a mám teď svého psychiatra, který mi předepsal léky. Ty mě drží a hodně mi pomáhají. Musím říct, že se poslední dobou cítím opravdu dobře, vyhledat odbornou pomoc bylo dobré rozhodnutí,“ svěřil se Robin. Ten se také po dvouleté pauze opět ozval na svém Instagramu, kde sice nepřiznal, kvůli čemu byl tak dlouho neaktivní, ale zároveň nastínil, že se toho za dva roky událo opravdu hodně. Nyní se prý ale chce věnovat hudbě a jít tím správným směrem. „Vítej zpět mezi živými, rád tě tu zase vidím,“ okomentoval Robinův příspěvek jeden z jeho sledujících. Robin působí odhodlaně a v budoucnu chce na YouTube promluvit nejen o boji se závislostí, ale také o psychických problémech. Podle něj je totiž důležité, aby se o takových věcech mluvilo, protože jimi trpí spousta lidí, kteří se často bojí své problémy přiznat. Také z tohoto důvodu a kvůli obrovské podpoře lidí, kteří ho na TikToku chválili za jeho veřejné vystoupení, chce Robin tímto způsobem pomoci ostatním. Sám si prý ale uvědomuje, že ještě nemá vyhráno.