Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej

Romaneta Smajlová | foto: instagram.com/romanetasmajlova_official

Nechtěla nosit roušky a mazala si krev na obličej. Teď si Romaneta Smajlová pořídila kožich z mývala

Romaneta Smajlová svým chováním vzbudila nejednu debatu. Odmítala nosit roušky, mazala si menstruační krev na obličej a když loni v létě hořelo v Českém Švýcarku, vadilo jí, že jí smrdí vlasy kouřem. Teď si se rozhodla, že si pořídí kožich z mývala a pochlubí se jím na Instagramu. Sledující prý mají tipovat, které zvířátko ji zahřeje příště.
  14:35

Zima se blíží a influenceři téměř denně ukazují nové sezonní kousky oblečení, které začínají nosit. Mnoho z nich se už pochlubilo také novými kabáty a bundami. Romaneta Smajlová se však rozhodla, že svůj šatník doplní kožichem, za což schytává velkou kritiku.

„Zahajuji zimní sezonu luxusním kožíškem tentokrát z tohoto zvířátka,“ napsala na Instagram. Příspěvek doplnila fotkou mývala a velkého zimního kožichu. Zároveň se pochlubila, že minulý rok ji zahříval v zimě kožich z lišky. Následně fanoušky vyzvala, aby tipovali, jaké zvíře ji bude hřát příští rok.

Za fotku kožichu ji začali sledující okamžitě kritizovat. Podle nich si pětadvacetiletá influencerka neuvědomuje, že zvířata chovaná pro kožešiny trpí v neuvěřitelných podmínkách. „Jenom tím podporuje týrání zvířat. Hlavě aby bylo teplo jí, zbytek jí nezajímá,“ myslí si jeden z nich. Druhá skupina sledujících je však umírněnější a tvrdí, že pravé kožichy naopak podporují udržitelnost. „Je mnohem lepší si koupit kožešinu, která vydrží celý život než si každý rok kupovat nový falešný,“ píše jeden ze sledujících.

Bezpochyby nejpočetnější skupina uživatelů však věří, že Romaneta příspěvek sdílela jenom proto, aby upoutala pozornost ostatních. „To je snad jasné, že to dělá proto, aby se o ní mluvilo. Podle mě nic z toho, co kdy sdílela, nemyslela vážně,“ tvrdí jeden z nich a mnozí se k němu přidávají.

Romaneta totiž chováním na sítích neupoutala pozornost poprvé. Minulý rok v létě si na Instagramu stěžovala, že jí smrdí vlasy kouřem. Nebyl to ale jen tak ledajaký kouř. Tehdy hořelo České Švýcarsko a většina Čechů řešila, co by měli dělat pro záchranu národního parku. „Řeknu vám upřímně, že už jsem od toho kouře od Španělska nebo od toho Švýcarska pořádně otrávená. Nemůžu otevřít okno, hnedka to sem naleze,“ povídala. Prý s požárem měl už někdo něco udělat a nechápala, jak je možné, že se šíří z takové dálky.

Že se snaží být na sítích co nejvíce kontroverzní už ukázala ale v době pandemie. Odmítala totiž tehdy nošení roušek. Nelíbilo se jí totiž, že rouška chrání ostatní. „Nebudu ze sebe dělat magora. Kdyby ta rouška chránila přímo mě, nosim ji. Ale když chrání jen ostatní? To mě nebaví,“ psala tehdy.

Její sledující zaujala také kauza, kdy si obličej potírala menstruační krví. Proč, ptali se jí sledující. „Protože jsem Romaneta Smajlová a můžu,“ odpověděla tehdy. Mnoho sledujících její odpověď pobouřila, jejího o šestatřicet let staršího partnera Richarda naopak pobavila.