Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Stanka a Radko | foto: Markiza.sk

Slzy místo růže: Julii zůstaly oči pro pláč, Radko zvolil krásku Stanku

Slovenská reality show Ruža pre nevestu je u konce. Drama střídalo drama a nechybělo ani ve finální epizodě. Rozohněný ženich Radko příliš nechápal, proč se jeho favoritka Stanka rozhodla s ním nestrávit noc. Jenže city k půvabné Slovence byly zřejmě silnější a nakonec si za svou nevěstu vybral ji. Kontroverzní české finalistce Julii tak zbyly pouze oči pro pláč.
  13:23

Letošní ročník show „Ruža pre nevestu“ sklidil obrovský úspěch i v Česku, zasáhl i mladou generaci, která všechna dramata z show řešila na sociálních sítích. A dramatické bylo i finále. Radko Urbanyak, Slovák žijící v Norsku, se musel rozhodnout mezi dvěma ženami.

Na scéně zůstaly dvě finalisty – česká modelka Julie Hojdyszová, která byla mnohým lidem trnem v oku, a oblíbená Slovenka Stanislava Lučková alias Stanka. Vítězka mohla být pouze jedna, a Radkovo srdce nakonec dobyla Stanka. Rozhodující byly zjevně osobní vazby a společný původ. Stanku si Radko vybral i navzdory tomu, že se rozhodla s ním nestrávit poslední noc, dokonce bez přítomnosti kamer. Radko sice působil poměrně vytočeně, jeho city to však nejspíš nezměnilo.

Co bylo klíčem k rozhodnutí? „Během show jsem sledoval své pocity a jak se mé vztahy s dívkami vyvíjely. Naše setkání mi pomohla lépe je poznat. Některé z názorů dívek mě odradily, nedokázaly ve mně vyvolat dostatečnou sympatii,“ popsal Radko svůj výběr v rozhovoru pro Snídani s Novou. Julie pravděpodobně ztratila šance kvůli své matce, která ji nepodpořila v klíčovém momentu.

Když se Radko rozhodoval mezi posledními třemi dívkami, důležitou roli hrálo setkání s jejich rodinami. „Je důležité vidět, jak byl člověk vychován, to nám může hodně napovědět,“ věřil Radko, majitel barů v Norsku. Ve finále zůstala Jennifer stranou, protože mezi ní a Radkem „nebyla ta pravá chemie“.

Nakonec Radko volil mezi Stankou a Julií. Setkání s matkami rozhodlo a podle fanoušků způsobilo to, proč Julie neuspěla. Julii nepomohly ani komentáře na sociálních sítích, kde diváci vyjadřovali přání, aby zvítězila Stanka. Někteří fanoušci byli kritičtí i k Julině rodině. „Julie a její matka jsou jako z filmu ‚Jak se zbavit chlapa za 10 dní‘. Dokázaly by odradit za méně než 10 minut,“ komentovali show diváci.

„Ta Julie s mámou jsou fakt blázni. Znají chlapa tři hodiny i s cestou a hned by se stěhovaly. Jde jim jen o peníze,“ myslí si další.

Otázkou zůstává, co se dělo po konci natáčení. To mělo na Srí Lance vyvrcholit v únoru, zda jsou spolu půvabná Stanka a Radko dodnes, to se zatím neví. Pár z první série slovenské Růže pre nevestu, Petrana a Tomáš, spolu příliš dlouho po vypnutí kamer nezůstali.