Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Od konce Růže pro nevěstu se Stanka a Radko několik měsíců neviděli. Setkání teď bylo plné slz

Po skončení show se tři a půl měsíce neviděli, a proto se televizní ženich vydal navštívit svou vyvolenou do Košic. Je mezi nimi opravdu konec? Stanka to vyjádřila jasně, Radko má poslední prosbu, chce, aby ho jeho vyvolená přijela navštívit do Osla.
  13:10

Ačkoli se ve finále show Růže pro nevěstu objímali a vyměňovali si i polibky, ženich Radko Urbanyak a jeho favoritka Stanislava Lučková alias Stanka spolu nejsou. Po několika měsících se setkali, Radko se za Stankou vydal do Košic.

Radko, který přiletěl z Osla, aby poskytl rozhovor pro Markízu, začal vysvětlovat. „Snažili jsme se, pracovali jsme na tom, aby z toho něco bylo, snažili jsme se vybudovat vztah. Když jsme se potkali v show, bylo tam hodně emocí, ale po show komunikace postupně ustala,“ řekl Radko a dodal, že velká vzdálenost mezi nimi také sehrála svou roli. Radko žije v Oslu a Stanka v Košicích.

Svůj pohled na věc přidala i Stanka. „Čas, který jsme měli jen pro sebe, byl v show omezený, ale chtěla jsem ho více a více poznávat. Zjistila jsem, že Radko je citlivý, otevřený muž a zároveň dobrý posluchač, kterého zajímá, co mu říkám. Bohužel, poznávání se mimo kamery v reálném životě mělo jiný průběh a naše vzájemná náklonnost nepřerostla ve vztah,“ řekla.

Jak probíhalo setkání v Košicích? „Myslím, že si máme hodně co říct,“ potvrdila Stanka a dodala, že když se s Radkem setkali, oba měli pocit, že se upřímně těšili, že se po delší době vidí.

Nejprve se srdečně objali, ale když Radko chytil Stankinu ruku, všiml si, že snubní prsten, který jí dal ve finále show, nenosí. „Ukaž mi ruku, kde je prsten?“ zeptal se přímo, načež se Stanka rozplakala. „Neplač, proč pláčeš?“ zeptal se překvapený Radko. „Prožili jsme spolu něco během těch pár týdnů na Srí Lance a nemyslím si, že to bylo pro nic. Nebyl jsem nervózní pro nic, když jsi přišla jako první po tom koberci a viděl jsem tě,“ pokračoval se smutkem v očích Radko.

Setkání Stanky a Radka bylo emotivní, tekly i slzy.

„Bylo mi to líto, že to nevyšlo. Považuji ho za dobrého člověka a mám na to hezké vzpomínky,“ řekla pro Markízu a Radkovi věnovala upřímná slova. „Myslím, že jsi velmi fajn člověk, ale ten čas, který jsme měli k dispozici na poznávání, byl strašně krátký, musíš to sám uznat,“ vysvětlila Stanka, jak to vidí.

Už v prvním rozhovoru po skončení show pro Markízu vysvětlila, proč nejsou pár. „Čas, který jsme měli jen pro sebe, byl v show omezený, ale chtěla jsem ho více a více poznávat. Zjistila jsem, že Radko je citlivý, otevřený muž a zároveň dobrý posluchač, kterého zajímá, co mu říkám. Bohužel, poznávání se mimo kamery v reálném životě mělo jiný průběh a naše vzájemná náklonnost nepřerostla ve vztah,“ řekla.

Zůstanou přátelé?

Na setkání v Košicích byla Stanka ještě otevřenější. „Upřímně jsme si promluvili o věcech, které se staly, a které jsme si možná nestihli vysvětlit tváří v tvář, takže to hodnotím velmi pozitivně a jsem ráda, že jsme se setkali,“ řekla Stanka. Radko, přestože ho očividně mrzelo, že se Stankou netvoří pár, se snažil situaci odlehčit. „I já si myslím, že jsi velmi fajn dívka, času bylo málo, ale všechno se to mohlo dít po show. Ale chápu, že žiju v zahraničí, a jak jsi říkala v jedné epizodě, vzdát se všeho, co máš tady, rodiny, přátel, že jsi tu doma, by byl problém. Chápu to,“ řekl.

Stanka také vysvětlila, že se odmlčela, protože si potřebovala hodně věcí ujasnit. „Pro mě to bylo také těžké, ale chci, abys věděl, že tě mám ráda a budu ráda, když budeme přátelé. Přijedu na výlet do Norska,“ dodala se smíchem. Zdá se, že Radko to vidí stejně a zároveň naznačil, že mu na setkání se Stankou v Oslu záleží. „Prosím tě, ať aspoň vidíš, kde žiju a co dělám!“

„Nakonec je to vždy o dvou. Starám se o lásku, o vztah, hledám kompromisy a buduju ho. Je to tak, jak to je, a už s tím nic neuděláme. Ale myslím si, že se Stankou zůstaneme velmi dobrými přáteli i do budoucna,“ doufá Radko Urbanyak.