Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Mladý boxer přišel o Instagram a přístup k bankovnímu účtu. Začaly se šířit zprávy o jeho smrti

Instagramový účet slavného boxera Ryana Garciy byl napadený. Někdo mu zablokoval přístup k telefonu i k jeho penězům a začal na sociálních sítích šířit zprávy o tom, že je Garcia mrtvý. Ten se rozhodl promluvit ke svým fanouškům ve videu, aby desinformace vyvrátil. Zároveň ale trpí depresí a tento problém ho očividně ničí.
  18:50

Mladý boxer Ryan Garcia se dostal do velmi složité situace. Neznámý člověk mu totiž ukradl jeho instagramový profil s více než deseti miliony sledujícími a přidává na něj příspěvky, které Garciovi velmi stěžují život. Na jeho profilu se totiž objevují falešné zprávy o jeho úmrtí a také fotky z jeho soukromého života. Různé vzkazy, které neznámý člověk na Garciově Instagramu zveřejňuje, jsou přitom pro boxera velmi citlivé.

Garcia, pětadvacetiletý boxer, který pochází z USA, si získal miliony fanoušků nejen díky své skvělé boxerské kariéře, ale také díky tvorbě na TikToku. Také proto bylo mnoho lidí velmi zmateno, když se začaly šířit zprávy o jeho úmrtí. Na instagramovém profilu se totiž objevilo video bez zvuku, ve kterém se psalo, že je Garcia mrtvý. Nebyl to ale první podivný příspěvek, který se v posledních dnech na instagramovém profilu mladého boxera objevil. Garciův profil totiž zaplavila různá videa a fotky, které by on sám nejspíš nikdy nezveřejnil. V jednom videu je Garcia se svou bývalou přítelkyní v době, kdy spolu ještě byli a líbají se. „Rozešli jsme se spolu před dlouhou dobou, ale já se pro tebe vracím. Miluji tě,“ stojí v popisku videa. Neznámý vlastník Garciova účtu také jeho jménem vyzval na boxerský zápas youtubera Jakea Paula, kterému poslal velmi ostrý vzkaz. Garcia se přitom s Paulem kamarádí a youtuber na falešnou výzvu nijak nereagoval.

Garcia ale také přišel o přístup ke svým kreditním kartám a k telefonu. Protože se na jeho instagramovém profilu neustále objevovaly desinformace a podivné příspěvky, Garcia se rozhodl veřejně vyjádřit k celé situaci. „Chci vám vysvětlit, co se teď děje. Nemám přístup k telefonu, k Instagramu, mám zablokovaný bankovní účet. Rád bych vzkázal lidem, kteří mě milují, svým fanouškům a rodině, která se o mě bojí, že jsem v pořádku. Nejsem mrtvý, věřím v Ježíše, všechny ty informace jsou lži,“ řekl Garcia ve videu pro deník TMZ. Mnoho lidí se totiž obávalo, že je mladý boxer opravdu po smrti. Jiní lidé si zase mysleli, že si Garcia pouze dělá legraci a snaží se o zvýšení pozornosti. S deseti miliony sledujících by ale Garcia nejspíš opravdu nepotřeboval získávat tímto způsobem nové sledující, na což také hned několik lidí v komentářích pod jeho příspěvky upozornilo.

Pro Garciu je ale tento kyberútok velmi těžký také po psychické stránce. Ačkoliv má za sebou úspěšnou kariéru, v mladém věku je velmi slavný a zároveň bohatý, už dlouho se potýká s depresí a úzkostmi. V lednu roku 2021 se poprvé silně projevily jeho psychické problémy, i když se zdálo, že mu jinak všechno perfektně vychází. V dubnu téhož roku měl Garcia před sebou další velmi očekávaný zápas, ale jeho mentální stav byl natolik špatný, že se rozhodl zápas odložit. I když souboje v boxerském ringu neustále vyhrával, boj se svou vlastní hlavou byl pro něj opravdu těžký a nakonec se rozhodl, že si dá od zápasení pauzu na celý rok. Garcia přiznal, že napadení jeho sociálních sítí mu pochopitelně vůbec nepomáhá a je to pro něj opravdu těžké. Zároveň má ale kolem sebe spoustu lidí, kteří ho podporují a snaží se mu pomoct.

Za nedlouho navíc Garciu čeká další zápas, který pro něj bude po psychické stránce také velmi náročný. Svůj poslední zápas totiž prohrál a byla to jeho vůbec první prohra v životě. Právě proto pro něj bude návrat do boxerského ringu složitý. Starosti se sociálními sítěmi a penězi se mu tak už vůbec nehodí. „Já už nebudu mluvit o ničem jiném než o boxu a mém zápasu. Připravuji se na zápas, ten zápas platí. Děkuji vám všem za podporu,“ vzkázal svým fanouškům Garcia, který vypadal opravdu vyčerpaně. Toho si všimli také lidé, kteří video viděli a v komentářích na to upozornili. Zároveň mu ale také mnoho lidí vyjádřilo podporu. „Drž se, Ryane, všechno bude zase dobré. Ano, teď neřeš své účty a soustřeď se na zápas. Je čas vrátit se zase zpět. Oni je dostanou, neboj se,“ povzbuzují Garciu lidé v komentářích pod videem. V Garciově hlase nebyl ale ani náznak optimismu a nejspíš zatím vůbec neví, jak celou situaci řešit.