Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Ráchel Karnížovou měl napadnout bývalý partner, známý moderátor | foto: Instagram

Ráchel z Love Islandu měl napadnout expřítel. Nejdřív se přiznal, teď otočil, pomáhá mu syn Sulíka

Účastnici Love Islandu Ráchel Karnížovou v únoru údajně napadl její bývalý partner, známý slovenský moderátor Tomy Kotty. Ten všechno sice nejdřív přiznal, teď však otočil. Prý si mnoho nařčení vymyslela a on se teď snaží očistit své jméno. Mnozí ho však kritizují, prý se Karnížová nemůže bránit. On tvrdí, že se nemohl bránit ani on.
  11:43

V dubnu se objevily informace o tom, jak účastnici Love Islandu Ráchel Karnížovou napadl její partner, známý moderátor Tomy Kotty, vlastním jménem Tomáš Drahoš. Na Instagramu sdílela nepříjemný zážitek, kdy jí měl prý v noci pod vlivem návykových látek tahat po bytě za vlasy a brutálně napadnout. On později vše přiznal a tvrdil, že se půjde léčit. Teď však proti Karnížové brojí na sociálních sítích a velkou část jejích tvrzení popírá.

Karnížová v dubnu popsala na Instagramu všechny nepříjemné zkušenosti, které jejich vztah provázely. Z napadení, které pro ni bylo poslední kapkou, zveřejnila i několik fotografií, na kterých krvácí. On tehdy slíbil, že se půjde léčit a ke všemu se přiznal. Po tom, co psychiatrickou léčebnu opustil, se údajně nestačil divit.

Na podzim začal Drahoš tvrdit, že si Karnížová většinu informací vymyslela. Sice je nejdřív potvrdil, teď se ale brání tím, že přesně nevěděl, co se bude dít. Když Karnížová vydala první vyjádření na Instagramu, seděl prý na přijímacím pohovoru do psychiatrické léčebny a nevěděl, co všechno o něm řekne. Od té doby neměl přístup k telefonu. Celá kauza se tak odehrávala bez jeho vědomí a on neměl možnost se k ní vyjádřit.

Navíc na začátku října tvrdil, že nejen, že nevěděl, co o něm Karnížová říká, nevěděl také, že jeho pobyt v léčebně znamená konec vztahu. Tvrdil, že ji miloval a doufal, že až se vrátí, budou zase spolu. „Kvůli tomu mě i z léčení pustili, abych viděl, co se vlastně venku děje,“ popisoval tehdy zdrceně. Nikdo ale nečekal, co se stane o pár týdnů později.

Do celé kauzy se minulý týden vložil Filip Sulík, syn slovenského politika Richarda Sulíka. Do prvního dílu jeho nového podcastu si pozval právě Drahoše, protože je prý přesvědčený o tom, že Karnížová lže a je zákeřná. Chce tak dát Drahošovi prostor, aby se očistil a zároveň chce Sulík popsat zkušenosti s ní, které podle jeho slov nejsou pozitivní.

Mnozí však upozorňují na načasování celé situace. Karnížová totiž odletěla na konci srpna na Tenerife, aby se mohla zúčastnit třetí série populární reality show Love Island. Tím pádem se k ničemu nemůže vyjádřit a jednoduše neví, co se na Slovensku děje, protože nemá přístup k telefonu. I na takovou kritiku má však dvojice odpověď. Prý si lidé neuvědomují, že i ona celou kauzu odstartovala až ve chvíli, kdy věděla, že je Drahoš na léčení. „Několikrát se ujišťovala, že už jsem doopravdy pryč a čekala na to, až tam budu,“ tvrdí Drahoš.

Od začátku jsem věděl, že je ku*va

Kritiků jejich načasování je nespočet. Nejednoho uživatele také zaráží, proč se do toho vkládá Sulík, který s nimi nemá v podstatě nic společného. Údajně se ale nedávno dozvěděl, že mu chtěla Karnížová chtěla udělat nějakou zákeřnost, mnozí spekulují o zdrogování, a proto se vydal na válečnou stezku. Většina uživatelů si ale myslí, že chce především větší pozornost, což on sám také potvrdil. Prý na tom není nic špatného. Přibylo mu na Instagramu od té doby, co se do kauzy vložil, zhruba deset tisíc sledujících.

A jaký je vlastně cíl Sulíka? Chce, aby Karnížovou všichni viděli jako ženu, která má problém s užíváním drog a která často střídá sexuální partnery. „Od začátku jsem věděl, že je to ku*va, narkomanka a že si vymyslela věci na Tomyho,“ povídá. Jeho motivace je evidentně velká. Na Instagramu už několik dní sdílí její příběhy z Instagramu, které sdílela jenom s blízkými přáteli, což je funkce, kterou platforma už dlouhou dobu nabízí. Můžete buď sdílet příběhy veřejně, nebo jen s menší skupinou lidí, kterou si sami vyberete. Většina uživatelů ji používá především k tomu, aby sdíleli takové zážitky, o kterých nechtějí, aby je veřejnost věděla. Mnohdy se však objeví alespoň jeden uživatel, kdo informace vynese na veřejnost.

Nutno dodat, že Sulík s Karnížovou v minulosti udržoval kontakt a zřejmě si byli blízcí, což on sám na druhou stranu popírá. I přes to sdílí jejich soukromé konverzace z minulosti, ve kterých vztah s Drahošem řešili a které by podle něj měli dokazovat, že si Karnížová vymýšlí. A to, že se k ničemu ona zatím vyjádřit nemůže, ani jednoho z nich netrápí. Prý se bude moct vyjádřit, až se z ostrova lásky vrátí. Především však oba muži chtějí, aby očistili jméno Drahoše. Zatím se jim to ale příliš nedaří.