Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav

Adrián Figa | foto: Antiyoutuber.cz

Proslavil ho zpěv o kukuřici, má za sebou sexuální skandál a chtěl do politiky. Teď Adrian Figa zpívá o Rytmusovi

Slovenského tiktokera Adriana Figu proslavil především zpěv o kukuřici a čaji. Má za sebou ale i skandál související se sexuálním obtěžováním, svého času i chtěl založit politickou stranu. Zdá se však, že už mu docházejí potraviny, o kterých by mohl zpívat a tak začal skládat písničky o slovenském rapperovi Rytmusovi.
  10:00

Slovák Adrian Figa se proslavil především skrze bizarní videa na TikToku. Začínal zpěvem o různých potravinách a jeho tvorby si lidé začali brzy všímat. Čím bizarnější skladba byla, tím větší úspěch mezi jeho fanoušky měla. Skladby o kukuřici a Pigi čaji slyšel téměř každý Čech a Slovák, který má nainstalovaný TikTok.

Jenže vzhledem k tomu, že nestačí být jen bizarní, Figu začali sledující brzy opouštět. V jeho upadající kariéře mu nepomohla ani nařčení několika nezletilých dívek, které tvrdily, že s nimi komunikuje se sexuálním podtextem. V době, kdy se informace objevily poprvé, ho mnoho sledujících odsoudilo a někteří z nich ho také přestávali sledovat.

Jeho jméno z internetu tou dobou prakticky zmizelo a ač je na sociálních sítích Figa velmi aktivní, odmlčel se na pár dní i on sám. Na podzim předminulého roku se ale vrátil s tím, že chce založit politickou stranu. Svůj projekt pojmenoval Slovensko pre mladých a tvrdil, že se chce věnovat tématům, která trápí mladou generaci. Měl v plánu ji založit údajně kvůli tomu, že má na sociálních sítích mnoho sledujících a tak doufal, že ho podpoří i v politice. Strana však nikdy nevznikla.

Figa se snažil fanoušky později zaujmout nejen politikou a bizarními skladbami o potravinách, začal prodávat i vlastní merchové oblečení, které na jeho tvorbu odkazuje. V současné době však web, na kterém bylo oblečení dříve dostupné, odkazuje na pobyty v hotelu, parfém Osmanyho Laffity a ochucený med.

Jednoduše, popularita Figy upadá raketovou rychlostí. Nedávno si ho však všiml slovenský rapper Rytmus. Figa má ve zvyku zpívat nejen o potravinách, ale vlastně úplně o čemkoli a tak před pár dny zazpíval i o tom, že má rád hudbu Rytmuse. „Rytmus je pán, Rytmus je pán, když slyším jeho rap, hned lepší den mám,“ zpívá Figa. Video doplnil také tancem.

1. února 2024 v 13:40, příspěvek archivován: 7. února 2024 v 15:00

Jeho video o Rytmusovi na TikToku ze začátku velký úspěch nemělo. Zanedlouho od jeho zveřejnění si ho však všiml i Rytmus a video sdílel na Instagramu. Ani tam se Figovi příliš pochopení nedostalo, naopak komentující za sdílení videa Rytmuse odsoudili. „Nevím, jestli je správné veřejně podporovat někoho, kdo má za sebou takový sexuální skandál,“ myslí si jeden z nich.

Figa má však pozornost rád a negativní reklama je podle něj pořád reklama. Z komentářů si evidentně nic nedělá a natáčí videa o Rytmusovi dál. Pravděpodobně i kvůli tomu, aby si ho znovu všiml. To se zatím ale nestalo.

Témata: Adrián Figa