Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Tiktoker Samuel Samake | foto: instagram.com

Upadající Samuel Samake si založil podcast. Mluví o znásilnění, sám si přitom z tématu utahoval

Tiktoker Samuel Samake, který poslední dobou přestává být populární, se rozhodl rozjet podcast. Spolu s ním je v podcastu také Lukáš Tůma, který se ve vedení rozhovoru příliš nenašel. V podcastu vydává zvláštní zvuky a snaží se působit vtipně. Témata, o kterých se tiktokeři v podcastu baví, ale nejsou vůbec aktuální. Podle diváků je podcast nezajímavý.
  19:00

Tiktokeři Samuel Samake a Lukáš Tůma se rozhodli, že spolu budou nahrávat podcast. Téma podcastu, který se jmenuje Outcast, se má zaměřit na novinky z influencerského prostředí. Myšlenka podcastu je v podstatě dobrá, výsledek je ale podle mnohých sledujících obou influencerů opravdu špatný. Oba se totiž v podcastu chovají velmi podivně a to především Tůma, který neustále vydává podivné zvuky a snaží se mluvit vtipně. Navíc je vidět, že jsou oba velmi nervózní z kamer, které je při debatě natáčejí. I když jsou oba tiktokeři, neustále se dívají do kamery, což má na diváka rušivý vliv. V prvním díle jejich podcastu se také bavili o citlivých tématech a jejich reakce nebyly příliš na místě.

Tůma navíc už od začátku působil, jako by v podcastu vůbec nechtěl být. Samake se snažil vést celý rozhovor seriózně a Tůma se snažil být vtipný. Jeho reakce ale byly přehrávané a naprosto nevhodné. Oba navíc předem věděli, o čem se spolu budou bavit. Tůma ale předstíral překvapení, když mu Samake sděloval informace o různých tématech. V podscastu si také popovídali o filmu Cool Girl, kde dokonce Tůma hrál.

I když je film hodnocený jako 136. nejhorší film české kinematografie, oba ho hodnotili pozitivně. Samake i Tůma se totiž přátelí s influencerkami, které ve filmu hráli hlavní role a pravděpodobně si je nechtěli znepřátelit.

„Já jsem tam byl a říkal jsem si, že to bude blbost. Mile mě to překvapilo a docela mě to i bavilo. Je to dělané pro patnáctileté holky, ale za mě dobrý. Čekal jsem to horší,“ ohodnotil film Tůma. Samake by prý filmu dal klidně dvacet procent.

Samake se také velmi kriticky vyjádřil k organizaci Red Face, která je podle něj propadák. Kritizoval promo celé organizace a dokonce se vysmál nízkému počtu diváků, kteří sledovali živý přenos první tiskové konference Red Face. Samake i Tůma přitom s nadšením přijali pozvání na tiskovou konferenci, kde se nechovali příliš slušně. Pokřikovali na představované zápasníky a dělali si z nich legraci. Samake dokonce v podcastu nazval Evu Feuereislovou, která si říká „Plasic Queen“, „kozatou“ dámou.

Znásilnění a humor

Kromě influencerů se v podcastu dvojice bavila i o závažnějších tématech, Samake vytáhl i otázku znásilnění. Podle něj je to pochopitelně špatné a nikdo by si z toho neměl dělat legraci. Zajímavé ale je, že on sám si ze znásilnění legraci dělá. Na Instagramu se totiž šíří zpráva, že neznámý černoch znásilnil v Praze na Letné mladou dívku. Zpráva také obsahovala fotky a popis podezřelého, který měl bílé kalhoty, dredy a měřil zhruba 185 centimetrů.

Samake zprávu sdílel na svém Instagramu a následně přidal svou fotku, na které má podobný outfit, jako podezřelý černoch na fotce. V příspěvku označil tiktokera Tomáše Běhounka a nazval ho detektivem. Poté přidal ještě další fotku, na které se fotí v zrcadle a k ní přidal popisek „Dávejte na sebe bacha“. Samake si tak velmi protiřečí s tím, co tvrdí v podcastu. Tvůrci podcastu však udělali jednu zásadní chybu, kvůli které podcast nejspíš nevyvolá takový zájem.

Podcast totiž nahrávali několik týdnů zpátky a proto jejich vybraná témata už vůbec nejsou aktuální. Tehdy ani nevěděli, že koncept Red Face bude zcela pozměněný. Také mluví o galavečeru Clash of the Stars, který je v tuto chvíli už dávno za námi. Na YouTube si lidé jejich podcast chválí, na TikToku už ale tolik ne. Podle některých je totiž podcast naprosto nezajímavý.

Jiní zase kritizují vystupování tiktokerů při rozhovoru. „Jeden mluví, druhý jen vypouští nepříjemné zvuky,“ hodnotí podcast jeden uživatel na TikToku. Samakeho pravděpodobně ke tvorbě podcastu vedl také fakt, že poslední dobou jeho tvorba upadá. Za jeho videa se mu navíc dostává kritiky a někteří lidé se dokonce diví, že ještě stále tvoří videa, která bývají často velmi nevhodná. Pokud se chce Samake znovu zviditelnit skrze nový podcast, měl by opravdu hodně zapracovat na jeho provedení.