Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Slovenský rapper Separ | foto: Instagram

Rapper Separ má problém, používal dokument, který mu dovoloval porušovat dopravní předpisy. Byl ale falešný

Slovenský rapper Separ má problémy s policií. Minulý týden totiž parkoval na chodníku před hotelem. Za čelním sklem měl sice dokument, který mu parkování povoloval, ukázalo se však, že je s největší pravděpodobností falešný. Separ tvrdí, že se stal obětí podvodu a o ničem nevěděl.
  13:33

Separ, vlastním jménem Michael Kmeť, patří mezi nejpopulárnější a nejposlouchanější slovenské rappery. Na začátku ledna fanoušky šokoval pozdravem z indonéského vězení. Strávil v něm pět dní kvůli tomu, že neměl v pořádku doklady. Teď musí řešit problémy s policií znovu. Tentokrát však na Slovensku a kvůli zfalšovanému dokumentu.

Separovo auto není obyvatelům Bratislavy neznámé, má i speciální poznávací značku a tak není těžké ho v ulicích rozpoznat. Pravděpodobně i kvůli tomu na sebe upoutalo minulý týden v noci pozornost. V pátek totiž Separovo auto značky BMW X7 vyfotili fotografové webu Plus 7 dní, jak stojí zaparkované na chodníku před bratislavským hotelem Carlton. Auta na chodníku parkovat sice nesmějí, sedmatřicetiletý rapper však měl za čelním sklem dokument, který mu uděloval ze zákazu výjimku. Ukázalo se však, že byl s největší pravděpodobností zfalšovaný.

Na dokumentu, který měl Separ za oknem stojí, že se mu povoluje výjimka z „dopravních značek“ označující zákaz vjezdu, zákaz stání, zákaz zastavení, zónu s dopravním omezením, pěší zónu, obytnou zónu a další. Výjimka byla údajně udělena terénnímu vozidlu, které patří slovenskému Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo. Dokument byl údajně vydaný 18. prosince minulého roku.

Příslušný úřad však v databázi vozidlo BMW X7 v příslušné barvě nemá. Navíc na dokumentu chybí několik ochranných prvků, začínají se tak šířit spekulace, že byl zfalšovaný. Nutno dodat, že stejný dokument údajně používá i rapperova partnerka Cynthia.

Slovenské Ministerstvo vnitra uvádí, že se výjimka, kterou používá Separ, dá udělit v nevyhnutelných a mimořádných případech, které neomezí a neohrozí bezpečnost dopravy. Nejdříve se musí podat žádost, která obsahuje nacionále žadatele, účel a zdůvodnění výjimky, dobu, po kterou je výjimka potřebná a navíc seznam vozidel, které budou dokument využívat. Povolení se může udělit maximálně na jeden rok. Většinou se výjimky udělují pro nákladní vozidla, která přepravují například stavební materiál. To evidentně případ Separa ale není. V současné době už případ řeší slovenská policie.

A co na to Separ? Prý o ničem nevěděl a stal se obětí podvodu. Jinak ale na Instagramu problémy s policií nijak neventiluje. Pořád láká fanoušky na blížící se koncerty a ukazuje momenty z jeho každodenního života.