Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Slovenský rapper Separ vydává nové album Flowdemort | foto: Instagram

Separ vydal nové album, které je prý průměrné. Nezachránila to ani spolupráce se Snoop Doggem

Slovenský rapper Separ vydal dlouho očekávané album Flowdemort. Podle něj by mělo jít o nejpovedenější projekt, podle mnohých fanoušků je průměrný. Zároveň jsou zklamaní ze spolupráce se Snoop Doggem, která nepřinesla skoro nic nového. Stejný text se totiž objevil už na pět let staré skladbě.
  18:05

Slovenský rapper Michael Kmeť, který vystupuje pod uměleckým jménem Separ, vydal v pátek o půlnoci své páté sólové album. Po několikaměsíčním čekání se fanoušci dočkali projektu s názvem Flowdemort. Sklaní podporovatelé jsou nadšení, někteří z nich jsou však na druhou stranu zklamaní. Prý je totiž průměrné.

Pětapadesátiminutové album obsahuje osmnáct skladeb a také několik velmi očekávaných spoluprací. Ty jsou však podle některých to nejlepší, co album nabízí. Mezi české interprety, kteří na desce hostují, patří Viktor Sheen, Yzomandias a PTK. Ze slovenských interpretů se mnozí těšili na Saula, Sameye nebo Lucu Bassi10x. Nejočekávanější však byla zahraniční spolupráce s téměř legendárním americkým rapperem Snoop Doggem, která byla nakonec největším zklamáním.

Predstavujem vam moj piaty solo album.. FLOWDEMORT! Predpredaj 3.3.23 na shop.rukahore.sk

22. února 2023 v 15:40, příspěvek archivován: 31. března 2023 v 16:19

Už po několikáté Separ uvedl svůj projekt skladbou s názvem Intro.Prečo nemá nikto flow jak ty, bro? Pretože som preňho išiel hlboko, blúdil som tmou,“ zní hned v úvodu. Následně odpovídá, proč už není tak naštvaný. Prý protože má jen omezený čas a ten stále plyne, čímž pravděpodobně naráží na to, že před dvěma lety porazil rakovinu. To je téma, které se objevuje i v dalších skladbách. Zbytek skladby je v podstatě o tom, že je v hudbě úspěšný a že toho už hodně dokázal. Necítí se totiž jako hvězda, ale soustava hvězd.

Fanoušky nejočekávanější skladba byla bezpochyby spolupráce se Snoop Doggem, která je zároveň pro mnohé největším zklamáním. Ze strany amerického rappera totiž v podstatě nepřinesla téměř nic nového. Stejný text, který se objevil ve skladbě Uuuu je totiž už pět let starý. Původně je ve skladbě D. Lynche Fuckin Wit Ya'll z alba 1985. Separ si však spoluprací se Snoop Doggem splnil sen. I přes to, že skladbu někteří kritizují, je prvním rapperem na Slovensku i v Česku, který se podobnou spoluprací může pyšnit.

Podle mnohých je jednou z nejpovedenějších skladeb alba ta s názvem Zo dna na deň. Tam Separovi sekunduje oblíbený slovenský rapper Samey. Ve skladbě oba mimo jiné popisují, že jejich úspěch se nestal ze dne na den a museli si ho zasloužit a oddřít. „Tahle skladba je fakt super. Líbí se mi, jak Separ zní a Samey tomu dodává skvělou energii,“ myslí si jeden z fanoušků.

Dakujem za vcerajsiu listeningsession bolo to super! Kludne mi zanechaj komentar, jaky mas dojem z albumu…a kup si listky na tour..‍♂️

31. března 2023 v 7:46, příspěvek archivován: 31. března 2023 v 16:24

I na tomto albu se objevují písně z, dá se říct, série Hejtklub. V nich Separ kritizuje už od roku 2012 určité téma. Tentokrát jde o desáté a jedenácté pokračování. Na skladbě Hejtklub 11 hostuje Slovák Luca Brassi10x.

Co se týče dalších spoluprací, nutno zmínit také skladbu Nočná, na které se objevuje v současné době jeden z nejnadějnějších slovenských rapperů Saul a také jeden z nejúspěšnějších českých interpretů Viktor Sheen. Jedná se o vůbec první spolupráci Saula a Viktora Sheena, zároveň o první spolupráci Saula a Separa a také Separa a Viktora Sheena. Trojice rapperů však podle mnohých dohromady nedává příliš smysl. „Všichni tři zvlášť jsou super, ale dohromady nezní moc dobře. Skoro to zní, že je ten track pod Saulovu úroveň,“ komentuje jeden z posluchačů.

Posluchači vyzdvihují také skladbu Reťaze. Oceňují především hru se slovem řetěz, které ve skladbě dostává několik různých významů. Ve skladbě Nemam mood zase mluví o tom, jak bourá stereotypy a bariéry. Prý existuje tolik možností a nevidí důvod jim zavírat dveře.

Nutno dodat, že několik skladeb z nového alba už v minulosti vyšlo. Patří mezi ně také oblíbená spolupráce s Yzomandiasem, která dostala název Zachráň moju dušu. Rappeři v ní mluví o drogovém dojezdu, závislosti a smrti. Především kvůli nevšednímu tématu získala už před několika týdny u fanoušků velkou pozornost.

Podle Separa je Flowdemort jeho nejlepší album, podle posluchačů to tak však není. Ač jsou témata na albu zajímavá a hudba různorodá, i přes to je prý album průměrné. „Nevím no, moc mě to nezajímá, nechtělo se mi to ani poslouchat. Některé ty produkce zní jako od kolotočů,“ myslí si jeden z posluchačů. „Tohle je definice slova průměrný,“ popisuje další. I přes to mu jsou jeho skalní fanoušci věrní a z alba jsou nadšení.