Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Uživatelé sociálních sítí reagují na kauzu Tadeáše Kuběnky a Sergeie Barracudy | foto: Tilen Vajt/Pavel Dvořák, instagram.com/tadeasskubenka

Drama kolem Kuběnky a Barracudy pokračuje. Špatně se zachovali oba, myslí si lidé

Uživatelé sociálních sítí řeší kauzu Tadeáše Kuběnky a rappera Sergeie Barracudy. Mnohé z nich však nezajímá, kde je pravda, řeší spíše chování obou mužů. Rap je podle některých homofobní a Barracuda by se neměl bránit žalobou. O Kuběnkovi si mnozí myslí, že neměl mluvit o sexuálních preferencích někoho jiného.
  14:05

Drama a dění kolem kauzy influencera Tadeáše Kuběnky a rappera Sergeie Barracudy nedává českému internetu a veřejnosti spát ani poté, co se ke všemu vyjádřily obě strany. Sice většina sledujících spekuluje o tom, zda ke styku opravdu došlo, někteří se zamýšlejí nad chováním obou mužů.

Už delší dobu se spekulovalo, zda k něčemu mezi Kuběnkou a Sergeiem Barracudou došlo, nikdo však informaci nepotvrdil ani nevyvrátil. V posledních dnech však Kuběnka spekulaci potvrdil a svěřil se i s některými detaily oné noci. Populární ostravský rapper se rozhodl reagovat poměrně kontroverzním způsobem. Na Instagramu zveřejnil video ve kterém tvrdí, že má v plánu influencera žalovat a že by se měli všichni zeptat stovek jeho sexuálních partnerek, co má doopravdy rád.

Ač je spekulací mnoho ohledně společně strávené noci mnoho, někteří uživatelé sociálních sítí si začínají klást otázky, co chování obou mužů může v LGBTQ+ komunitě vyvolat. Velmi kritizované je chování především populárního rappera. „Bude se bránit žalobou proti nařčení, že mu to jiný borec udělal pusou, což je v jeho subkultuře rozsudek smrti nebo nevím,“ píše jeden z uživatelů na sociální síti X, někdejším Twitteru.

Podobných názorů je nespočet. Rappová komunita je obecně vnímaná jako poměrně striktně heterosexuální prostředí, alespoň ze strany populárních rapperů, mezi které patří i Barracuda. Jejich texty jsou plné sexuálních narážek na ženy, mnohdy jsou i misogynní a někteří je mohou vnímat homofobně. Už dlouho se však spekuluje, což tvrdí i Kuběnka, že je v Česku queer rapperů několik.

Právě protože rap podle některých vytváří pro queer komunitu poměrně nepříjemné prostředí, měl prý Sergei Barracuda zareagovat jinak. „Mohl říct, že se to prostě nestalo nebo mlčet, rozhodně ne vyhrožovat žalobou. Působí to tak, že je to pro něj největší urážka v životě,“ myslí si jeden z fanoušků rappera. Zároveň upozorňuje, že je situace poměrně nešťastná vzhledem k tomu, že se aktuálně koná festival hrdosti LGBTQ+ komunity Prague Pride. „Mohl prostě napsat, ať si užijeme festival a nic víc,“ dodává.

Na druhé straně však někteří odsuzují chování Kuběnky. On sám se netají homosexuální orientací, začal však veřejně mluvit o sexualitě někoho jiného. Ostravský rapper totiž nikdy otevřeně nemluvil o jiné než heterosexuální orientaci a ani o experimentování s muži. Právě proto si někteří myslí, že Kuběnka neměl právo veřejně o celé situaci mluvit.

Názor lidí na kauzu Sergei vs Kuběnka #antiyoutuber #antiyoutubercz #sergei

11. srpna 2023 v 13:56, příspěvek archivován: 11. srpna 2023 v 14:03

„Mně do toho nic není a nikomu z vás do toho nic není. Mně přijde absolutně nechutné takhle prozradit něčí sexuální orientaci, preference nebo experimentování. Mělo by to zůstat jen mezi nimi,“ myslí si influencer Dima, který se také veřejně hlásí k LGBTQ+ komunitě.

„Měli bychom mít brutální respekt k sexuální orientaci ostatních ze všech možných úhlů. Nikomu nedlužíte vysvětlení, jakou máte orientaci. Je to vaše věc,“ dodává. Upozorňuje, že mnoho queer jedinců má zkušenost s negativní reakcí okolí a právě proto by měl Kuběnka respektovat, že orientace Barracudy je čistě jeho soukromá věc.

@dimaarrest

do better 🫶

♬ original sound - DIMA

Mnoho dalších uživatelů na sítích se zamýšlí nad tím, jaký celá situace bude mít dopad na LGBTQ+ komunitu. Podle nich není chování ani jednoho z mužů vhodné a měli si celou situaci nechat pro sebe.

„Proč řešíme, jestli je někdo gay, nebo ne? Vždyť je to přece úplně jedno,“ myslí si další z nich.