Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall a Cynthia Nixon na londýnské premiéře snímku Sex ve městě 2. | foto: Profimedia.cz

Autorka Sexu v městě chystá novou randící reality show. Bude sledovat ženy po padesátce

Candace Bushnell, autorka knihy Sex ve městě, která inspirovala stejnojmenný seriál, chystá novou reality show. Bude sledovat čtyři kamarádky po padesátce, které se pokoušejí zase randit a chtějí zažít milostné znovuzrození. Mělo by se natáčet na zámku na venkově.
  21:28

Seriál Sex ve městě se zařadil mezi nejoblíbenější seriály nejen nového tisíciletí. Sleduje čtveřici kamarádek, které se na Manhattanu snaží proplouvat životem a velkou část jejich života tvoří muži. Ne každý divák však ví, že je seriál inspirovaný stejnojmennou knihou. Její autorka teď chystá novou reality show.

Candace Bushnell mnoho let psala sloupky pro Observer, které pojmenovala Sex ve městě. V roce 1996 z nich také vydala knihu, ze které se stal bestseller. Byla také základem pro mnohými oblíbený seriál. Od té doby napsala několik dalších knih v některých případech diskutabilní kvality. Nejnovější vydala v roce 2019. Nese název Je tady ještě sex ve městě? a teď z něj plánuje udělat reality show.

Reality show bude sledovat čtyři kamarádky po padesátce, které se pokoušejí zase randit. Chtějí zažít milostné znovuzrození a proto s rozhodnou vyměnit městské životy ta takzvanou randící utopii. Budou ubytované v zámku na venkově a v každé epizodě si budou vybírat jinou skupinu mužů. Seznámí se s mnohem mladšími muži, seniory, miliardáři a také s mužem jejich snů.

Mělo by jít o úplně nový formát seznamovacích reality shows, právě kvůli věku účastnic. „Ženy po padesátce (a starší) jsou nejžhavější novou demografickou skupinou pro randění a já bych to měla vědět, jsem jednou z nich,“ uvedla Bushnell. V posledních deseti letech se prý vídala s muži všech věkových kategorií, koncept reality show je tak vlastně inspirovaný i jejím životem. „Jsem nadšená, že mohu pracovat na pořadu, který spojuje mou vášeň pro vztahy s možností pomoci ženám, jako jsem já, orientovat se v milostném životě,“ dodává.

O milostném životě ve vyšším věku pojednává také pokračování seriálu Sex ve městě. Nová série seriálu A jak to bylo dál vyšla v červnu. Mnoho diváků celý seriál však kritizuje. Některým vadí například to, že je děj úplně jiný než v původním seriálu, což po minimálním zamyšlení dává smysl. Největší kontroverze však vzbudila postava Samanthy, o které se sice v seriálu mluví, nicméně se v něm, kromě krátké scény v autě, vůbec neobjeví. I přes to je však všeobecně vnímán jako milé ohlédnutí za původním seriálem.