Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Shopaholic Adel mluví o možném rozchodu s Kulasem | foto: instagram.com

Chtěli zničit Shopaholic Adel a smazat ji z internetu. Autoři Endgameadel však falšovali důkazy

Odstranit z internetu bizarní influencerku Shopaholic Adel se snaží nemálo lidí na sítích. Někteří jsou ve svých snahách pracovití a snaží se vyhrabat i pikantní věci. Nedávno se objevil záhadný účet s názvem Endgameadel, který se snažil nabádat veřejnost, aby ji přestala sledovat. Momentálně si však odstranili všechny jejich platformy. Údajně měli falšovat konverzaci a vymýšlet si důkazy proti Adel.
  14:00

Bizarní influencerka Shopaholic Adel je na sítích déle, než je zdrávo, píšou někteří. Veřejnost se ji tak co to jen jde snaží ze všech sítí a koutů internetu vystrnadit. Jeden z největších bojovníků proti Adel je pravděpodobně Fatdad. Toho valná většina oceňuje za jeho snahu a pracovitost, kterou do obsahu, který na sítích zveřejňuje, vkládá.

Za světlo na konci tunelu označovalo mnoho uživatelů nově vzniklý účet Endgameadel. Ten se snažil veřejnosti ukázat pravou tvář známé influencerky a ukázat svým sledujícím, jak ji správně nahlašovat. Účet sliboval, že 1. června odtajní veliké odhalení. Právě toto záhadné překvapení zničilo jejich jméno a reputaci.

Má nová profesionální fotografie na sociální sítě, snad se bídě líbit, dalo mi to dost práce…

4. června 2023 v 6:49, příspěvek archivován: 5. června 2023 v 11:24

Veřejnost očekávala nový projekt s lehkým nádechem tajemna, jako kdyby za tím stál Kazma či autoři projektu Já jsem Dana. Je tomu pár týdnů, co se na sítích objevil záhadný účet Endgameadel. Nejpopulárnější se stal zřejmě na TikToku, kam zveřejňoval videa pouze s logem účtu, kde v pozadí mluvil hluboce upraveným hlasem záhadný muž. Ve videích radil, jak správně nahlašovat Adel, aby konečně dostala na sítích ban. Dle některých se mu to povedlo. Adel nedávno skutečně ban na TikToku dostala. Endgameadel v tom však nemá mít žádnou zásluhu.

Proč dostala Adel na TikToku ban, je celkem jednoduché. Na jednom streamu totiž měla intimně osahávat svého přítele Jana Kulase v rozkroku. Ona tvrdí, že si myslela, že už dávno živé vysílání vypnula. Veřejnost jí to však nevěří. Zdá se však, že takové situace Adel moc netrápí. Za svojí kariéru si prošla už několika zablokovanými účty se zákazy s živým vysíláním. Obvykle si hbitě vytvořila nový účet ze kterého pravidelně streamovala. Její sledovanost ale upadá. To dává mnoho uživatelů na sítích za zásluhu právě účtu Endgameadel. Dle některých napomohl k menšímu zájmu o ní a snížil jí sledovanost.

Celou myšlenku tohoto záhadného účtu mnoho lidí oceňovalo. Slibovali totiž, že každý měsíc vydají nějaké šílené odhalení o Shopaholic Adel. „Každý měsíc vypouštět jednu zásadní informaci, kterou se Adéla nejspíše před námi snaží ukrývat mi přijde jako docela zajímavé a jsem zvědavý, co to bude,“ říká ve svém videu youtuber David Dvořák, známý hlavně díky jeho účasti v reality show Like House.

Ačkoliv se účet snažil po delší dobu tajit identitu autora, veřejnost ho rychle vypátrala. Za Endgameadel měl stát jistý Jan Musil. Nejedná se o novou postavu ve světě Adel. Už dříve měl na Facebooku založit pod svým jménem jistou skupina, která se soustředila právě na ni. V posledním videu, které zveřejnil oznámil, že si uvědomuje to, že ho veřejnost odhalila a že se záměrně snažil tvořit Hoaxy. O jakých klamavých informacích mluvil?

Ve spojitosti s tímto účtem se na sítích šířilo nemálo poplašných zpráv. Jedna z nich tvrdila, že měla Adel vypustit svého psa na ulici, kde ho srazilo auto. Tato zpráva se nakonec ukázala jako falešná. „Z neoficiálních zdrojů jsem se právě dozvěděli, že Adel nechala psa vyběhnout na ulici bez vodítka a srazilo ho auto,“ zveřejnil tuto zprávu Fatdad na svém Instagramu, kdy i později k příspěvku doplnil, že se jedná o hoax.

Nejedná se však o jedinou podivnou informaci zveřejněnou ve spojitosti s Endgameadel. Právě samotný účet ukázal snímky konverzace Adel a neznámého muže na internetové seznamce Badoo. Poté, co se tyto obrázky dostaly na povrch, tak se strhla lavina komentářů o jejich pravdivosti. Adel na nich vystupovala pod přezdívkou Bela a muži posílali dosti zarážející zprávy. Nabízela mu v nich různé sexuální služby za peníze a další zarážející věci.

Už tedy od začátku na tom valné většině přišlo mnoho věcí zvláštních. Ačkoliv se autor falešné konverzace pokusil snímky vytvořit tak, aby vypadaly co nejvíce důvěryhodně, pořád se nejednalo o fotky, u kterých by si většina řekla, že jsou pravé. Nejvíce veřejnost diskutovala nad stylem psaní, který v konverzaci Adel používala. Někteří tvrdili, že takto Adel opravdu píše, jiní zas psali, že její spisovná čeština je na daleko horší úrovni.

Po několika denním diskutování na internetu o pravosti těchto snímků vydal samotný účet Endgame prohlášení. V něm měl říct, že se jednalo o Hoaxy. Toto prohlášení se však zřejmě snažil zaobalit do myšlenky toho, že vše co dělal bylo správné a pro dobrou věc. Valná většina na to měla však jiný názor a autora Musila začala ostře kritizovat. Ačkoliv někteří oceňují jeho snahu zbavit internetu Adel, toto bylo dle nich už přes čáru. „Pokud se jí chceme zbavit, uděláme to správně a ne tím, že si budeme vymýšlet falešné důkazy,“ píše jeden uživatel na Facebooku. Musil zřejmě neustál tlak veřejnosti a veškeré své sítě smazal.

CHCI PRO TEBE JEN TO NEJLEPŠÍ, A CHCI ABY SI BYL SE MNOU ŠŤASTNÝ A SPOKOJENÝ A ZAMILOVANÝ CHLAP, VE VŠEM CO SI BUDEŠ PŘÁT A BUDEŠ DĚLAT COŽ SE TÝKÁ I TVÉ PRÁCE, TĚ BUDU NA PLNO PODPOROVAT A BUDU TI VE VŠEM OPOROU A STÁT NA VŽDY PO TVÉM BOKU JAKO TVÁ PŘÍTELKYNĚ. DĚKUJI ZA TO ŽE JSI. MILUJI TĚ LÁSKO MOJE JEDINÁ

29. května 2023 v 11:06, příspěvek archivován: 5. června 2023 v 11:24

Ačkoliv už neexistuje žádný účet s názvem Endgameadel, dle některých je Musil v koutech internetu stále aktivní. „Je aktivní, ale prý pod falešnými účty, takže žádný, že to všechno už nechal za sebou. Nemůže si pomoct,“ píše další. Podobně uživatelé diskutují o autorce Instagramového účtu Cringepage, která se podobně jak další soustředila na odhalení Adel. Ze sítí však nedávno zmizela.

Témata: Shopaholic adel