Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Shopaholicadel je česká influencerka trpící bipolární poruchou | foto: Expres.cz

Tajemný účet na TikToku chce odstranit Shopaholic Adel z internetu. Autoři radí divákům jak na to

Na TikToku se objevil tajemný účet, který všechny burcuje k tomu, aby se podíleli na odstranění bizarní influencerky Shopaholic Adel z internetu. Účet EndgameAdel nabízí různé možnosti, jak toho dosáhnout. Autoři však nejsou známí a videa komentuje záhadný hlas. Odchod Adel je očekávaný do konce roku.
  13:15

Kontroverzní influencerka Shopaholic Adel si za svou kariéru stihla znepřátelit kde koho. Její vystupování na sociálních sítích dokonce společnost přimělo k tomu, aby vytvořili výzvu srpen bez Adel. Nyní se na sociálních sítích objevil neznámý účet, který lidi opět burcuje k tomu, aby Adel její fanoušci přestali sledovat. Autor účtu ale schovává svou tvář a celý styl videí, ve kterých nabádá k okamžitému ukončení podpory Adel, se pozoruhodně podobá stylu, jakým bylo prezentováno odhalení tajemné Dany.

@endgameadel

VZKAZ ADÉLE A VÝZVA VEŘEJNOSTI #ENDGAMEADEL

♬ původní zvuk - ENDGAMEADEL

Záhadný účet, který se objevil začátkem května na TikToku, se jmenuje EndgameAdel, což znamená konec hry pro Adel. První video obsahovalo pouze název účtu, ale všichni diváci pochopili, o co se jedná. V druhém videu už bylo přesně vysvětleno, co je cílem tajemného účtu. „Shopaholic Adel se objevila v roce 2021 jako bizár českého internetu. Od té doby se začala rýsovat a plně projevovat její rozpolcená osobnost. Zabíjení zvířat, ublížení na zdraví, vyhrožování smrtí, vyhrožování újmou na zdraví a následné vyhrožování, nepravdivá obvinění, ublížení na cti, podvody a krádeže, vydírání, obchodování s drogami a jejich užívání, prostituce, pomluvy, lhaní státním institucím, padělání právních listin,“ zmínil různé problémy kolem Adel záhadně upravený hlas.

Seznam všech špatných věcí, kterých se údajně Adel dopustila, byl opravdu dlouhý. Záhadný hlas, který ve videu mluví, následně vyzývá všechny diváky k definitivnímu odstranění Adel z internetu. Pod videem se objevila hromada komentářů a ani jeden z nich nevyjadřuje sympatie ke kontroverzní influencerce. Naopak, lidé velmi podporují nápad tvůrců záhadného účtu, kteří se rozhodli otevřeně bojovat proti Adel. Někteří si dokonce změnili svou profilovou fotku a jako novou si dali logo účtu EndgameAdel.

@endgameadel HON NA ZAJÍCE #ENDGAMEADEL ♬ původní zvuk - ENDGAMEADEL

V dalším videu byl vysvětlený první krok k tomu, jak zajistit odchod Adel z internetu. Autoři účtu totiž mají za to, že první fází k ukončení její influencerské kariéry, je znehodnocení jejího účtu na YouTube a následná demonetizace videí. Adel totiž každé zhlédnutí přispívá peníze. To má ovšem svá pravidla. Divák musí zhlédnout minimálně 30 sekund z videa, aby se to počítalo jako zhlédnutí, které se dá následně zpeněžit. Tajemný hlas ve videu radí, aby lidé videa od Adel otevřeli, pozastavili ho, dali palec dolů a poté nahlásili. Důvody nahlášení ovšem musí být smysluplné a neemotivní. V komentářích pod videem, ve kterém se nabádá k demonetizaci účtu Adel, se opět rozjela diskuze o tom, že by opravdu měla skončit na Internetu.

Najdou se ovšem i tací, kteří pochybují o stylu, jakým je vedeno nabádání k odchodu kontroverzní influencerky. „Adélu ráda nemám a je to opravdu zlý člověk. Skončit by měla, ale není tohle náhodou kyberšikana? Nevím, zda už to není moc,“ napsala jedna z divaček do komentářů pod video. Dostalo se jí však odpovědi, že je to právě Adel, která ubližuje ostatním.

Další videa se opět zaměřila na negativní věci, kterých se Adel dopouští na svých streamech. Velmi kritizovaná byla také za to, že údajně okrádá malé děti o peníze a také vyzývá se fanoušky, aby zablokovali účty lidí, kteří se k ní například údajně nechovají hezky. Tajemný hlas také Adel pohrozil, že se může stát, že budou zablokováni uživatelé na TikToku, kteří jí posílají peníze.

@endgameadel JAK SPRÁVNĚ VYUŽÍT DISLIKE A OMEZENÍ KANÁLU PRO VYTVOŘENÍ NEGATIVNÍHO ALGORITMU UŽIVATELE? #ENDGAMEADEL ♬ původní zvuk - ENDGAMEADEL

Autoři záhadného účtu EndgameAdel také stanovili dobu, do které očekávají definitivní odchod Adel z internetu. Slibují totiž, že pokud se to nepodaří do konce roku, na Silvestra dostane smrtící polibek v podobě toho, co se snaží nejvíce skrývat. Co tím ale tvůrci účtu mysleli není zatím vůbec jasné. V komentářích u každého videa také uživatelé označují různé reakční kanály. Jedním z nich je streamer a youtuber Sibiřan. Ten zatím ale na záhadný účet nereagoval. Uvidí se tedy, jestli tajemný účet splní svůj cíl a Shopaholic Adel opravdu přestane se svou bizarní tvorbou na internetu.