Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Jaká je práce fotografa na fotbale? Bouřící tribuna Sever, pyro, jídlo a zákulisí Edenu

Slavia odehrála první zápas z jarní fáze proti Jablonci. Redaktor redakce Antiyoutuber.cz se na utkání vydal a zdokumentoval nejen dění na hřišti, ale i mimo něj. Jak vypadala komunikace s ochrankou a kde všude se mohou fotografové na stadionu pohybovat?
  13:32

Práce novináře není jen sledování toho, co vidí i široká veřejnost, ale i pozorování zákulisí. Tentokrát se jeden z redaktorů Antiyoutuber.cz vydal na ligový zápas Slavie proti Jablonci, aby ukázal, jak vypadá práce fotografa na fotbalovém utkání. Samotný zápas byl bezpochyby zajímavý, a oba týmy předvedly to nejlepší z nich. Co vše obnáší práce fotografa fotbalového zápasu, co má k dispozici a kde se po stadionu může a nemůže pohybovat?

Redaktoři z redakce Antiyoutuber.cz si rádi na akcích potrpí na dobrý catering. Přes žádná očekávání tak nebylo zklamáním, že lehké občerstvení v místnosti pro fotografy ve slávistické Fortuna Aréně skutečně bylo. K dispozici byly jak horké, tak studené nápoje včetně teplé klobásy s chlebem.

Ti, kteří se akreditují jako fotografové, mají přístup nejen do několika vnitřních prostor, ale logicky i na plochu u samotného hřiště. Atmosféra, kterou na stadionu prožívají, je přímo epická. Plná tribuna Sever dokáže rozeznít celý stadion a celému zážitku z fotbalu dodat ty správné grády. Ačkoliv bylo na stadionu v sekci hostí jen pár desítek fanoušků Jablonce, tak i oni dokázali fandit co nejlépe, to šlo.